DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

DYK Magasinet

2020

 

DYK #58 – August

Officiel udgivelse: uge 33. Sider: 78.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Lake Titicaca – ekstrem højdedykning
Allerede under indflyvningen til lufthavnen kunne jeg mærke i mine ører, at det var en usædvanlig dykkedestination, jeg var på vej til. Det var ikke, fordi jeg havde problemer med at trykudligne, men fordi jeg ikke kunne mærke trykket i flyets kabine blive større på vej ned til landing, som det normalt gør. Jeg kunne simpelthen mærke at ørerne ”poppede”, lidt som under opstigningen fra et dyk.

Puerto Galera
Følelsen er udefinerbar... lykke eller elendighed? Lige foran mig svømmer en ca. tre meter lang rævehaj. For før- ste gang nogensinde får jeg muligheden for at dykke med dette storslåede dyr! Men – det er en makrolinse jeg har på kameraet, og det tager på en eller anden måde lidt af den samlede eufori... Forkælet? Mig? Helt bestemt!

Gibraltar – Dykning ved Europas den sidste koloni
I antikken var Gibraltar den kendte verdens yderste grænse. Siden da har maurere, spaniere, franskmænd, hollændere og briter kæmpet om territoriet. Det er derfor ikke så mærkeligt, at der er masser af historiske relikvier, både på land og under vand.

 

DYK #57 – Juli

Officiel udgivelse: uge 28. Sider: 74. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Dykning på Cuba
Få destinationer gør et så stort indtryk som Cuba. Arkitektur fra kolonitiden, amerikanerbiler og mindesmærker for Che Guevara og Fidel Castro fører dig tilbage til revolutionens tid. Men Cuba byder på meget mere end historie, cigarer, rom og salsa. Her finder du nogle af Caribiens mest velbevarede rev med unik og varieret dykning

Når de unge skal lære UV-foto
Tag med tre unge piger når de, inspireret og coachet af den professionelle fotograf Magnus Lundgren, skyder deres første skarpe skud med et moderne kompaktkamera langs et smukt koralrev i Sydøstasien.

Oldenburg
Der er ikke mange fartøjer, som kan prale af at have spillet væsentlige roller i begge verdenskrige og at have skiftet side flere gange. Men Oldenburg kan.
Tag med DYKs Rene B. Andersen på vragdyk i Sognefjorden i Norge.

 

DYK #56 – Juni

Officiel udgivelse: uge 24. Sider: 76. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Nordøstlige Bali
– koralrev, vrag og vulkanske makromotiver
Tag med fotograf Magnus Lundgren til Balis nordøstlige hjørne, når han udforsker spændende vrag, sprudlende koralrev og dyrker ”muck-diving” blandt vulkanske makromotiver. 

Nyt vrag i Rødehavet – det mystiske dampskib
Almirante Barroso gik ned i 1893, og vi har fundet et vrag fra den periode, der ligner hende. Hvis det ikke er Almirante, må der mangle et andet lignende skib, og på samme tid skal Almirante ligge et andet sted i nærheden.

Havskildpadder i kufferten
Mange har prøvet at få noget uventet med hjem fra en eksotisk rejse. For mange er det et maveonde, en kakerlak eller måske en gadehund – Anders Kofoed fik et helt skildpaddeprojekt med hjem.

Fra Frodes logbog – Chile
Frode er rejst til Chile, hvor han hopper i det østlige Stillehav og oplever makrodykning i den kolde Humbolt havstrøm.

 

DYK #55 – Maj

Officiel udgivelse: uge 19. Sider: 76. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Fernando De Noronha – forbilledlig naturbeskyttelse
350 km fra Brasiliens kyst i det sydlige Atlanterhav, ligger øen Fernando de Noronha, der byder på verdensklasse dykning, velbevaret natur – og verdens smukkeste strand!

Dykkepassion fra første indånding – Juniorer tager dykkercertifikat på ferien
De tre søstre har sat sig pænt i en halvcirkel på sandet foran dykkerinstruktøren Miikka. De er på Bali og i gang med det første havdyk på deres Open Water Diver kursus.

Hold varmen – hvorfor fryser vi så hurtigt i vand?
På land kan vi uden problemer opholde os i skjorteærmer i en stuetemperatur på 18-20°, så længe det skal være. I vand med samme temperatur vil vi derimod hurtigt komme til at fryse. Hvorfor?

10 Tips – til at holde varmen
Tegnet for at fryse er givetvis et af de første dykkersignaler du har brugt på egen hånd. Her kommer ti gode råd, der hjælper dig med at holde varmen.

