DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Bidrag med historier, artikler, nyheder og idéer

Vi er altid meget glade for bidrag og forslag. Her er en kort liste over hvad vi altid kan bruge:

  • Nyheder. Det kan være arrangementer og events, branchenyheder, eller noget opsigtsvækkende du har fået nys om. Tip os på redaktion@dyk.dk.
  • Rettelser. Det kan være f.eks. være til artikler, nyheder eller DYK-guiden.
  • Artikler eller artikel-idéer. Læs videre herunder.
  • Annoncer. Kunne du have glæde af at blive eksponeret på DYK, så læse videre her.
  • Videomateriale. Meget gerne fra Danmark og Skandinavien. 

Har du en god historie og nogle gode fotos? Så kan du få din historie med på DYK.dk.

Vi modtager gerne artikelforslag eller færdige artikler, men inden du går i gang, er det en god idé at kontakte redaktionen for lige at få grønt lys – det kunne jo være, at vi allerede havde sagt ja tak til en tilsvarende artikel om samme emne.

Send forslag til redaktion@dyk.net.

SKRIVEVEJLEDNING

Inden du går i gang med at skrive, skal du overveje billedsiden af artiklen. Dykning er en visuel aktivitet og dyk.dk lægger stor vægt på at formidle dykning med en høj billedmæssig kvalitet. Du skal derfor enten have erfaringer som undervandsfotograf eller samarbejde med en fotograf.

Hvilke artikler er relevante?

Kort fortalt: Gode historier fra ind- og udland! Mere specifikt kan det være reportager fra dykketure, dykkerejser, interviews med spændende personligheder, kursusreportager, tæt på-hændelser, test af udstyr og artikler om undervandsfoto og -video. Vi vil især gerne have indhold fra det lokale danske dykkemiljø.

Hvor lang skal en artikel være?

Det er svært at give faste retningslinjer for, og det afhænger meget af emnet. Men følgende retningslinjer kan give et fingerpeg om omfanget:

Nyhed 300-500 ord – 1-2 billeder
Udstyrstest – ét stykke udstyr 500-1000 ord – 3-4 billeder
Udstyrstest – sammenlignende test 1000-1500 ord – 5-7 billeder
Reportage/interview 1500-2000 ord – 5-7 billeder
Rejsereportage 2000-3000 ord – 5-10 billeder

Stavekontrol

Inden du afleverer teksten, så få en ven eller familiemedlem til at læse den igennem, så de kan fange de sprogfejl, som du selv og stavekontrollen i dit tekstbehandlingsprogram har overset.

 

Redaktionelt udstyr

En artikel består af rubrik, underrubrik, mellemrubrikker, brødtekst og faktaboks(e) samt billedtekster. Prøv at læse er par af de artikler, der er publiceret på dyk.dk, så kan du se strukturen i praksis. Ellers skal vi nok redigere den, så den passer ind i formatet.

 

Billeder

Vi lægger MEGET vægt på at billedmaterialet er af høj kvalitet.

Indsendes i størst mulige opløsning, gerne i uredigeret/RAW-format. Vedhæft fil med billedtekster eller skriv billedteksterne i filens meta-data.