DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Igors dagbog maj
Kjell Evensen fra Master Dive i Helsingør viste Igor rundt i Øresund.
OWUSS-scholarship – Igors dagbog maj
I Kattegatcenterets Oceanarium kom Igor tæt på en rødhaj.
OWUSS-scholarship – Igors dagbog maj
På en træningsaften i Århus fridykkerklub lærte Igor blandt andet at anvende monofinner.

OWUSS-scholarship

– Igors dagbog maj

Af Igor Valente

Den sidste del af min periode har været fuld af aktiviteter på alle fronter af dykkeindustrien. Det startede med et hurtigt besøg til Göteborg i Sverige. Der fik jeg både lejlighed til at tilbringe lidt tid med de to sidste års stipendiater irske Delia Ni Chiobhain og danske Vibe Schourup-Kristensen, der begge for tiden bor i Sverige. Jeg fik også tid til at besøge Poseidon-hovedkvarteret. Det var spændende at få et indblik i en af de mest velkende udstyrsfabrikanter og hvordan de ser på markedet.
Sverker Palmblad gav mig et godt indblik i virksomhedens filosofi og jeg fik en masse viden om deres nye version af Cis-Lunar rebreatheren, der er rettet mod det rekreative dykkemarked. Derefter blev jeg vist rundt på fabrikken af Jens Sjöblom, så jeg ved selvsyn kunne se de enkelte trin i processen i fremstillingen af Poseidons udstyr.
Et navn, der hele tiden dukker op på den internationale dykkescene er Oxygène-kæden af dykkercentre. Jeg besøgte Göteborg-afdelingen, før det var tid til at tage til Danmark for at deltage i Copenhagen Diveshow, hvor DYK var vært for en event, hvor the Scholarship Society fik lejlighed til at præsentere sine aktiviteter for den lokale danske dykkebranche. Vi fik en imponerende respons og fik mulighed for at gentage succesen ved et tilsvarende dykkeshow i Holland, denne gang takket være Duiken, det hollandske dykkemagasin.
Ud over Copenhagen Diveshow, udnyttede jeg mit ophold i Danmark optimalt for at se så mange vinkler på dykkeverdenen som muligt. Jeg havde endnu et fotokursus i Helsingør med Christian Rasmussen fra fotodyk.dk. Han lærte mig mere om Photoshop, og jeg tog også et dyk med Kjell Evensen fra Master Dive for at få en smagsprøve på dansk dykning og for at anvende de teknikker i praksis, jeg havde lært på fotokurset.
Efter Helsingør, tog jeg med Carlo Golfetto fra One Ocean på den lange tur til Kristiansand i Norge. Det er her, man finder det berømte vrag MS Seattle. Da vi kom frem, måtte vi indse, at heldet ikke var med os – der var storm, og vi kunne umuligt dykke på Seattle. Så jeg må tage tilbage og besøge Carlo og One Ocean en anden gang.
Tilbage i Danmark var det tid til at besøge Kattegat Centeret sammen med Lars Kirkegaard, der er skandinavisk koordinator for OWUSS. Kattegat Centerets oceanarium er åbent for dykkere, og Lars og jeg nød godt af de kontrollerede forhold i tanken, hvor vi kunne fotografere de forskellige arter i danske farvande. Det var mit første dyk i et akvarium og det var virkelig sjovt på grund af de mange fisk. Vi fik også mulighed for at dykke i hajtanken og tage billeder af den nye zebrahaj. Uheldigvis var de andre hajer der ikke på grund af vedligeholdelsesarbejde.
Før jeg tog videre, deltog jeg også i en træningsaften i Århus Fridykkerklub, der har flere dykkere i top ti end nogen anden klub i verden, deriblandt Stig Severinsen. Jeg har altid gerne villet lære mere om fridykning og ved deres hjælp overraskede jeg snart mig selv...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også