 

DYK #54 – April

Officiel udgivelse: uge 15. Sider: 76. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Verdens 20 bedste vrag
Jesper Kjøller har dykket på vrag over hele kloden og nominerer her de 20 bedste – både blandt vrag, han allerede har udforsket og blandt en håndfuld verdensklassevrag, der stadig mangler at blive krydset af på hans personlige hitliste.

10 tips til at passe på miljøet
God opdriftskontrol samt omhyggelighed med svømmestil og udstyr er altsammen med til at skåne miljøet.

Fra Frodes logbog – Paraguay
Indlandsstaten Paraguay, der ligger midt på det sydamerikanske kontinent, er nok mere kendt for dens kødkvægsindustri end for dens dykning. Men der er faktisk dykning i landet.

Sognefjorden – Ingerseks
Ingerseks var et af de få vrag, jeg manglede at dykke på i Sognefjorden, men der var ikke meget information at finde om vraget, og den smule tekst der stod på den norske vragguide, hjalp ikke meget. og meget mere...

 

DYK #53 – Marts

Officiel udgivelse: uge 12. Sider: 76. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Maldiverne – store fisk og paradisøer
Man kan ikke komme uden om det. En let følelse af paradis dukker frem, idet vi flyver ind over Maldiverne. Den lyse koralrevs lyseblå nuance, der står i skarp kontrast til dybhavets intense mørkeblå tone. Korallrevet danner fantastiske mønstre, og dykkerhjertet slår hurtigere! Snart dykker jeg i disse berømte farvande for første gang.

10 tips til trykudligning    
Alle mennesker trykudligner adskillige gange i løbet af en dag, uden at være klar over det. Dykning udsætter imidlertid dette udligningssystem for meget større og hurtigere trykændringer end det er designet til at håndtere.

Blackwater Photography
Blackwater diving er en relativt ny disciplin inden for undervandsfoto. Under et blackwater-dyk udforsker du i åbent hav om natten, hvor størstedelen af jordens biomasse er koncentreret.

Frodes logbog – Hong Kong
– ikke en af de mest populære dykkerdestinationer, men der er mange lokale dykkere.

og meget mere...
 

 

DYK #52 – Februar

Officiel udgivelse: uge 06. Sider: 84. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Sydafrika
Juli måned i Sydafrika er lig med vinter. Siden solop- gang har vores gruppe på fem spejdet efter suler. Det er sulerne, der leder os på vej efter dét, vi jager. De jager nemlig det samme: Sardiner! Og sardinerne tiltrækker ikke bare sulerne, men også delfiner og hajer. Det er dét, vi er kommet for at se.

Mars Mageløs del 3 – fjorten dage på Mars
Hvert år mødes en dedikeret gruppe tekni- ske dykkere og en håndfuld forskere for i frugtbart samarbejde at fravriste orlogsski- bet Mars Mageløs dets hemmeligheder via avancerede og banebrydende arkæologiske metoder.

Fra Frodes logbog – Taiwan
Frode er rejst til det Kinesiske Hav i Øst- asien og besøger øen Taiwan.

Virtuelt vrag
Tag med under vandet uden at blive våd.

DYKlex
Start på DYK’s nye leksikon for abonnenter.

 

DYK #51 – Januar

Officiel udgivelse: uge 02. Sider: 80. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Hikkaduwa – Sri Lanka under overfladen
Vi er i slutningen af sæsonen, sigten er lav og strøm- men er stærk, men ud for den Sri Lankas sydvestlige kyst, nær Hikkaduwa, ligger et vrag af særlig historisk karakter. Vi går i dybden og finder blandt andet svar på hvad muslingeskaller og firmaet Shell har med hinan- den at gøre!

Mars Mageløs del 2 – Fundet
Hvordan førte en drengedrøm og tyve års ihærdig søgen til, at Mars i 2011 en- delig blev lokaliseret efter at have været forsvundet i 447 år?

Nytårsdyk
Det er en vanvittig smuk og klar mor- gen, på årets sidste dag, da DYK’s ud- sendte møder op til nytårsdyk på Ama- ger Strandpark.

Boot 2020 i Düsseldorf
Med næsten 250.000 besøgende er Boot verdens største vandsportsmesse.

2019

 

DYK #50 – December

Officiel udgivelse: uge 49. Sider: 78. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

MARS – stadig mageløs
Hvordan gik det til, at en drengedrøm førte til, at Mars, efter at have været forsvundet i 447 år, endelig blev lokaliseret i 2011, og hvordan forsøger tekniske dykkere og videnskabsmænd i et frugtbart samarbejde stadig af fravriste vraget dets hemmeligheder med brug af avancerede og banebrydende arkæologiske metoder?

DYK på DEMA
Vi besøger verdens største dykkermesse.

GUE konference 2019
Hvert andet år samles GUE-dykkere og andre tilhængere af de team-baserede og standardiserede dykkeprincipper. DYK er med.

