DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog maj
Ingrid begynder sit PADI-Divemasterkursus hos Red Sea Diving College i Sharm el Sheikh. Det blev dog afbrudt i utide på grund af urolighederne i Ægypten i starten af 2011.
OWUSS-scholarship – Ingrids dagbog maj
Ingrid får et par aha-oplevelser, da hun får lov at servicere en regulator under sit praktikophold hos Oxygene i Göteborg.

OWUSS-scholarship

Ingrids dagbog maj

Af Ingrid Rushfeldt Krüger

Foråret bød på en tur til mit naboland Sverige, der rummer mange dejlige eventyr. Min første oplevelse blev et besøg hos dykkercenteret Oxygene Göteborg. Ejeren, Anders Enlund havde inviteret mig inden for til et kig bag kulisserne på en dykkeoperation. Det er utroligt så uvidende vi dykkere er om, hvor meget arbejde, der faktisk skal til for at få et dykkercenter til at fungere. Den bedste del var, da Anders viste mig, hvordan en regulator ser ud indvendig. Det lyder måske virkelig dumt, men det var først da, at jeg virkelig forstod, hvordan en regulator faktisk fungerer. Vi har alle set diagrammer over første- og andentrin i en eller anden manual – helt ærligt så har jeg aldrig helt forstået mekanikken, indtil jeg stod sammen med Anders. Så tak fordi du har givet mig ro i sjælen, når det gælder regulatorer!

Efter en dag i dykkercenteret, drog jeg videre for at opleve et andet aspekt af dykkeindustrien – producenterne. Hos Poseidon Diving Systems blev jeg mødt af deres salgschef, Sverker Palmblad. Min eneste tidligere erfaring med Poseidon er deres karakteristiske regulatorer (de ligner håndbrusere, men de er rare at trække vejret i). Men dagens agenda var deres Poseidon Discovery – CCR-enheden til sportsdykkere. Fordi den er designet til fritidsdykkere, er den fuldautomatisk. Sammenlignet med mange andre rebreathere er den betydeligt mindre og lettere at håndtere – det gør den meget komfortabel for en lille person som mig. Ros til Poseidon for deres mod til at satse på udviklingen af sådan en maskine. Det er fascinerende, hvordan den bygger en bro mellem fritidsdykningen og den tekniske dykning, der ellers ofte betragtes som to adskilte dele af dykkebranchen.

Inden jeg stak af for at dykke i varmere vande, besøgte jeg Universeum, et videnskabscenter i Göteborg – og det største af sin art i de nordiske lande. Klas Malmberg er akvarist der, og han kom og fortalte mig, at de havde en guitarhaj, som var blevet skadet af en af de andre arter i akvariet, og hajen havde brug for øjeblikkelig pleje. Et dyr havde bidt noget af hajens hale af, og sammen med Klas og dyrlægen var jeg med til at give hajen den nødvendige pleje. Det var en spændende oplevelse og ret fantastisk både at se, hvordan tingene foregår bag kulisserne og at være med.

Mit næste stop: Ægypten. The Red Sea Diving College havde givet mig en unik mulighed. De tilbød at uddanne mig hele vejen op til PADI-instruktør, og det sagde jeg naturligvis ja tak til. Red Sea Diving College er kendt for at sætte standarder i dykkeuddannelser, og jeg var stolt over at skulle tage mine kurser der. Og Rødehavet er jo fantastisk! Jeg var vild med at være der. Desværre var jeg kun halvejs gennem mit Divemaster-kursus, da der brød uroligheder ud i Ægypten. Da telefonlinjerne og internettet blev afbrudt i landet, besluttede OWUSS at trække mig hjem. Mens jeg skriver dette, er situationen i landet endnu uafklaret, men forhåbentlig kan jeg snart tage tilbage og færdiggøre mine kurser...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også