DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog december
Under Nordic Photo Event på Gulen blev (fra v mod h) Lars Kirkegaard, Will Arlidge, Christian Skauge, Alex Mustard og Ingrid foreviget i vikingeantræk.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog december
Ingrid med en sentinel CCR. Det er Ingrid til højre ...
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog december
Ingrid var glad for at komme hjem til Norge. Her er hun på Gulen under Nordic Photo Event 2010.

OWUSS-scholarship

– Ingrids dagbog december

Efter at have været på farten i to måneder fik jeg endelig igen fødderne på norsk jord. Will Arlidge, den australske Rolex Scholar, ventede på mig i lufthavnen, og det var sjovt at se ham igen. Vi havde ikke været sammen siden vores Rolex Award Dinner i New York City i april, så vi brugte den første dag på at fortælle historier og grine af de fadæser, vi begge havde lavet under vores rejser. Som fx min glimrende idé med at tage en 5 mm våddragt med til Sydaustralien midt om vinteren. Nogle ville måske kalde det modigt – jeg vil bare kalde det dumt. Vi tilbragte den følgende uge i de utrolige norske vande ud for Gulen, hvor vi var sammen med en masse dygtige uv-fotografer. The Nordic Photo Event ledes af den kendte Alexander Mustard sammen med Christian Skauge, der er redaktør på det norske dykkemagasin Dykking og OWUSS’ skandinaviske koordinator Lars Kirkegaard. Begivenheden fandt sted på Gulen Dive Resort, og som altid fik vi en fantastisk behandling af ejerne Ørjan og Monica.
Det siger sig selv, at det var med stolthed, at jeg kunne vise denne del af mit land til Will. Fotoworkshoppen bestod af lektioner om aftenen, to daglige båddyk og ubegrænsede dyk på husrevet, sessioner med gennemgang af billeder og en særlig lektion med den nuværende verdensmester i undervandsfoto Espen Rekdal – som er nordmand! Det var meget inspirerende at se hans arbejde, og det er utroligt så givende, sådan en workshop kan være.
Will og jeg fortsatte vores rejse sammen, og vores næste stop var et besøg hos en af de førende producenter af rebreathere og dykkecomputere, VR Technology i England. Da jeg fandt ud af, at jeg under mit besøg på fabrikken skulle have et introduktionskursus i at anvende en Sentinel rebreather, var jeg først lidt skræmt – men på en god måde. Min nervøsitet skyldes, at jeg tidligere har haft en traumatisk oplevelse med rebreathere, så jeg var ikke helt sikker på, hvad der ville ske.
Heldigvis fandt jeg hurtigt ud af, at der ikke var grund til at være bange. Vi brugte den første dag på at rode med maskinen, og vores instruktør Phil Short viste os, hvordan man skiller og samler den, så man forstår, hvordan den virker. Vi fik også mulighed for at møde folkene på VR-fabrikken, hvilket var fedt. Det er altid spændende at møde menneskerne bag logoet. De sidste to dage havde vi teoritimer og mudrede rundt i Vobster Quay, hvor vi lavede øvelser og plaskede rundt med Sentinel på vores rygge. Mit først dyk med enheden gav mig hurtigt øgenavnet for resten af kurset: T-Rex. Desværre ikke fordi denne dinosaur var et af de mest utrolige dyr, der har levet, men fordi mine arme var for korte til, at jeg kunne se det primære display på mit håndled.
Nå, men det var i hvert fald fantastisk at blive undervist af Phil Short. Han har en utrolig evne til at forklare, hvordan det hele virker uden at bruge begreber, du ikke forstår og uanset dit niveau. Og i det hele taget var det en god oplevelse at dykke med en hellukket...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også