DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Natur : Natur-klumme

Naturklumme – sigtbarhed og primærproducenter
Naturklumme – sigtbarhed og primærproducenter
Naturklumme – succession i havet
Mange steder han man sænket udtjente skibe for at give successionen bedre kår. På andre lokaliteter anvendes sten, bildæk eller reef balls af beton som her på Sulawesi.
Økologisk succession er en dynamisk proces, som beskriver tilgang og udskiftning af arter i et nyt område. Med andre ord den udvikling, der gør et bart, jomfrueligt...
Naturklumme – havet som buffer i den globale opvarmning
Der er en konstant udveksling af CO2 imellem havet og atmosfæren. CO2, der cirkulerer i den biologiske pumpe, optages af alger og glider igennem fødekæden som organisk kulstof. Det meste frigives igen som CO2, men en del af det organiske kulstof bliver ikke omsat og synker ned på havbunden. Her oplagres det i tusindvis af år, hvormed det fjernes fra CO2’s cyklus. En stor CO2-mængde pumpes rundt med de store havstrømme (den såkaldte fysiske pumpe). CO2-mængden optages og synker ved polerne, kommer til overfladen og frigives igen under varmere himmelstrøg.
Naturklumme – livet i saltvand
En af de helt store udfordringer ved livet i saltvand er at opretholde en passende saltkoncentration (salinitet) i kroppen. Er koncentrationen for høj i cellen i forhold til det omgivende miljø, strømmer vand ind og cellen svulmer op og risikerer at briste. Omvendt mister cellen vand og skrumper, hvis koncentrationen i cellen er for lav.
Naturklumme – havets ressourcer
De gamle romantiske fiskerbåde af træ hører fortiden til. Den moderne fiskeflåde er højteknologisk og kan effektivt støvsuge verdenshavene for liv.
Naturklumme – iIltsvind
Det såkaldte liglagen af råddent materiale, der dækker bunden, når iltsvindet er værst, er et sørgeligt syn.
Naturklumme – havets usynlige grænser
Der sker et drastisk fald i temperatur og en stigning i vandets saltholdighed på 9-12 meters dybde i indre danske farvande. Det er noget, vi dykkere kan mærke, og det har stor betydning for havets beboere.
Naturklumme – sigtbarhed og primærproducenter
Naturklumme – sigtbarhed og primærproducenter
Naturklumme – tidevand og vandstandsforskelle
Naturklumme – tidevand og vandstandsforskelle
Naturklumme - dybhavets hemmeligheder
Naturklumme - dybhavets hemmeligheder

Sider