DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Stephen Wong

– taler med fisk

Stephen Wong er et af de få heldige mennesker, der kan leve af hvad, de fleste sikkert ser som det ultimative drømmejob. At rejse, dykke og fotografere hele tiden. Han har en stærk passion for alt levende under overfladen – fra den mindste reje til den største hval. Stephen har specialiseret sig i at lave omfattende research i de dyr, han vil undfange for bedre at kunne lokalisere dem samt forevige dem og deres naturlige adfærd. Han går endda ikke af vejen for at forsøge at kommunikere med sit motiv – han er faktisk overbevist om, at det giver pote at tale til fiskene!
Stephen blev født i 1961 i Hong Kong, men studerede i Canada og USA fra 1975-1987 til. Han startede med at dykke i 1976, men der skulle alligevel gå mange år, før han fik sit første undervandskamera. Det var i Palau i 1990. I 1997 vinkede han farvel til sit hoteljob i Kina for at hellige sig et liv som fuldtids uv-fotojournalist. I dag rejser han med sine kone, japaneren Takako Uno, der også er professionel uv-fotograf. Deres rejser har bragt dem kloden rundt fra polarcirklen til Argentinas sydspids.
På det seneste er Wong begyndt at fokusere mere på at fotografere hvaler, delfiner og hajer i det blå. Selv om chancerne for at møde de majestætiske kæmper i de gigantiske oceaner er ret lille, er det ikke desto mindre en fantastisk oplevelse og udfordring, når det endelig sker. Belønningen er ikke bare selve fotografiet, men også den næsten spirituelle oplevelse af at være tæt på unikke skabninger.
Stephen fortæller: Jeg kan ikke huske noget tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke har været interesseret i havet og livet i det. Muligheden for at trække vejret under vandet og interagere med dyrene, er et privilegium. Jeg mener, at alle dykkere har en forpligtelse til at informere almenheden om, hvor skrøbeligt og dyrebart livet i havet er og dermed være med til at påvirke den nødvendige udvikling i retning af bevarelse af miljøet for fremtidige generationer.
Stephen er en af de mest publicerede og præmierede uv-fotografer i sin generation. Han er også ophavsmand til en række coffee table books, deriblandt det nyeste opus An Ocean Odyssey.

Du kan se flere informationer på www.stephenwong.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også