Tre lande på én dag
Det kan faktisk lade sig gøre at dykke i både Sverige, Tyskland og Danmark på én og samme dag

Fra Frodes Logbog
Frode besøger Hanko i det sydvestlige Finland, der byder på begrænset sigt, men fin makrodykning.
 

 

DYK #49 – November

Officiel udgivelse: uge 45. Sider: 80. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Lejrliv i Marsa Nakari
De fleste dykkere, der besøger Rødehavet, bor normalt på hoteller og tager på dagsture, eller de bliver ombord på en liveaboard båd, men der er en tredje mulighed... På en dykkerlejr i det sydlige Egypten kan du få det bedste fra begge verdener og ovenikøbet tage din familie med.

10 tips – til et lavere luftforbrug
Synes du også, at du bruger for meget luft? læs med i næste nummer og få ti gode råd til at forbruge mindre luft.

Fra Frodes logbog: Åland
Vi rejser med Frode til Åland for at op- leve dykning i det nordlige Østersøen.

Rebreather – Aktuelle enheder på markedet
Hvilke enheder findes på markedet i dag? Få overblik over udbuddet af rebreathere, så du er klædt på til at træffe det vigtige valg.

...og meget mere!
 

 

DYK #48 – Oktober

Officiel udgivelse: uge 41. Sider: 70. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

FÅ TØRT PÅ – sådan kommer du i gang med tørdragtsdykning
Der er ingen vej udenom tørdragten, hvis du vil dykke se- riøst i Skandinavien. Når du først har oplevet hvor varmt og godt, du kan have det, har du sandsynligvis haft dit sidste dyk i våddragt herhjemme. Har du hidtil dykket vådt og vil du i gang med at dykke tørt, er her en guide til tørdragtsdykning

Højdedykning
Hvorfor er det nu liiige, at dykning i bjerge skal følge andre procedurer?

Rebreather
Hvordan er det at dykke med en CCR i praksis og hvad skal man igennem på et kursus?

10 tips – undgå nitrogennarkose
Nitrogennarkosen virker forskelligt fra dag til dag og fra person til person.

Frodes logbog: Serbien
Frode er rejst til Zaovine, en kunstig sø, der ligger i 892 meters højde på Tara bjerget i Nationalparken Tara.

...og mere!

 

DYK #47 – September

Officiel udgivelse: uge 37. Sider: 94. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

NORD SULAWESI – Bunaken, Bangka og Lembeh. 
Stefan Beskow udnævner Bunaken som den nye skildpaddemetropol i verden.

Rebreather – grundtyper
Denne gang går vi i detaljer og forklarer principperne bag maskinerne og vi gen- nemgår fordele og ulemper

10 tips – undgå overophedning
Her er en 10 gode tips, der holder dig kølig på land, så du kan have det varmt i vandet.

Bonita
Er et motorskib fra 1930, bygget i Aal- borg og sejlede under dansk flag. Hun er 100m lang og 15m bred, så det er et skib i den større klasse.

... og meget mere.

 

DYK #46 – August

Officiel udgivelse: uge 34. Sider: 74. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

STORT og småt i CEBU
– Filippinernes bedst bevarede hemmelighed.

Rebreatherens historie
I vores rebreather-serie nørder vi lidt omkring alt det, der er gået forud for hvor rebreathere er i dag.

Dykning fra små både
10 gode tips til når du skal ud at dykke fra en lille båd.

Hammerheads
Hammerhovedhaj galore! Vi gennemgår de ni kendte arter af den ikoniske hajart.

... og mere!

 

DYK #45 – Rebreathers – Den stille verden

Officiel udgivelse: uge 28. Sider: 76. Videoklip: 2.
Udgivet
Læs nu
I dette nummer bl.a.:

Rebreathers bliver stadig mere populære for hvert år der går, og på mange ture her i Skandinavien er flertallet af deltagerne ofte RB dykkere. Hvad er fordelene, hvad koster det og hvor svært kan det være at flytte fra åbent til lukket system?
Vores svenske redaktør Torbjörn besluttede at træde ind i den stille verden. Læs om hans tanker og valg før kurser og indkøb af eget apparat.
 

 

DYK #44 – Navigation

Officiel udgivelse: uge 22. Sider: 47. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Find vej
– alle kneb gælder

Når alt kommer til alt er dykning faktisk ret enkelt: du skal bare huske at trykudligne, når du stiger ned og ånde ud, når du stiger op. Det er faktisk det hele. Resten handler egentligt kun om navigation...

Navigation under vandet er til gengæld ikke så enkelt, og selv gamle rotter i faget, tager fejl en gang imellem. At kunne finde vej under vandet er en af de vigtigste dykkefærdigheder, du kan have. Og det er ofte navigationen, der gør forskellen på et vellykket og et mislykket dyk.

