DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Udstyr  Utrustning
Test: Sea&Sea YS-D3
Blitzen er kompakt, men giver stadig et ret robust indtryk.

Test

Sea&Sea YS-D3

Tekst & foto: Stefan Beskow

Hvis du fotograferer under vandet, hører du garanteret til enten den kategori, der allerede har blitz, eller den kategori, der overvejer at købe blitz. Brug af blitz under vandet under optagelse er næsten et must. Du får alle de fantastiske farver frem og "fryser" motivet, og minimerer dermed uskarpe billeder.

►  En producent, der har eksisteret i lang tid, er det velkendte Sea & Sea. Deres seneste tilføjelse, når det kommer til blitzes, YS-D3, er faktisk allerede blevet et år gammel, men føles på ingen måde forældet.
Det er en ret kompakt blitz, der størrelsesmæssigt fungerer godt at rejse med. Som det skal være, kan den anvendes både manuelt og med Sea & Seas DS-TTLII og slave TTL. På trods af sin kompakte størrelse er den ret kraftig. Den har et ledetal på 33, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste situationer, som en undervandsfotograf kan møde.

Imponerende buffer
Selv med et godt ledetal, er en af de ting, der kan få blitzen til at skille sig ud fra konkurrenterne, den meget hurtige opladningstid, når du tager mange billeder hurtigt efter hinanden. Selv ved fuld effekt har du en temmelig hurtig opladning, men da jeg forsøgte at reducere blitzen til halv styrke, var forskellen fra mine tidligere blitzer slående.
Det føltes som om YS D3 bare blev ved med at affyre, selvom jeg tog tre billeder i sekundet. Uden problemer blev gentagne eksponeringer høstet i træk, det vil sige, at det var kameraets buffer-tid, der var den begrænsende faktor og ikke blitzen. Eksponeringerne var meget præcise under alle eksponeringerne. Jeg prøvede også med 6 billeder / sekund, og selv der var det kameraet, der ikke havde tid til at buffer mere end 15 billeder. Imponerende! Ifølge Sea & Sea er opladningstiden ved halv effekt 0,6 sekunder og ved ¼ effekt er ladetiden stort set ikke-eksisterende! Denne evne til at tage mange billeder i træk og stadig kunne stole på, at blitzene har tid til at oplade, er uvurderlig, når du fotograferer dyr, der bevæger sig hurtigt eller sågar babysvømning.

Signalsystem
Sea & Sea har også udviklet et signalsystem, så du som fotograf kan se og høre, når dine blitz er klar til at blive affyret. Noget der kan være nyttigt, hvis du vil være sikker på at få nok lys til din eksponering, inden du trykker på.

Blå, orange, grøn
For tydeligt at kunne se alle indstillinger, er bagsiden af ​​blitzen belyst, og afhængigt af indstilling, lyser den blå (ittl-tilstand) orange 8 (manuel for-blitz tilstand) og grøn (manuel tilstand uden for-blitz). Det faktum, at blitzen har baggrundsbelysning, er meget velkommen på natdyk og i vores mørke, nordiske farvande. En anden detalje, der gør dem gode til kolde nordiske farvande, er knapperne, der let kan håndteres med kun en finger (hvis hænderne er blevet virkelig kolde eller handskerne er akavede)

Backuplys
En klar forbedring i forhold til Sea & Sea's tidligere modeller er de indbyggede lys i blitzen. Tidligere har de været vanvittigesvage, men på D3 har den modtaget en reel opdatering (4 gange stærkere ifølge Sea & Sea) og giver nu et ret godt lys og fungerer helt sikkert som et backuplys, eller endda et primært lys, når du dykke tropisk. Det kan også med...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Resume – Sea&Sea YS-D3
 Hurtig opladningstid
 Meget godt tilbehør
 Godt fokuslys i blitzen
 Baggrundsbelyst
 Kraftfuld
 Relativt lille

Mere info er...

Læs artiklen i DYK #65:





SOME images:
Test: Sea&Sea YS-D3, Test: Sea&Sea YS-D3
Blitzen er kompakt, men giver stadig et ret robust indtryk.
, Test: Sea&Sea YS-D3
Brugervenlig kontrol på bagsiden, der gør den let at bruge, selv med akavede handsker.
, Test: Sea&Sea YS-D3
Blitzen med dome-diffuser.

Læs også