Den Dominikanske Republik
Huler, hvaler og koraller
Jeg sidder i lufthavnen og venter på mit Air France-fly til Paris, hvor jeg skal mellemlande for at komme til Den Dominikanske Republik, og det slår mig hvor lidt jeg rent faktisk ved om landet. Men efter lidt research fik jeg meget ny viden og efter min rundtur på øen ved jeg nu, at den har bounty-strande på rad og række, og at all inclusive-begrebet ikke kun dækker konceptet på de mange resorts, men også det væld af oplevelser, som landet tilbyder i kraft af sin enestående natur.
Inden en rejse til Den Dominikanske Republik er det en god idé at gøre sig den ulejlighed at sætte sig lidt ind i, hvad landet har at tilbyde, og hvad du og dine rejsefæller har lyst til. Under en sympatisk paraply af økoturisme, tilbyder Den Dominikanske Republik nemlig et væld af aktiviteter som fx golf, mountainbike eller wind- og kitesurfing. Der er altså rige muligheder for, at familien kan blive godt underholdt, mens du smutter ud på dyk i det dejlige varme vand.
Den Dominikanske Republik er lidt atypisk for Caribien. For det første er det et stort land i forhold til de fleste andre vestindiske nationer. Med sine ca. 48.000 km2 er Den Dominikanske Republik lidt større end Danmark og det har lige knap ni millioner indbyggere. Republikken deler øen Hispaniola med den vestlige nabo Haiti, men det er også stort set det eneste, de har tilfælles. Indbyggerne er spansktalende, men i turistområderne taler mange engelsk. De fleste dykkercentre er drevet af europæere eller amerikanere, hvilket giver en vis tryghed.
Landets størrelse og fraværet af gode veje betyder, at man ikke kan komme fra den ene del af republikken til den anden, uden at bruge en hel dag i bil. Skal man derfor kun af sted i én uge, så vil jeg klart anbefale, at man planlægger at opholde sig samme sted under sit besøg, selvom jeg her nævner flere områder, der er værd at gæste.
Puerto Plata
Havnebyen Puerto Plata blev grundlagt af Christopher Columbus, og var en vigtig udskibningshavn for varer fra den nye verden til Spanien. Columbus kaldte bjerget bag byen for Monte de Plata (bjerget af sølv) fordi det havde en sølvglinsende fremtoning, når det var tåget og det gav navn til byen.
Puerto Plata ligger på nordkysten, og det er derfor Atlanterhavet, man har mulighed for at dykke i. Strandene er lige som man forstiller sig dem i Caribien, og med sine 26 grader i vinterperioden, skal du ikke være bange for at komme til at fryse. De fleste dykkercentre finder du i Sosua, en mindre by ca. 15 km øst for Puerto Plata. Her ligger bådene på stranden, og derfra har du mange muligheder, fra dykning i et mangroveområde til klassiske vægdyk. Øst for Sosua ligger byen Cabarete og her finder du en rigtig hyggelig by med en lækker strandpromenade, gode restauranter og en rigtig hyggelig stemning. Caberete er meget populær blandt surfere, så hvis du surfer, eller vil prøve at surfe, hvad enten der der tale om traditionel wave surfing, kitesurfing...