I dette magasin bl.a.:
 

DYK #43 – Huledykning

Officiel udgivelse: uge 18. Sider: 65. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Tag med Torbjörn til Mexico og oplev huledykning helt tæt på. Torbjörn fortæller om sin huledykkeruddannelse og om sin første oplevelse med rigitg huledykning.

Det er altid vigtigt at være omhyggelig, når du vælger dykkerinstruktør, men det gælder især i forbindelse med teknisk dykning. Men hvilke spørgsmål skal du stille, inden du beslutter dig for en instruktør, og hvordan kan du være sikker på at træffe det rigtige valg? Vi giver dig listen over de nærgående spørgsmål, der vil sikre dig den bedste uddannelse.

 

DYK #42 – Raja Ampat – Koraltrekanten

Officiel udgivelse: uge 13. Sider: 64. Videoklip: 8.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

På en lille læderkoral er der en blåringet blæksprutte. Jeg forsøger at spille cool, men det virker ikke; jeg er ude af mig selv af lykke. På natdyk i Raja Ampat kan du se ting, du ellers kun læser om.

 

DYK #41 – Malin Head

Officiel udgivelse: uge 10. Sider: 55. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Vinden bestemmer hvilke vrag vi kan komme ud til, og de næste par dage skal vise, at Indepth Technical Diving ikke er sarte med at sejle ud i hårdt vejr. Selv om skibet har en ok størrelse og er en katama- ran, og derfor ligger mere stabilt i vandet, er det langt over grænsen for, hvornår det er sjovt at være på båden.

Vi skal til Nordirland og dykke på dybe vrag fra Første- og Anden Verdenskrig.

 

DYK #40 – Isdykning

Officiel udgivelse: uge 07. Sider: 40. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Isdykning vender op og ned på mange af vores vante forestillinger. Normalt stiger spændingen, jo dybere vi dykker, men ved isdykning er det omvendt.

Desuden er isdykning den sikreste form for dykning, der findes og i øvrigt ikke så koldt, som man skulle tro.

Hvordan kan det hænge sammen? Dét og meget andet om isdykning kan du læse om i dette nummer af DYK NetMag.

 

DYK #39 – Cecare Rossarol

Officiel udgivelse: uge 04. Sider: 35. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

På 40 meters dybde ser vi det mælkehvide vand under os. Dette vil ikke være et af vores sædvanlige dyk med fantastisk sigt, men jeg ved alligevel at Alex Dawson, som er en fotograf og min dykkermakker, stadig vil fange nogle gode billeder... Han kan trylle med et kamera.

 

DYK #38 – Mola Mola, Manta og Makro

Officiel udgivelse: uge 01. Sider: 47. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Bali – gudernes ø
Det østlige Bali har meget på menukortet. Her kan du både dykke med de største og de mindste og alt det indimellem.

Men øen har meget mere at byde på og lokker både dykkere og almindelige feriegæster. Bali fortjener i sandhed sit ry som et af de bedste rejsemål i verden – både under og over overfladen.

2018

 

DYK #37 – Familiedykning – ta' børnene med!

Officiel udgivelse: uge 50. Sider: 48. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Familiedykning – Ta' børnene med!

Dykning og familie er faktisk noget der rimer, for når solen skinner, vandet er klart – og der er en lækker strand og en pool i nærheden, så kan det godt gå op i en højere enhed. Ja, det kan faktisk være en rigtig god oplevelse for alle i familien – både dykkere og ikke-dykkere – at finde en feriedestination, der byder på oplevelser både over og under vandet.
Vi tager på dykkerferie, med familien i fokus, hvor børnene får lov at prøve kræfter med flaskedykning og får deres første certifikater.
 

 

DYK #36 – Bomber i Bikini

Officiel udgivelse: uge 48. Sider: 55. Videoklip: 3.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Operation crossroads

Kort efter anden verdenskrig søgte amerikanerne at identificere de mest fjerntliggende og utilgængelige områder på kloden for at evaluere A-bombers indvirkning på krigsskibe. Valget faldt på Bikiniatollen i Marshalløerne. Prøvesprængningerne nødvendiggjorde desværre en brutal flytning af indbyggerne i det lille øparadis. I dag gemmer atollen på en uovertruffen historisk samling af gigantiske hangarskibe, slagskibe, destroyers og ubåde, og det gør Bikiniatollen til enhver seriøs vragdykkers drømmedestination.
 

