DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Frem og til Bali – to resorts
Siddhartha Dive Resort har en Infinity pool hvor bassinets vand rinder ud over kanterne og ser ud til at smelte sammen med horisonten.
Frem og til Bali – to resorts
På svømmetur til stranden fra dykkebåden.
Frem og til Bali – to resorts
Gigantiske tøndeformede svampe er almindelige.
Frem og til Bali – to resorts
Tritonsneglen er et af de få dyr, som æder tornekronestjerne.
Frem og til Bali – to resorts
Mantamøder er næsten garanterede ved Nusa Penida.
Frem og til Bali – to resorts
En stime sommerfuglefisk piler frem over revskråningen.

Frem og til Bali

– to resorts

Af John Bantin
At opholde sig på to forskellige dykkercentre på Bali giver indonesisk dykning med stor variation i herlige omgivelser. Den eneste ulempe er de lange landtransporter.

Efter den 15 timer lange flyrejse via Singapore ankom jeg sent om aftenen til den indonesiske ø Bali – ikke så lidt udmattet og rejsetræt. Balinesisk gæstfrihed kan være ganske overvældende, især når den udøves af talrige taxichauffører, som tilbyder deres tjenester.
Snart skrumlede jeg af sted med min udvalgte chauffør tværs over den mørklagte ø ad snoede bjergveje og forbi rismarker i terrasser. Jeg håbede hele tiden at få øje på et indbydende hotel, der dukkede frem i mørket.
Befolkningen på Bali er hovedsagelig hinduer og buddhister. De arbejder hårdt og er høflige med en tradition for at byde gæster velkommen. Ikke så underligt, at øen er blevet så populær som tropisk rejsemål for unge ferierende fra Australien og Europa.
Men tro ikke, at alt på øen handler om natklubber og endeløst beach party. Bali er en stor ø, og du kan hurtigt komme væk fra larmen. Begge dykkercentre, Alam Anda og Siddhartha Dive Resorts, ligger på nordøstkysten omtrent tre timers bilrejse fra lufthavnen i Denpasar. De tilbyder en perfekt blanding af indonesisk og europæisk atmosfære. Maden er god, og servicen holder en høj standard. Der er mange gæster, der ikke forlader resort-området under hele besøget.

Morgendyk
Det var ikke et minut for tidligt efter den lange rejse, at jeg endelig kunne synke ned i Morfeus arme. Næste morgen vågnede jeg til lyden af Bali Havs fredelige bølgeskvulp mod stenstranden uden for min bungalow. Farvestrålende sommerfugle flaksede rundt blandt hibiscusblomsterne. Morgenmaden ventede.
Men hvordan er dykningen? Tja… formodentlig ikke som du er vant til. Hvis du fx regelmæssigt rejser til Rødehavet, så vil dit første dyk i denne vulkanø’s vande nok blive en skuffelse. Men kun indtil du indser, at det hverken er værre eller bedre – bare anderledes.
Men det er lige så enkelt som i Rødehavet. I en del andre områder i Indonesien (selv visse dele af Bali) kan strømmene være besværlige, men her er de svage og sjældne, så det er kun søgangen i overfladen, man skal tage hensyn til. Strandene på denne del af nordkysten er overstrøede med blankpolerede sorte stenblokke, og korallerne vokser direkte op af den sorte vulkanske sand.
Sceneriet i vandet ser meget anderledes ud, og sommetider er vandet ikke så klart, som man kunne håbe på. Ved første besøg tager det lidt tid at tilpasse sig og vænne sig til det. På den anden side er dyrelivet blandt det rigeste og mest mangfoldige i verden.
Jeg delte tiden under mit besøg mellem to af Werner Laus dykkercentre. Begge ligger på nordøstkysten ved foden af Balis største og stadig aktive vulkan. Begge centre tilbyder interessant dykning direkte fra stranden.
Alam Anda Spa Resort er veletableret med sine traditionelle bungalower med stråtag. Det hypermoderne Siddhartha Resort er helt nybygget og mere luksuriøst, end de nuværende værelsespriser antyder. Det berømte vrag efter US Liberty ligger på lavt vand ude foran...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også