DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

DYK Magasinet

2022

 

DYK #70 – Juli

Officiel udgivelse: uge 26. Sider: 80. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Instruktøren på kursus – DPV
DYKs ambassadør Helene-Julie Zofia Paamand fortsætter sin artikelserie, hvor hun udfordrer sig selv med nye færdigheder. Denne gang går turen til Smögen dykkercenter i Sverige, hvor hun skal lære at mestre en undervandsscooter (DPV – Diver Propulsion Vehicle).

Vraget i fokus: Fylgia
Året er 1955 og det finske fragtskib Fylgia skyder god fart. Hun er læsset med kridt og er på vej tilbage til Finland efter at have været i Danmark. Dette er historien om Fylgia, hendes sidste rejse og det vrag, mange dykkere i dag kender og tænker på med kærlighed.

Fra Frodes logbog – Guyana
DYK Ambassadør og undervandsfotograf Frode Kjems Uhre har taget naturfotograf Henrik Egede-Lassen med på ekspedition til Guyana i Sydamerika i håb om at fotografere cichlider, piratfisk, anakondaer og sorte kaimaner.

Hvilken lygte skal jeg vælge?
Test af two UV-lygter fra BigBlue.

 

DYK #69 – Maj

Officiel udgivelse: uge 18. Sider: 100. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Fotografering i Mexicos huler
DYK følger vores svenske redaktør Torbjörn til Mexico for at besøge nogle af alle de smukke cenoter og huler i området. Torbjörn ser nærmere på, hvad der kræves for at fotografere i disse miljøer, og hvilke udfordringer der er, når man helt mangler naturligt lys.

Fiji – “Soft Coral Capital of the World”
Denne lille prik af et land, en øgruppe på 330 øer, blev dannet af den vulkanske kraft fra den sene eocæn-periode for omkring 35 millioner år siden. Landet har længe haft ry for at være hjemsted for verdens største bestand af blødkoraller. Alison Smith fortæller om de bølgende undersøiske skove.

Dykkerudstyr til rejser
At være dykker betyder ofte, at du må rejse for at komme til dine yndlingsdyk. At få sit udstyr med og samtidig komme under vægtgrænsen for, hvad flyet accepterer, kan ofte være problematisk. Stefan Beskow ser på Cressis rejseoptimerede udrustning. 

Vraget i Fokus: Annie
Østersøen er virkelig et skatkammer for os, der er interesserede i gamle vrag, og Annie er beviset på, at der er meget mere at opdage under overfladen.

Fra Frodes Logbog: Senegal 

Dykmässan 2022 – en rapport

 

DYK #68 – Marts

Officiel udgivelse: uge 09. Sider: 96. Videoklip: 3.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Lembeh & Halmahera
Nogle gange kan det være svært at blive enige om hvad man vil opleve på dykkerejsen. Vi fik både en uge med muckdiving i Lembehstræ- dets lavasand og en uges revdyk i det krystal- blå vand ved Halmahera-øen.

Maldiverne – at rejse under en pandemi
Som alle ved, har de seneste år med pan- demien givet store udfordringer overalt i verden, og mulighederne for at rejse har været begrænsede. På trods af at dykning i Skandinavien er fantastisk, begyndte det alligevel at kilde lidt i rejselysten, da der var gået et år. Jeg ville ud at dykke igen, se hajer og mantaer og koraller!

Tour d’Europe – Del 4:
Grotten er næsten 100 meter dyb og har en luftlomme for enden. Væggene er dækket af farverige svampe, koral- ler og andre vækster. Du behøver ikke at være huledykker for at sætte pris på dette dykkersted.

Frodes logbog: Elfenbenskysten
I Elfenbenskystens hovedstad Abidjan har en gruppe dykkergale franskmænd en rigtig fin lille dykkerklub. Kronjuvelen i deres portefølje af lokale dykkersteder er en gammel forladt olieplatform, der står på 66 meters dybde langt ude i Guineabugten.

 

DYK #67 – Januar

Officiel udgivelse: uge 01. Sider: 80. Videoklip: 6.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Scapa Flow
De fleste indædte vragdykkere har med sikkerhed Scapa Flow højt på ønskelisten. Her mærker man virkelig historiens vingesus når man dykker på de stor krigsskibe fra Første Verdenskrig. Følg med Torbjörn Gylleus rundt på syv vrag!

Instruktøren på kursus – Isdykning
I denne artikel fortæller Helene-Julie Zofia Paamand om sit kursus i isdykning og beskriver den overvældende smukke oplevelse, det er at isdykke i de schweiziske alper.

Frodes Logbog: Algeriet
Afrikas største land byder på rigtig god dykning med fint fiskeliv i det sydvestlige Middelhav.