 

DYK #35 – Vragdykning

Officiel udgivelse: uge 46. Sider: 38. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
DYK NetMag #35 – Vragdykning, hvor svært kan det være...
#
I dette nummer bl.a.:

Vragdykning – hvor svært kan det være?
Ja, Hvor svært kan det egentlig være at dykke på vrag? Man skulle tro, at det var ganske enkelt. Sagen er den, at vraget i sig selv kan byde på en del faremomenter. Men der er også det faktum, at det meste vragdykning foregår fra båd og på en vis dybde, og det kan være med til at komplicere sagen. Ikke desto mindre er vragdykning uden sammenligning den mest populære dykkeaktivitet herhjemme.

 

DYK #34 – Skagerrak

Officiel udgivelse: uge 44. Sider: 50. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Endelig er vi nede ved ankeret. Vi ligger midt i vraget af HMS Defence. Langs begge sider kan vi se lange rækker af kanoner, hvor kanonløbene stadig peger ud over rækværket som spejder de efter fjenden. Men i virkeligheden har hun ligget der – på havbunden – i mere end hundrede år og hun tog inden da 903 mænd med sig da hun gik ned under Jyllandsslaget – en krig, som den dag i dag beskrives som verdens største søslag.

 

DYK #33 – Budapest

Officiel udgivelse: uge 41. Sider: 47. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Budapest
I dette nummer af DYK NetMag tager vi med DYK ambassadøren Frode langt ned under gaderne i Budapest, hvor man kan dykke i Den berømte Molnár János grotte, der er placeret midt i Ungarns hovedstad.

Fra Raja Ampat til Bandahavet
Vi fortsætter liveaboardeventyret i Indonesien, hvor Sune nu er ombord på dykkerskibet Pindito og sejler gennem Raja Ampat ned til Bandahavet.

 

DYK #32 – Smögen

Officiel udgivelse: uge 39. Sider: 38. Videoklip: 3.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Smögen – en svensk klasikker!
Et slag i ansigtet! Jeg kan ikke beskrive følelsen, når det behageligt lune 17-graders vand ved overfladen efter nogle få meter bliver til 6 grader... brrrr. Når jeg først vænner mig til det meget køligere vand i dybden, er den næste overraskelse: sigten! Den skifter fra at være 3-4 meter og rigtig grumset til en flot klar sigt på op mod 10-15 meter, hvilket kan betegnes som rigtig godt efter svenske forhold.
 

 

DYK #31 – Min første liveaboard

Officiel udgivelse: uge 35. Sider: 35. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Vi har alle hørt det eller læst det på en t-shirt, men kan det virkelig lade sig gøre – spise, sove, dykke... og så gentage?

Jeg satte mig for at undersøge det og tog afsted på min første liveaboard, som jeg tænkte var det nærmeste jeg kunne komme på drømmen om ren dykning uden besvær.

Tag med på eventyr når jeg går ombord på Pindito, Indonesiens første og ældste liveaboard, og find ud af om det kendte slogan blot er en drøm eller om det faktisk kan lade sig gøre!?

Læs også om vraget NAJADE og så tester vi VIDEOLYS: Orcatorch D820V

 

DYK #30 – AQABA – Koncentreret dykning

Officiel udgivelse: uge 32. Sider: 37. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Med mere end 20 dykkersteder på en meget kort kystlinje er dykning i Aqaba meget nem at gå til. Og med gode rev og spændende vrag er der grundlag for en imponerende dykkertur.

Følg med DYK til ørkenstaten der både byder på kampvognsvrag og stranddyk.

 

DYK #29 – Silfra

Officiel udgivelse: uge 30. Sider: 47. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Þingvellir er det sted, hvor islændingerne holdt deres første rigsmøde i år 930. Nedenfor den gamle rådsplads ligger et unikt dykkested, der står højt på mange dykkeres bucket list.

Kom med os, når vi dykker ned i det kolde og krystalklare vand i Silfra-sprækken på Island.

 

DYK #28 – Nøgensnegle

Officiel udgivelse: uge 27. Sider: 50. Videoklip: 6.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

HAVETS FARVERIGE BLØDDYR
Der er flere tusinde navngivne arter i alle farver og forskellige former.
Nogle dykkere opdager dem aldrig, mens andre elsker dem og synes, at de er et af de mest spændende dyr under overfladen.
Vi ser på de små farverige bløddyr, også kaldet havets pokémoner.

 

DYK #27 – Aqaba Gathering

Officiel udgivelse: uge 24. Sider: 62. Videoklip: 1.
Udgivet
Læs nu
I dette nummer bl.a.:

Mød TeamDYK – The Scandinavian Dive Site Ambassadors når de samles til dykning i Aqaba, Jordan.

Jordan er et relativt lille land med kun få kilometer kyststrækning der strækker sig mod Rødehavet, men her er utrolig meget at opleve – både på land og under vand.

DYK har besøgt Aqaba i en uge, sammen med nogle af vores ambassadører, med dykning, vidundere og eventyr!

