DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test – Sherwood SR1
Test – Sherwood SR1
Test – Sherwood SR1
å trods af den relativt lille udblæsningsventil giver Sherwood SR1 ingen nævneværdige problemer med bobler i synsfeltet.

Test

– Sherwood SR1

Af John Bantin

Sherwood regulatorer har tidligere haft ry for at være slidstærke og lette at servicere, og de har derfor været favoritter på mange dykkeskoler, især i USA. Men måske leverede de ikke luft helt så generøst som deres konkurrenter?

Alle dykkere burde kende navnene Ian Himmens og Stan Ellis og være klar over, at de står i taknemmelighedsgæld til dem. Efter ANSTI-maskinen, der blev undfanget og udviklet af de to (og EN250-normerne, der fulgte efter), er regulatorer simpelthen bare blevet bedre og bedre.
Sherwoods regulatorer har tidligere haft ry for at være slidstærke og lette at servicere, og de har derfor været favoritter på mange dykkeskoler, især i USA. Men måske leverede de ikke luft helt så generøst som deres konkurrenter. Det var dengang, og Sherwood har for nylig introduceret en komplet nydesignet regulator og den er særdeles god.
Åndingsmodstanden (Work of Breathing – WOB) oplyses til at være mindre end en halv joule pr. liter på 50 meters dybde med et RMV på 62,5 liter. Dermed indtager Sherwood med SR1 et helt nyt territorium for denne veletablerede amerikanske virksomhed. Husk, at det ikke var så længe siden, at et WOB på en joule/liter var en uovervindelig barriere.

Førstetrin
Ved første øjekast ser denne regulator ud som om den var designet af Dean Garraffa, tidligere Scubapro-ingeniør og nu om dage boss på Atomic Aquatics. Men jeg har fået at vide, at han ikke har haft en finger med i spillet. Førstetrinnet har en roterende tromle, hvoromkring mellemtryksportene er arrangeret, og to højtryksporte er placeret ude af vejen på regulatorens centrale del.
Mere usædvanligt er det, at dette stempelførstetrin har en membran, der trykker på fjederkammeret. Det er dermed forseglet fra omgivelserne mod partikler eller iskrystaller, der kan danne sig og hæmme funktionen. Når du åbner for tankventilen, så overføres trykket på en meget synlig facon.

Andettrin
Andettrinnet ser ud som en juvel med sin blanding af sort techno-polymer og skinnende rustfri stål, og det er særdeles kompakt. Det er pneumatisk balanceret, så det giver en konsistent ydelse, uanset hvor meget tryk, der er tilbage i tanken. Der er en enkelt kontrolknap, som samtidig både justerer åndingsmodstanden og luftstrømmens hastighed.
Andettrinnet har også en ”intelligent” ventilarm og flydende krone, der reagerer, når trykket tages af og dermed letter belastningen på ventilsædet. Det betyder, at regulatoren efter brug kan stuves af vejen i længere tid, uden at der sættes mærker i stempelsædet, så du er nødt til at få det udskiftet, næste gang du skal bruge regulatoren.
Indgangshullerne til vandet er skjult rundt om kanten, udover de fire, der er i frontdækslet.

Purge-kontrol
Regulatorens front er smukt forarbejdet med en ring i rustfrit stål, der fastholder en stor purge-knap i gummi med en overflade, der er let at få fat i. Purge-funktionen virker upåklageligt. Den fungerede progressivt og meget effektivt.

Komfort
Wow – hvilken fantastisk regulator! Selv når jeg åndede luft på 50 meters dybde, krævede den ikke nogen anstrengelse overhovedet. Den var...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også