DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

DYK Magasinet

2020

 

DYK #60 – November

Officiel udgivelse: uge 48. Sider: 76. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Artsdiversitet i Danmark
Har du dykket i Danmark? Og hvis ja, har du så tænkt, at det hele var temmelig grønt og bekræf- tede det dig blot i, at du kun er til det varme vand og farver? Så håber vi, at vi med denne artikel kan sætte lidt kulør på den danske dykning og især il- lustrere den artsrigdom, vi har.

Øland og jomfruvrag
Turen var sat til seks dages dykning, og det lykkedes os at samle fire dykkere og to, der ville støde til senere på ugen. Vragene på turen ville blive i den lidt dybe ende, så bilerne blev pakket lidt tungt. Følg med på fire vragdyk på Øland ud for Sveriges øst- kyst.

Frodes logbog – Peru
Porcelænskrabber, nøgensnegle og masser af fisk. Frode er nu nået til Peru og tester forholdene lidt syd for Lima.

Alfreds Skildpadder
Vi følger op på projektet, der er en tiltrængt success historie i denne tid.

 

DYK #59 – September

Officiel udgivelse: uge 36. Sider: 70. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Det indre rum
Tag med verdensfotografen Magnus Lundgren på en spændende opdagelsesrejse til et af Black Water dykningens hellige områder i Balayan Bay i Filippinerne. En udenjordisk oplevelse marineret med marinbiologi og fototeknik. 

Den utrættelige Sylvia Earle
Dybets dronning, Stør-generalen, Havets moder… Listen over navne er lang for denne kompromiløse og passionerede dykker og marinekspert. Lær Sylvia Earle bedre at kende i dette store interview!

Tour d'Europe
Linn og Mattias rejser (sammen med deres to hunde) rundt i Europa i 15 måneder i en selvbygget autocamper for at opdage kontinentet både over og under overfladen.

Skildpaddeskolen
Biolog, dykker, natur-nørd, foredragsholder og formidler Anders Kofoed giver over kommende numre af DYK, læserne et indblik i havskildpaddernes verden.

 

DYK #58 – August

Officiel udgivelse: uge 33. Sider: 78.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Lake Titicaca – ekstrem højdedykning
Allerede under indflyvningen til lufthavnen kunne jeg mærke i mine ører, at det var en usædvanlig dykkedestination, jeg var på vej til. Det var ikke, fordi jeg havde problemer med at trykudligne, men fordi jeg ikke kunne mærke trykket i flyets kabine blive større på vej ned til landing, som det normalt gør. Jeg kunne simpelthen mærke at ørerne ”poppede”, lidt som under opstigningen fra et dyk.

Puerto Galera
Følelsen er udefinerbar... lykke eller elendighed? Lige foran mig svømmer en ca. tre meter lang rævehaj. For før- ste gang nogensinde får jeg muligheden for at dykke med dette storslåede dyr! Men – det er en makrolinse jeg har på kameraet, og det tager på en eller anden måde lidt af den samlede eufori... Forkælet? Mig? Helt bestemt!

Gibraltar – Dykning ved Europas den sidste koloni
I antikken var Gibraltar den kendte verdens yderste grænse. Siden da har maurere, spaniere, franskmænd, hollændere og briter kæmpet om territoriet. Det er derfor ikke så mærkeligt, at der er masser af historiske relikvier, både på land og under vand.

 

DYK #57 – Juli

Officiel udgivelse: uge 28. Sider: 74. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Dykning på Cuba
Få destinationer gør et så stort indtryk som Cuba. Arkitektur fra kolonitiden, amerikanerbiler og mindesmærker for Che Guevara og Fidel Castro fører dig tilbage til revolutionens tid. Men Cuba byder på meget mere end historie, cigarer, rom og salsa. Her finder du nogle af Caribiens mest velbevarede rev med unik og varieret dykning

Når de unge skal lære UV-foto
Tag med tre unge piger når de, inspireret og coachet af den professionelle fotograf Magnus Lundgren, skyder deres første skarpe skud med et moderne kompaktkamera langs et smukt koralrev i Sydøstasien.

Oldenburg
Der er ikke mange fartøjer, som kan prale af at have spillet væsentlige roller i begge verdenskrige og at have skiftet side flere gange. Men Oldenburg kan.
Tag med DYKs Rene B. Andersen på vragdyk i Sognefjorden i Norge.

 

DYK #56 – Juni

Officiel udgivelse: uge 24. Sider: 76. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Nordøstlige Bali
– koralrev, vrag og vulkanske makromotiver
Tag med fotograf Magnus Lundgren til Balis nordøstlige hjørne, når han udforsker spændende vrag, sprudlende koralrev og dyrker ”muck-diving” blandt vulkanske makromotiver. 

Nyt vrag i Rødehavet – det mystiske dampskib
Almirante Barroso gik ned i 1893, og vi har fundet et vrag fra den periode, der ligner hende. Hvis det ikke er Almirante, må der mangle et andet lignende skib, og på samme tid skal Almirante ligge et andet sted i nærheden.

Havskildpadder i kufferten
Mange har prøvet at få noget uventet med hjem fra en eksotisk rejse. For mange er det et maveonde, en kakerlak eller måske en gadehund – Anders Kofoed fik et helt skildpaddeprojekt med hjem.

Fra Frodes logbog – Chile
Frode er rejst til Chile, hvor han hopper i det østlige Stillehav og oplever makrodykning i den kolde Humbolt havstrøm.