 

DYK #26 – Dykkersæsonen

Officiel udgivelse: uge 20. Sider: 27. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Dykkersæsonen står for døren, og inden længe lokker sol og lunt vand, enten hjemme eller i udlandet. Men hvordan med dykkerformen, er den på plads?

I dette nummer kigger vi på hvordan man bliver klar til den nye sæson, både med fysikken, grejet og dykkerformen.

 

DYK #25 – Stockholm – vragdykning midt i storbyen

Officiel udgivelse: uge 17. Sider: 37. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Med sin placering på grænsen mellem Mälaren og Östersjön har Stockholm gennem tiderne været værft- og havneby. Der findes masser af spor fra søfartens forskellige epoker med flere lettilgængelige vrag.

Følg med når vi besøger den indre by's vrag i Nordens Venedig!

 

DYK #24 – Klubliv

Officiel udgivelse: uge 14. Sider: 39. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Der ligger jeg, på dybt vand (synes jeg selv), som nyudklækket dykker, godt filtret ind i både linehjul og makkerline, og overvejer om dykning overhovedet er noget for mig!
Jeg erkender i dette øjeblik, at hvis jeg skal blive bedre til at dykke, må jeg finde nogle med mere erfaring end mig selv at dykke sammen med...

DYK har fokus på klubliv og bringer også første klub profil.

Læs også om dykning ved Knud Rasmussen statuen og følg Frodes Logbog – denne gang til Farne Islands.

 

DYK #23 – Lembeh Strait

Officiel udgivelse: uge 12. Sider: 29. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Skjult mellem skrammel og brokker på den vulkanske sandbund i Lembeh Strait, kan du finde de mærkeligste skabninger. Det handler om at have skarpe øjne. Måske er dette lille stykke søgræs i virkeligheden en sjælden skabning? Eller måske er det bare et lille stykke søgræs?

Dive Into Lembeh er et af de nyeste resorts langs strædet.

 

DYK #22 – Tiger Beach

Officiel udgivelse: uge 09. Sider: 36. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Båden “Dolphin Dream” har lagt for anker ved Tiger Beach – hajdykkernes hellige gral. Forventningerne ombord er høje. Tiger Beach er jo en noget anderledes strand – en sandstrand, der ligger under overfladen, hvor vi alle håber på at se og opleve de to store og sagnomspundne “strandløver” – tigerhajen og hammerhajen!

Også i dette nummer: Frode logbog fra St Abbs i Skotland.

 

DYK #21 – Dykning og sikkerhed

Officiel udgivelse: uge 07. Sider: 49. Videoklip: 1.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Hvad ved du om dykning og sikkerhed? Uanset om du har lang tids erfaring med dykning eller om du lige har lært at dykke, er der meget at huske på. Du kan derfor lige så godt starte med at tilegne dig huskeremsen SAFE DIVE. Bogstaverne står for:

Selvafhængighed • Attitude • Form • Erfaring • Dykkeevner • Indsigt • Variation • Engagement

Dette nummer står i sikkerhedens tegn. Vi kigger på dugfriske statistikker og ser nærmere på hvad eksperterne siger!

Også i dette nummer: et dugfrisk blad fra Frode Uhres logbog: Beadnell i England. 

 

DYK #20 – São Tome

Officiel udgivelse: uge 04. Sider: 31. Videoklip: 8.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Jeg sidder og klamrer mig til en bænk på en slidt gammel træbåd, med kurs mod en lille skygge ude i horisonten. Pludselig fanger mit øje solstrålernes refleksion i noget, der ligner en flydende bunke affald. Jeg læner mig over styrbordssiden og i det vi nærmer os, genkender jeg en pirogue – en lille fiskerbåd, der tappert sejler på åbent hav i Guinea-bugten. Jeg er nær Ækvator, syd for for Sao Tome og Principe, på vej mod Rolas Island. Det er varmt og jeg kan næsten ikke vente med at hoppe i vandet og dykke...

Ogås i dette nummer: Udstyrstest af Santi Flex 360 Inderdragt.

 

DYK #19 – BDE – Rødehavets dybeste hemmeligheder

Officiel udgivelse: uge 01. Sider: 38. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

En af de mest populære liveaboard-uger i den ægyptiske del af Rødehavet, er den såkaldte BDE-rute - Brothers, Daedalus & Elphinstone. Mange har allerede besøgt disse tre spektakulære rev, men kun de færreste ved, at de alle gemmer på hemmeligheder på dybder, som kun de få dykkere har mulighed for at udforske. Det magiske ved at tech-dykke i Rødehavet er, at når den dybe del af dykket er færdigt, så foregår dekofasen op langs et spektakulært koralrev. Man får med andre ord foræret et multilevel-dyk oven i hatten.

Også i dette nummer: Frodes Logbog – Rummu, Estland.

