DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

DYK Magasinet

2023

 

DYK #75 – Maj

Officiel udgivelse: uge 18. Sider: 116. Videoklip: 3.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Saltstraumen – mere end bare stærk strøm
En kort køretur sydøst fra Bodø i Norge, ligger verdens stærkeste tidevandsstrøm, Saltstraumen. Et fascinerende sted, der kræver at man har styr på både sin afvejning og sin tørdragt. Kathrin Tengs- and besøger dykkercenteret Nord&Ne og ser på de mange muligheder der er for dykning i området.

Et uberørt sted – Udforskning af Kermadec-øerne
Tag med Annika Andresen til et af de mest intakte maritime økosystemer i verden. En lille perlerække af øer, der ligger på kanten af Kermadec-Tonga-graven i det sydlige stillehav. Dette er en drømmedestination for mange dykkere, men man er også så langt væk fra hjælp at det betragtes som et ekspeditionsområde, der kun er de allerfær- reste forundt at besøge.

Vragdykning i Vänern
”Jeg var kommet ind bag styrhuset ad en dør ind til en trappe. Da jeg var halvvejs gennem døråbningen, blev jeg blændet af et skarpt lys...”
Vänern byder på fantastisk vragdykning, men der er også nogle udfordringer. Tag med Daniel Larsson, når han tager os un- der overfladen i Sveriges største sø.

Fra Frodes Logbog – Singapore

Reportage: Divers Event Odense

10 spørgsmål – om rebreathers

Test: Diveroid smartphone UV-hus

 

DYK #74 – Marts

Officiel udgivelse: uge 10. Sider: 102. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Boot Düsseldorf – 2023
Så blev det endelig tid til BOOT igen, som efter at være aflyst to år i træk, var længe ventet af mange. 

Raja Ampat
Epicenter for marin artsdiversitet på denne planet, med verdensrekord for flest fiskearter på ét enkelt dyk. Der findes nok ikke bedre tropisk dykning. Frode Kjems Uhre er rejst til Indonesien og er hoppet ombord på en liveaboard for at opleve noget af den mest spændende, fantastiske og farverige dykning i verden.

The SharkWise Project – Sydafrika
Som biolog, dykker og en person, der altid skal udfordre sig selv, var der derfor ingen tvivl om, at Anne-Sophie Delbanco ville få en oplevelse for livet ved at lave marinbiologisk arbejde med The SharkWise Project. Her fortæller hun om det første møde med projektet.

Udstyr – Cressi Aquawing Plus
Da mange af specifikationerne virkede rigtig interessante, besluttede jeg mig for at teste vesten. Ikke kun mig, som er str. M, men også min datter, som ifølge Cressis størrelsesguide er str. XS, ville komme til at teste vesten på to separate ture til Rødehavet og hjemme i Sverige.

Gullmarsfjorden – Svensk makrodykning deluxe!
Følg med Stefan beskow 30 meter under overfladen i Sveriges mest udtalte tærskelfjord, Gullmarsfjorden, hvor han blandt andet møder tre forskellige slags blæksprutter!

 

DYK #73 – Januar

Officiel udgivelse: uge 02. Sider: 110. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Den grønne ø – dykning på Irlands vestkyst
Når man taler om at tage på dykkertur til Irland, tænker de fleste nok på dybe vrag ved Malin Head på nordsiden af øen, men på Irlands vestkyst er der udover fantastisk smuk natur masser af dykkesteder, der passer til dykkere på alle niveauer.

Dykkeeventyr i Florida
Kom med på Florida-roadtrip, hvor fire fotografer tager på fotojagt i krystalklare kilder, langs storslåede koralrev, under en notorisk bro, langt ud i Golfstrømmen midt i den sorte nat og sidst, men ikke mindst, hilser på Everglades alligatorer.

Vraget i fokus: Kostervraket
Mysingens vand er ikke ligefrem kendt for at være klart og lyst, men jeg har oftest været heldig med gode forhold de gange, jeg har dykket her. Her passerer den såkaldte Landsortsleden, der i århundreder har været en af ​​de vigtigste vandveje ind til Stockholm fra syd. Det er derfor ikke overraskende, at der er masser af skibsvrag i området. 

Reportage: Baltic Tech

Nudibranch Weekend

Udstyr: Garmin Decent G1 Solar