Kursus i Dykkermedicin får hård kritik fra Danske Regioner
Dykning er ikke alene en sport, der år for år bliver mere udbredt i Danmark, det er også en sport der kræver kyndig vejledning fra læger og særlig medicinsk behandling i tilfælde af ulykker. På trods af dette er der så godt som intet undervisningsmateriale om emnet, og langt de fleste praktiserende læger i Danmark har derfor ikke tilstrækkelig viden om dykning til, at kunne vejlede og bedømme, om en patient er ”fit for diving”.
Derfor har Dagens Medicin besluttet at afholde et kursus, der kombinerer teori og praksis, for at give de praktiserende læger den bedst mulige indgang til at kunne vejlede deres patienter. Kurset bliver holdt over en forlænget weekend på Malta.
Det mener De Danske Regioner grænser sig til betalt ferie, og at det er et tegn på at indholdet ikke er vigtigt nok, hvis man bliver nødt til at lokke med sol og strand:
- Det, jeg er bange for, er, at man vælger nogle kurser, fordi det er et eksotisk sted, man får støtte til at rejse hen. Man kan regne ud, at hvis man er nødt til at skrive, at der er mulighed for dykkerkursus eller safari i en annonce for efteruddannelse, er det, fordi man ved, at den oplysning vil få nogle til at vælge kurset frem for et i Danmark, siger Anders Kühnau fra Danske Regioner til Politiken.
Men Henrik Dibbern der er formand for De Praktiserende Lægers Organisation, mener ikke det har noget på sig, og at det er et udtryk for jantelov og misundelse:
- Ofte er det jo sådan, at det faktisk er billigere at lave kurser i udlandet, end det er at lave dem herhjemme. Og jeg synes måske ikke, at man skal gå op i at være misundelig over, at der kan være 22 grader, der hvor kurset bliver holdt, når der er 10 grader herhjemme. Det, det handler om, er selvfølgelig, at der er det gode faglige indhold i det, og at det er velbegrundet, hvad kurset fylder og koster i forhold til det faglige indhold. Og det skal altid være i orden, siger Henrik Dibbern til Politiken.