Magasin opdateret 17. juni 2018

2017

 

DYK #18 – Træning

Officiel udgivelse: uge 50. Sider: 30. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Kom i form til Dykning!

Har du nogensinde tænkt på, hvad der er dit allervigtigste udstyr? Er det din dragt eller din regulator? Måske din flaske eller dykkecomputer? Nix, det er dig selv! Hvad nytter det at bruge penge og energi på at anskaffe og vedligeholde alskens kvalitetsudstyr og tage diverse dykkekurser, hvis du samtidig forsømmer den krop, som udstyret skal spille sammen med?

 

DYK #17 – Great Lakes

Officiel udgivelse: uge 47. Sider: 34. Videoklip: 8.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

FERSKVANDSDYKNING FOR VRAGELSKERE

De store søer mellem USA og Canada er blevet en populær destination for vragdykkere i Nordamerika. Kombinationen af velbevarede vrag og ferskvand med fantastisk sigt gør dykningen her til noget unikt.

Også i dette nummer: Stor test af COSMIQ+ dykkecomputer.

 

DYK #16 – Salomon

Officiel udgivelse: uge 44. Sider: 40. Videoklip: 4.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Solen når netop ind i sprækken, og dens stråler, der skærer gennem det klare vand, giver et magisk lysspil. I bunden af sprækken stiger vi op til over aden og er omgivet af grøn vegetation og lianer, der klæber til de stejle klippevægge. Over os er regnskoven så tæt, at man får følelsen af at være under et tag. Det fantastiske rum akkompagneres af betagende fuglekvidder.

Følg med til de smukke Salomonøer!

I dette nummer også: Barracudaer i Middelhavet i Frodes logbog fra Ustica, Nord for Sicilien.

I dette magasin bl.a.:
 

DYK #15 – Truk Lagoon 2. del

Officiel udgivelse: uge 42. Sider: 20. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

I Næste udgave af DYK NETMAG fortsætter Jesper Kjøller med at udforske nutidens Truk, mens han går i Jacques Cousteaus fodspor.

 

DYK #14 – Truk Lagoon

Officiel udgivelse: uge 39. Sider: 28. Videoklip: 2.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

"Lige siden jeg som barn så Jacques Cousteaus dokumentar ”Lagoon of Lost Ships”, har jeg drømt om at besøge Truk. Tusindvis af vragdyk senere, og 25 år efter at blive certificeret som dykker, befinder jeg mig endelig i Truk Lagoon."

Læs – og se – Jesper Kjøllers virkeliggørelse af en gammel drøm.

I dette nummer får du også første afsnit af "Fra Frodes Logbog" – om rejser fra hele verden, helt bogstaveligt!

 

DYK #13 – Azorerne

Officiel udgivelse: uge 37. Sider: 31. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Midt ude i atlanten ligger Europas vestligste punkt, Azorerne. Her kan du opleve dykning i et fortryllende vulkansk landskab med masser af liv både over og under vandet.

Tag med på en destination ud over det sædvanlige!

 

DYK #12 – Dalerö

Officiel udgivelse: uge 34. Sider: 20. Videoklip: 5.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Under Sveriges stormagtstid var Dalarö et af landets vigtigste maritime centre.

”Vi tager nordpå mod Edenson, hvor vi fortøjer ved den store gule bøje da vi ankommer. Efter en briefing med et overblik over stedet og en beskrivelse af de forskellige ting, vi kan forvente at se, er vi klar til at komme i vandet. Langsomt glider vi ned langs rebet i det dybgrønne vand, der bliver mørkere i takt med dybden og samtidig kommer kulden snigende.”

DYK er på vragdyk i Dalerö Dykpark.

 

DYK #11 – Fiji

Officiel udgivelse: uge 31. Sider: 32. Videoklip: 7.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Har du nogensinde set en haj på et af dine dyk? Har du nogensinde været på et decideret hajdyk?
På Fiji tilbyder de hajdyk med garanti på hajoplevelsen. Den ultimative hajoplevelse ved Bega Lagoon er verdenskendt for de utallige hajer du møder på et enkelt dyk!

Tag med DYK og Marlies til Fiji og se hajer – og læs samtidig 50 fascinerende fakta om Fiji.

 

DYK #10 – Moalboal

Officiel udgivelse: uge 28. Sider: 40. Videoklip: 9.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

"Klokken er 8:45 da jeg ruller baglæns i fra Bangka båden ved Pescador Island. Jeg opdager at sigten er forbløffende klar og at der overalt er fyldt med små fisk over det velstående rev. Pescador Island er det dykkersted, der satte Moalboal og Pangsana Beach på den filipinske dyknings hall of fame".

I dette nummer tager vi til Moaboal, Cebus perle!

