DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

DYK Magasinet

2024

 

DYK #82 – Juli

Officiel udgivelse: uge 27. Sider: 54. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Tour de Tysker
Rene B. Andersen fortæller om sine fascinerende vragdyk i Norge, hvor han besøger de tre områder Midtgulen, Vadheim og Flåm, der hver især er hjemsted for vrag fra anden verdenskrig. Det helt særlige ved disse tre lokationer er, at vragene her har været relativt beskyttet mod årtiers naturlig slitage og derfor alle er i forholdsvis god stand.

UV-Fotografering – et historisk tilbageblik
Det Redaktionens egen prisvindende fotograf (og historie-nørd), Torbjörn Gylleus, forkæler os med et spændende tilbageblik i undervandsfotografiets historie og udvikling. En interessant rejse, der starter med pioneren William Thompson, naturligt går via Hass og Cousteau og ender med Torbjörns eget syn på udsigterne for moderne fotogrammetri.

Test: Mares Sirius dykkecomputer
Der er sket rigtigt meget med udviklingen af dykkercomputere indenfor de sidste år, hvor elementer og funktioner som farveskærm, luft- og appintegration er blevet tilgængeligt i flere prisklasser. I DYK #82 fortæller vores ambassadør Stefan Beskow om sine erfaringer med Mares Sirius, som han har brugt flittigt på tropiske og skandinaviske dyk det sidste halve års tid.

 

DYK #81 – Maj

Officiel udgivelse: uge 18. Sider: 104. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Raja Ampat – Kongedykning i hjertet af koraltrianglen
”Ydmyghed og håb er de to følelser, der bedst beskriver min sindstilstand. Ydmyghed over at få lov til at opleve dette og håb om, at steder som dette bliver ved med at eksistere. Uanset hvor jeg kigger hen, møder jeg et overvældende koralandskab!”. Stefan Beskow tager os med til fantastiske Raja Ampat.

Afghanistan – En risikofyldt dykkedrøm
Det er de færreste, der forbinder landet Afghanistan, der i årtier har været præget af krig og ustabilitet med dykning. Særligt da landet ingen kyststrækning har, men hold nu godt fast, for det holder ikke vores faste eventyrer Frode Kjems Uhre tilbage. Med en særlig tilladelse fra Taliban-hovedkvarteret i Kabul, er Frode rejst til Band-e-amir højt oppe i Hindu Kush bjergene for at dykke.

Smögen – Forårsdykning på Sveriges vestkyst
En dykkeweekend i Smögen begynder, og det er med stor forventning, jeg begynder at samle mit dykkerudstyr. Foråret på vestkysten plejer at kunne tilbyde fantastisk dykning. Vil det også være tilfældet denne weekend?

Udstyr – Mares Atlas ADJ 62x Regulator
De seneste år har jeg prøvet en del andre mærker, ikke fordi jeg på nogen måde var utilfreds med Mares, men mest for afvekslingens skyld. Da Mares nye Atlas-regulator kom, blev jeg straks interesseret.
 

 

DYK #80 – Marts

Officiel udgivelse: uge 10. Sider: 94.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Anilao overrasker
Dykker-oasen Anilao er let tilgængelig, kun tre timers kørsel syd for Manila. I dag strømmer dykkere og undervandsfotografer til de kystnære feriesteder frem for alt for de utrolige makromotiver, der er en del af den ekstreme marine mangfoldighed i Anilao. Læs med, når Magnus Lundgren fortæller mere i det næste nummer af DYK.

Budapest – Storbydykning med ekstra af det hele
Ungarns smukke hovedstad er måske ikke den første destination, man normalt tænker på som dykker, men i den østlige del af byen findes en stor labyrint af kalkstenshuler med underjordiske passager. En del af dem ligger under vand, så derfor er det svært at holde redaktionens huledykker, Torbjörn Gylleus væk.

Marine Megafauna Foundation
Mark ’Crowley’ Russell taler med Dr. Andrea Marshall og Dr. Simon Pierce, medstiftere af Marine Megafauna Foundation, om årtiers hårdt arbejde, og den dedikation der kræves for at holde bevaring bæredygtigt i en tid med internationale agendaer og miljømæssige udfordringer.

Udstyr – Santi Kango inderdragt

 

DYK #79 – Januar

Officiel udgivelse: uge 02.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Instruktøren på Kursus – Scientific Diver
Endnu en gang tager vi med vores ambassadør Helene-Julie Zofia Paamand på kursus og oplever hvordan hun i Finland åbner døren til et nyt kapitel i sit undervandsliv. Denne gang gennem kurset som Scientific Diver.

Komodo
Stefan Beskow er rejst til Floreshavet i det sydlige Indonesien, hvor han besøger den spændende dykkedestination, Komodo. Her udforsker Stefan det rige marin liv under overfladen og mon ikke han også ser en drage eller to!?

Frodes Logbog – Mongoliet
Tag med Frode, når han endnu en gang dykker på en af de mest afsidesliggende og ukendte dykkedestinationer. På sin seneste tur tager Frode til indlandsstaten Mongoliet, hvor han besøger og ikke mindst dykker i, en af verdens ældste og mest uberørte søer: Khuvsgul søen.

Test af udstyr: K01 Flexglove