DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Curaçao – øen, der har det hele
Curaçao – øen, der har det hele
Curaçao – øen, der har det hele
Curaçao – øen, der har det hele

Curaçao

– øen, der har det hele

Den største ø i de Hollandske Antiller er også den grønneste. Hun breder sig ud som en aflang jordnød, ikke så langt fra Venezuelas kyst. Curaçao er en oplagt destination for dig, som vil være aktiv under ferien og som synes om at bevæge sig rundt på egen hånd. Til forskel fra fx naboøen Aruba, ligger strandene spredt langs hele den 60 km lange sydkyst. I bunden af små bugter ligger omkring 30 strande, hvoraf nogle er øde og andre har parasoller og strandbarer.

Stærke kontraster
Curaçao adskiller sig en del fra de andre øer i Caribien når det gælder turismen. Her har man nemlig sovet en tornerosesøvn, mens de andre har bygget hoteller, kasinoer og infrastruktur. Det var først for ti år siden, at man bestemte sig for at supplere indtægterne fra olieraffinaderier med indkomster fra gæstende soldyrkere. Langsomt, men sikkert begyndte maskineriet at snurre stadig hurtigere, og sidste år valgte skandinaviske charterselskaber at medtage øen i deres program. Man har især satset på at opruste hovedstaden Willemstad. De smukke Amsterdam-agtige huse langs havnen er blevet piftet op og den gamle flydebro mellem bydelene Punda og Otro Banda har for nylig undergået en renovering. I byen kan du stadig spise en ”hjemmelavet” frokost ved The Old Market, hvor maden tilberedes af lokale kvinder på samme måde, som man altid har tilberedt den. Hvis du vil føle dig lidt mere trendy, kan du tage en ti minutters spadseretur til Wilhelmina Plein. Her kan du slå dig ned ved en af udendørscafeerne og åbne din laptop for at surfe trådløst derudad, mens du nyder en kølig pilsner. Kontrasterne er slående. Men man har stadig langt til det niveau, man fx finder på Bahamas. Og det er heldigt, for det betyder, at denne ø stadig har noget, som mange andre mangler – en tydelig personlighed. Eller som amerikanerne kalder det – local flavour.

Plapre på papamiento
Den første europæer, der fik øje på øens skønhed var Alonso de Ojeda, som ankrede op her i 1499. Dengang bestod befolkningen af tårnhøje indianere, og han døbte derfor øen Isla de los Gigantes. Men allerede 20 år senere begyndte navnet Curaçao at dukke op på portugisiske søkort. Hvor dette navn kommer fra, er der delte meninger om, men det stammer formodentlig fra det spanske ord corazon, som betyder hjerte. I lang tid var der barske stridigheder om øen og den skiftede ejerskab mellem portugiserne, franskmændene, englænderne og til sidst hollænderne. Øens brogede historie afspejles også i dag af de mere end 40 forskellige kulturer og religioner, som lever side om side. For at alle skulle kunne gøre sig forståelige, opstod et fælles sprog – Papiamento. Ordet kommer fra portugisisk, hvor papear, betyder ”at tale”.
Mens vi er ved det sproglige, så lad os lige fastslå, at øens navn udtales [Kura’zao] og ikke [Kuraså], som man ofte hører.

Superior Producer
De fleste af øens hoteller ligger omkring Willemstad og her...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også