DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Klovnefisk Sted Gamat Bay, Nusa Penida, Indonesien Udstyr Olympus E330, 35mm makro, to stk. Ikelite DS125 Eksponering 1/80, f9, ISO100 Kommentar Spændende dyk med nedadgående strøm. Fik dog fanget disse to smukke klovnfisk i en fin positur. Disse små fisk er meget livlige, så det kræver lidt tålmodighed (og held) at få et godt foto i kassen. Altid et populært motiv.
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Mantarokke og dykker Sted Manta Point, Nusa Penida, Indonesien Udstyr Olympus E330, 8mm Fisheye, to stk. Ikelite DS125 Eksponering 1/160, f3,5, ISO100 Kommentar Mantarokken er min absolutte favorit. På dette sted har jeg haft mange gode oplevelser, og jeg synes, at fotoet med min guide, Wayan, og de to rokker giver et rigtig godt indtryk af dyrenes imponerende størrelse.
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Napoleonsfisk og dykker Sted Brothers Islands, Ægypten Udstyr Olympus E330, 14-54mm, to stk. Ikelite DS125 Eksponering 1/60, f8, ISO100 Kommentar Denne venlige napoleonsfisk poserede sammen med min kone. Jeg tror, at den syntes, at dykkerne var et spændende indslag i dens hverdag. Jeg har været på Brothers Islands to gange, og begge gange kom den for at hilse på.
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Rhinopias skorpionfisk Sted Rhino Rock, Rinca Island, Indonesien Udstyr Olympus E330, 50mm makro, en Ikelite DS125 Eksponering 1/100, f9, ISO100 Kommentar Endnu en af de spændende skabninger i Komodo-nationalparken. Denne fisk står højt på mange undervandsfotografers ønskeliste. Man må da også sige, at det er en fisk med karakter.
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Suppeskildpadde Sted El Puertito, Tenerife Udstyr Olympus E330, 14-54mm makro, 1 Ikelite DS125 Eksponering 1/80, f10, ISO100 Kommentar Jeg har længe haft som mål at fotografere en skildpadde på vej ned efter en indånding. På dette sted var skildpadderne meget samarbejdsvillige, og jeg synes, at missionen er lykkedes med dette foto af det smukke og elegante dyr.
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Tigermuræne Sted Palm Mar Cave, Tenerife Udstyr Olympus E330, 14-54mm makro, en Ikelite DS125 Eksponering 1/80, f7,10, ISO100 Kommentar Før en tur til Tenerife fandt jeg ud af, at denne type muræne findes dernede. Den måtte jeg se, da jeg sjældent har set så imponerende et tandsæt. På dette foto valgte jeg at gå helt tæt på. Den var heldigvis ikke aggressiv.
Christian Nielsen – fra bankmand til divemaster
Motiv Tudsefisk Sted Sangeang Lighthouse, Indonesien Udstyr Olympus E330, 50mm makro, en Ikelite DS125 Eksponering 1/100, f10, ISO100 Kommentar På en liveaboard til Komodo finder man mange spændende skabninger. Denne tudsefisk var en af dem. Jeg holder meget af dens karakterfulde ansigtsudtryk. Sjovt at tænke på, at tudsefisk har et af undervandsverdenens hurtigste angreb.

Christian Nielsen

– fra bankmand til divemaster

Siden han var barn, har Christian Nielsen interesseret sig for livet under overfladen. I 2002 var der bestilt en ferierejse til Thailand, og det blev katalysatoren for at tage et dykkercertifikat og købe det første undervandsfotografiapparat, et Epogue-filmkamera.
Siden den spæde start er både dykkefærdigheder og kameraudstyr blevet opgraderet. I 2006 tog Christian et undervandsfotokursus på Bali hos Jeff Mullins. Det åbnede for alvor hans øjne for, hvor flotte motiver det er muligt at fange under havets overflade.
Det lille Olympus-kompaktkamera blev erstattet med et Olympus E330-spejlreflekskamera i et Ikelite-undervandshus med en ekstern blitz. Siden da er en del af opsparingen gået til opgradering af objektiver og porte og til en ekstra blitz.
Christian har fået kåret et foto som månedens foto på den tyske dykkerportal www.taucher.net. Derudover er det blevet til to månedlige tredjepladser i BSAC’s fotokonkurrence, og endelig en guldmedalje og en runner-up-placering på dykkerportalen www.underwaterphotography.com i 2009-konkurrencen.
I dag er Christian 42 år og har efter mange år i den finansielle sektor valgt at sige sin stilling op for at forfølge sin dykkeinteresse. Det starter med en divemasteruddannelse på Bali, og så må fremtiden vise, hvor han ender.
Christian har taget sine certifikater i danske farvande, men ellers er al dykningen foregået på sydligere breddegrader. En af favoritterne er den lille ø Lembongan, en times sejlads fra Bali. Den er meget autentisk, og dykningen omkring øen og naboøerne Nusa Ceningan og Nusa Penida er på en god dag i verdensklasse. På den rette årstid er der fine muligheder for at se klumpfisk, og mantarokker finder man året rundt.
Indonesien står således højt på favoritlisten, men Thailand, Maldiverne, Mozambique, Ægypten og Tenerife har også givet oplevelser i absolut topklasse. De fleste dykkesteder har noget interessant at byde på, bare man kigger ordentligt efter.
Christian interesserer sig for både makro- og vidvinkel. Når der fotograferes større dyr, kan han godt lide at have en dykker med i billedet, da det giver ikke-dykkere en fornemmelse af størrelsesforholdet. Her bliver Christians kones tålmodighed ofte stillet på en prøve.
Fremtidsplanen er at få afprøvet drømmen om at gøre dykningen til sit erhverv. Spørger du Christian i dag, står drømmen om eget lille dykkerresort eller en liveaboard højt på listen.
 

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også