DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Blåringet blæksprutte Sted Milne Bay, Papua Ny Guinea Grej Nikon F5 i Aquaticahus med to YS 120, KODAK VS film Kommentar En lille blæksprutte, som er lidt svær at finde. Har fandt vi to, som var travlt optagede. Vi var helt eksalterede, da vi forlod dem efter 20 minutter. På dette billede kan man se, at der er to, da der er to blæsehuller, men ellers er de svære at adskille. Det et af mine favoritbilleder, da blæksprutten i forvejen er sjælden, så at finde to i færd med at formere sig er utroligt heldigt!
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Klovnfisk Sted Rødehavet Grej Nikon F5 i Aquaticahus med to YS 120, KODAK VS film Kommentar Alle der dykker med kamera i troperne tager billeder af klovnfisk, men det kan være svært at få dem gode. Oftest skal man være lidt heldig og tage masser af billeder. Dette billede ser næsten ud som om det var taget i et studie – det er vel det, der kaldes portrætfoto?
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Eremitkrebs Sted Södra Buskär, Smögen Grej Nikon F5 i Aquaticahus med to YS 120, KODAK VS film Kommentar Et almindeligt motiv fra den svenske vestkyst. Krebsen har en attitude, jeg godt kan lide.
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Skorpionfisk Sted Irian Jaya Grej Sea&Sea SX 1000 med en YS 300, negativfilm Kommentar Sommetider stopper man, fordi øjnene har set noget, som hjernen ikke har registreret. Man kigger og kigger og pludselig kan man se hvad det er. Kan du se den?
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Kejserreje Sted Milne Bay, Papua Ny Guinea Grej Nikon F5 i Aquaticahus med to YS 120, KODAK VS film Kommentar To nøgensnegle på spadseretur med selskab. Et billede, der viser det mærkelige samspil i vandet.
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Tudsefisk Sted Eastern Fields, Papua Ny Guinea Grej Nikon F5 i Aquaticahus med to YS 120, KODAK VS film Kommentar Tudsefisk er altid sjove at finde og de findes i alle mulige størrelser og farver. Dette er en af de større arter. Uden lys så den lidt kedelig ud, men den flotte røde farve træder frem i blitzens skær.
Annelie Lövgren – med fisk i fokus
Motiv Stenfisk Sted Sabang, Puerto Galera, Filippinerne Grej Nikon F5 i Aquaticahus med to YS 120, KODAK VS film Kommentar Stenfisken er et svært motiv – både at finde og derefter at få til at fungere i billedet. Her er der tydeligt fokus på øjnene og den typiske sure mund.

Annelie Lövgren

– med fisk i fokus

Narvik, vraget Stråssa, september 2000.
– En hånd strækker sig frem over min skulder og ændrer blitzens vinkel. Lidt senere kommer samme hånd frem igen og justerer blændeindstillingen. Et dyk og en rulle film senere, har jeg formodentlig taget verdens bedste undervandsbilleder – i hvert fald har jeg håbløst tabt mit hjerte til undervandsfotografering.
Den hjælpende hånd tilhørte kameraets ejer og naturligvis købte jeg efterfølgende udstyret. I dag er kameraet blevet udskiftet et antal gange og i øjeblikket benyttes et Nikon F5 i Aquatica-hus med dobbelte Sea&Sea YS 120 blitzer. Det står dog højt på ønskelisten at gå over til digital.

Annelie Lövgren begyndte at dykke i 1990 og som de fleste feriedykkede hun en gang i mellem. Men i 1996 tog hun en pause fra karrieren i et forsikringsselskab og tilbragte en sæson som divemaster i Thailand. Derefter tog hun instruktørkurset i Stockholm i 1998 og siden da har hun arbejdet mere eller mindre heltids med dykning, blandt andet et par sæsoner i Thailand. I dag er hun uddannet som Course Director og arbejder til dagligt på PADI Nordics kontor i Göteborg.
– Som instruktør er det let at køre træt i dykning, hvis man ikke husker selv at have det sjovt med sine egen dykning engang i mellem, mener Annelie.
Med et kamera i hånden ser hun stadig frem til hvert eneste dyk og hopper i vandet, hver gang der er mulighed for det. Som fotograf betragter hun sig som en ambitiøs hobbyfotograf. Fotograferingen er først og fremmest for egen fornøjelse og for at kunne vise sine elever hvor meget fantastisk, der er under vandet – både hjemme og i udlandet. Hun tager mange fiskeportrætter og er især glad for de billeder, der formidler artens attitude eller særlige udtryk.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også