 

DYK #55 – Maj

Officiel udgivelse: uge 19. Sider: 76. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Fernando De Noronha – forbilledlig naturbeskyttelse
350 km fra Brasiliens kyst i det sydlige Atlanterhav, ligger øen Fernando de Noronha, der byder på verdensklasse dykning, velbevaret natur – og verdens smukkeste strand!

Dykkepassion fra første indånding – Juniorer tager dykkercertifikat på ferien
De tre søstre har sat sig pænt i en halvcirkel på sandet foran dykkerinstruktøren Miikka. De er på Bali og i gang med det første havdyk på deres Open Water Diver kursus.

Hold varmen – hvorfor fryser vi så hurtigt i vand?
På land kan vi uden problemer opholde os i skjorteærmer i en stuetemperatur på 18-20°, så længe det skal være. I vand med samme temperatur vil vi derimod hurtigt komme til at fryse. Hvorfor?

10 Tips – til at holde varmen
Tegnet for at fryse er givetvis et af de første dykkersignaler du har brugt på egen hånd. Her kommer ti gode råd, der hjælper dig med at holde varmen.

 

DYK #54 – April

Officiel udgivelse: uge 15. Sider: 76. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Verdens 20 bedste vrag
Jesper Kjøller har dykket på vrag over hele kloden og nominerer her de 20 bedste – både blandt vrag, han allerede har udforsket og blandt en håndfuld verdensklassevrag, der stadig mangler at blive krydset af på hans personlige hitliste.

10 tips til at passe på miljøet
God opdriftskontrol samt omhyggelighed med svømmestil og udstyr er altsammen med til at skåne miljøet.

Fra Frodes logbog – Paraguay
Indlandsstaten Paraguay, der ligger midt på det sydamerikanske kontinent, er nok mere kendt for dens kødkvægsindustri end for dens dykning. Men der er faktisk dykning i landet.

Sognefjorden – Ingerseks
Ingerseks var et af de få vrag, jeg manglede at dykke på i Sognefjorden, men der var ikke meget information at finde om vraget, og den smule tekst der stod på den norske vragguide, hjalp ikke meget. og meget mere...

 

DYK #53 – Marts

Officiel udgivelse: uge 12. Sider: 76. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Maldiverne – store fisk og paradisøer
Man kan ikke komme uden om det. En let følelse af paradis dukker frem, idet vi flyver ind over Maldiverne. Den lyse koralrevs lyseblå nuance, der står i skarp kontrast til dybhavets intense mørkeblå tone. Korallrevet danner fantastiske mønstre, og dykkerhjertet slår hurtigere! Snart dykker jeg i disse berømte farvande for første gang.

10 tips til trykudligning    
Alle mennesker trykudligner adskillige gange i løbet af en dag, uden at være klar over det. Dykning udsætter imidlertid dette udligningssystem for meget større og hurtigere trykændringer end det er designet til at håndtere.

Blackwater Photography
Blackwater diving er en relativt ny disciplin inden for undervandsfoto. Under et blackwater-dyk udforsker du i åbent hav om natten, hvor størstedelen af jordens biomasse er koncentreret.

Frodes logbog – Hong Kong
– ikke en af de mest populære dykkerdestinationer, men der er mange lokale dykkere.

og meget mere...
 

 

DYK #52 – Februar

Officiel udgivelse: uge 06. Sider: 84. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Sydafrika
Juli måned i Sydafrika er lig med vinter. Siden solop- gang har vores gruppe på fem spejdet efter suler. Det er sulerne, der leder os på vej efter dét, vi jager. De jager nemlig det samme: Sardiner! Og sardinerne tiltrækker ikke bare sulerne, men også delfiner og hajer. Det er dét, vi er kommet for at se.

Mars Mageløs del 3 – fjorten dage på Mars
Hvert år mødes en dedikeret gruppe tekni- ske dykkere og en håndfuld forskere for i frugtbart samarbejde at fravriste orlogsski- bet Mars Mageløs dets hemmeligheder via avancerede og banebrydende arkæologiske metoder.

Fra Frodes logbog – Taiwan
Frode er rejst til det Kinesiske Hav i Øst- asien og besøger øen Taiwan.

Virtuelt vrag
Tag med under vandet uden at blive våd.

DYKlex
Start på DYK’s nye leksikon for abonnenter.

 

DYK #51 – Januar

Officiel udgivelse: uge 02. Sider: 80. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Hikkaduwa – Sri Lanka under overfladen
Vi er i slutningen af sæsonen, sigten er lav og strøm- men er stærk, men ud for den Sri Lankas sydvestlige kyst, nær Hikkaduwa, ligger et vrag af særlig historisk karakter. Vi går i dybden og finder blandt andet svar på hvad muslingeskaller og firmaet Shell har med hinan- den at gøre!

Mars Mageløs del 2 – Fundet
Hvordan førte en drengedrøm og tyve års ihærdig søgen til, at Mars i 2011 en- delig blev lokaliseret efter at have været forsvundet i 447 år?

Nytårsdyk
Det er en vanvittig smuk og klar mor- gen, på årets sidste dag, da DYK’s ud- sendte møder op til nytårsdyk på Ama- ger Strandpark.

Boot 2020 i Düsseldorf
Med næsten 250.000 besøgende er Boot verdens største vandsportsmesse.