DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

DYK Magasinet

2021

 

DYK #66 – November

Officiel udgivelse: uge 45. Sider: 108. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Napantao – på eventyr i Filippinerne
Hvis Napantao var god sidste gang, var det magisk denne gang. Himmelsk – jeg blev som besat og ville dykke igen, igen og igen. Landskabet og alt liv under overfladen gjorde mig nærmest grædefærdig.

Profilen – Bo Mancao
Jeg var så heldig at vokse op i det smukke ø-landskab på Filippinerne og fik tidligt interesse for dykning. I dag er den verden både mit job og min hobby.

Lysekil – en svensk dykkecentral
Efter at have læst om flere tiltag og nyheder om dykningen i Lysekil, tænkte jeg, at det var på tide at besøge byen.

Fra Frodes Logbog – Angola
Vi har kun sejlet nogle få sømil, da en meget hurtig speedbåd nærmer sig med flere mænd på dækket bevæbnet med maskinpistoler...

Tour d'Europe – Sydeuropa
På deres rejse gennem Storbritannien har Linn og Mattias nået at besøge et ubådsvrag og dykke med brugder og legende sæler. Nu fortsætter rejsen til den anden side af kanalen og derefter videre sydpå...

Friheden i fridykning – noget for alle
Fridykning er at tage en dyb indånding og begive sig ned i vandet. At lade sig omslutte og bare være til. At udfordre sine sanser og lade roen indfinde sig.

 

DYK #65 – September

Officiel udgivelse: uge 35. Sider: 92. Videoklip: 7.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Deep Dive Dubai
Aldrig før har et indendørs dykkeanlæg budt på så mange spændende muligheder. Hør historien direkte fra løvens mund!

Europas dybe pools 
Her har vi samlet en oversigt over Deep Dive Dubais mindre søskende i Europa, og giver dig her en introduktion til de andre dybe pools.

TEST Sea&Sea YS-D3
YS D3 er primært rettet mod avancerede amatører og professionelle. Den tilbyder det meste af det, der kan forventes af en UV Blitz, og efter cirka seks måneders brug har jeg ikke rigtig fundet nogen reel svaghed.

Tångdykning i Norden
Mens der er en tusind år gammel tradition i Japan og Sydkorea for at høste og bruge tang, har denne aktivitet for det meste været en hobby her i de nordiske lande.

Cambodja – langt fra turiststrømmen
Da jeg hørte at et norsk par havde startet et lille ”boutique dive center” på den lille ø Koh Sdach langt væk fra turiststrømmen, fik jeg lyst til at tage derhen.  

 

DYK #64 – Juli

Officiel udgivelse: uge 26. Sider: 84. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Søløver i Uruguay
Verdens andenstørste koloni af søløver har hjemme på en lille ø uden for feriebyen Punta Del Este i Uruguay. I næste nummer fortæller vores ambassadør Helene om, hvordan en rejse til Uruguay kan stykkes sammen, så man får mest mulig tid sammen med de legesyge søløver.

Profil: Julia Waterchild
”Nogle gange spørger jeg mig selv, hvordan jeg endte her? Jeg havde skudt papegøjen. Forestil dig sunde, lave koralrev med stejle vægge fyldt med liv, skildpadder, hajer, revfisk, manta-rokker, store fiskestimer og varmt, klart vand, og hvert dyk kan være fyldt med overraskelser”. Hør om Julias spændende arbejdsliv i Asien, der har bragt hende til eksotiske steder som Thailand, Palau og Tubbataha.

Vraget i fokus: Oleg Koshevoi
Ryssen (“Russeren” på svensk) som vraget ofte kaldes, er et populært dyk i den sydligste del af Stockholms skærgård. Vraget ligger på en behagelig dykkedybde, og herude i havbæltet er sigtbarheden normalt rigtig god.

Frodes logbog: Malawi
Malawisøen er i top-tI på listen over både de dybeste og de største søer i verden. Men når det kommer til artsdiversitet, er søen suverænt nummer et. Den er hjem for over 1000 forskellige fiskearter.

Danske havpattedyr
Interview med marinbiolog Jeppe Dalgaard Balle.

 

DYK #63 – Maj

Officiel udgivelse: uge 17. Sider: 118. Videoklip: 13.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Sao Paulo - Skandinaviens Thistlegorm
Vraget står som et Anders And-vrag og minder meget om en tysk version af Thistlegorm, bare i bedre stand, da dybden begrænser de fleste dykkere. At dykke Sao Paulo er ikke let dykning og har allerede kostet to dykkere livet – én i 1995, som ville fjerne skibsklokken, og endnu én i 2014

Tour d’Europe - Storbritannien
– med stop i Portland, hvor vi dykker ved Chesil Cove, et meget populært stranddyk, og på ubåden M2, som skal dykkes fra en båd. Den er klassificeret som en krigsgrav...

Frodes Logbog - Zimbabwe
Et snævert nedfaldshul fører til vandoverfladen i en stor pool 45 meter under jordoverfladen. Nedgangen er meget stejl, med 288 trappetrin hakket ud i kalkstenene.

Mest for pengene II: Otte populære dykkesteder i Sharm El-Sheik
Når du tager på dykkertur til Sharm El Sheik har du sikkert allerede på forhånd gjort dig tanker om hvilke steder du gerne vil opleve og de fleste dykkercentre gør hvad de kan for at opfylde dine ønsker. Her giver vi dig otte populære dykkesteder du bør opleve mens du er i Sharm El Sheik.

 

DYK #62 – Marts

Officiel udgivelse: uge 10. Sider: 80. Videoklip: 8.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Rødehavet - mest for pengene (del 1)
Vi vil gerne have klart og blåt vand, sol, høj vandtemperatur gerne tættere på 30 grader end på 20 grader. Rejsen skal heller ikke være alt for lang, vi har trods alt kun en uge. Der skal helst både være vrag og smuk natur med koraller og fisk i flotte farver. Så spørgsmålet er; hvor får vi mest for pengene? Vi har været alt igennem, og der er kun et sted, der både opfylder alle kriterierne og holder sig indenfor budgettet...

Väderöarna – en svensk vestkystklasikker.
Jeg svømmer ind under et overhæng, og når jeg tænder lyset, er det en sand eksplosion af farver, der møder mig! Jeg smiler og føler mig lykkelig helt ind i mit dykkerhjerte!

Tech-dykning i Kroatien
Det er utrolig nem dykning, guiden giver os en cirkaretning, og efter et par minutter når vi en skrænt, hvor vi kan se vraget liggende med agterenden op mod kanten.

 

DYK #61 – Januar

Officiel udgivelse: uge 03. Sider: 80. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Minedykning
”Den smalle korridor fører ud til et stort minebrud. Jeg ved ikke, hvor stort, måske er det en afgrund, jeg befinder mig over? Omgivet af mørke svømmer jeg fremad, og det eneste jeg ser er linen foran mig, der forsvinder i det fjerne. Det er en meget speciel følelse at flyde der i mørket på vej mod det ukendte ... ”.
Følg med på en tur i fire svenske miner.

Alphonse Island – omfavnet af luksus
Flere skildpadder end du kan tælle, sultne sejlfisk, hajer på plyndringstogt, oldgamle hårde koraller og masser af revfisk. Mark ’Crowley’ Russell forkæles på den fjerntliggende ø Alphonse i Seychellerne.

Skildpaddeskolen, Del II
Igen følger vi biolog, formidler og naturnørd Anders Kofoed, i hans artikelserie Skildpaddskolen, hvor vi i andet kapitel skal på et studie i ”kost og logi for havskildpadder”

Liberia – Dykning på Afrikas vestkyst 
Liberia er nok mere kendt for diamantsmuglere, gummiplantager og korruption end for dtkning. Og selvom landet har en lang og smuk kystlinje, så er der ikke et eneste dykkercenter i det fattige vestafrikanske land.