Fotoskolen Lektion #8 - Billedbehandling
Denne lektion af UV-fotoskolen er den sidste i den her serie og handler om billedbehandling og hvordan du forbereder dine billeder til publicering.

 

DYK #9 – Pukkelhvaler

Officiel udgivelse: uge 26. Sider: 36. Videoklip: 8.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

"Pukkelhvalerne forbliver ofte hele året omkring Island, idær i nord. Men når sommeren kommer, sætter de efter krillene tilbage i fjordene, hvor de fejrer resten af sommeren".

I dette nummer tager vi til Island og ser på pukkelhvaler!

Fotoskolen Lektion #7 – Komposition
Denne lektion af DYK UV-fotoskolen handler om komposition og hvordan man skaber interessante billeder, der fanger opmærksomheden.

 

DYK #8 – Spækhuggere

Officiel udgivelse: uge 23. Sider: 44. Videoklip: 6.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

“Jeg flyder rundt og holder øje med hvor de er henne. Lige pludselig ser jeg fem rygfinner komme direkte imod mig. Jeg går lidt i panik og fortryder måske en lille smule det jeg har rodet mig ud i."

I dette nummer hopper vi i vandet for at opleve havets kæmper!

Fotoskolen Lektion #6 – Lyskilder
Denne lektion af UV-fotoskolen handler om at bruge blitz og andre lyskilder i kombination med naturligt lys ved undervandsfotografering.

 

DYK #7 – Saba, Caribien

Officiel udgivelse: uge 20. Sider: 46. Videoklip: 12.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

"I Saba fandt vi den ægte og uberørte caribiske dykning, som vi ikke troede fandtes!"

Saba blev i tidernes morgen skabt af undersøiske vulkanudbrud, og bjerglandskabet strækker sig 887 meter op over havets overflade og er vulkanøens højeste punkt. Det trænede øje kan se, hvordan lavaen har formet landskabet, og formationerne fortsætter flere steder under vandet. 

Følg med i højden og dybden – blandt rævehajer og pygmæer, skilpadder, blækspritter og tudsefisk. Med makro og med fiskeøje... 

Fotoskolen lektion #5 – Naturligt lys
I denne lektion handler det om udelukkende at fotografere med naturligt lys. Vi gennemgår forskellige teknikker til at udnytte lyset bedst muligt.

 

DYK #6 – Thailand fra øst til vest – DEL 2

Officiel udgivelse: uge 17. Sider: 56. Videoklip: 6.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Sagen er den, at man faktisk kan vælge i mellem mange forskellige destinationer med hver deres særpræg på land, men med den fællesnævner, at man stort set kan dykke på de samme dykkesteder i det sydlige Andamanerhav. Hvis dykkestederne stort set er de samme, hvad er så forskellen på en ferie omkring det sydlige Andamanerhav alt efter om man vælger Phuket, Ao Nang eller Koh Lanta som udgangspunkt? Vi besøger tre forskellige ferieområder i samarbejde med Kon-tiki, der har dykkercentre mange steder i Vestthailand.

Fotoskolen lektion #4
Tag kontrol over kameraet! Der er situationer, hvor det går udmærket at benytte kameraets automatik, men at forstå og anvende de manuelle indstillinger, er en forudsætning for at kunne udvikle sig som UV-fotograf. I denne lektion vil vi gennemgå, hvordan man får fuld kontrol over fokus og eksponering.

 

DYK #5 – Thailand fra øst til vest – DEL 1

Officiel udgivelse: uge 14. Sider: 56. Videoklip: 3.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

Bikini og nøgensnegle
Midt i den Thailandske golf, to timers sejlads fra Koh Samui, ligger øen Koh Tao, som er kendt i hele verden blandt dykkere og backpackere, som et dykkerparadis og et af de smukkeste steder i verden.

For tyve år siden var øen kun besøgt af dykkere og ægte eventyrere. Idag er øen fyldt med unge piger i bikini og veltrænede divemasters, der leder efter nøgensnegle ...

DYK UV-Fotoskole lektion #3
Vi ser på UV-huse og tilbehør. Derefter er det tid til at gå i dybden med vores kameraer og begynder at fotografere rigtigt.

 

DYK #4 – Malta

Officiel udgivelse: uge 12. Sider: 58. Videoklip: 6.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

”Pludselig dukker en kæmpe, mørk silhuet op i det fjerne. Den breder sig fra bunden og langt op gennem det klare blå vand.”

Malta – hvor kan man ellers få sin vragdåb på en 110 meter lang tanker i klart blåt vand og på sandbund? Findes der andre steder, hvor parkering kun er tilladt for dykkere?

DYK UV-Fotoskole lektion #2
Vi ser på vådlinser og forskellige typer af objektiver, der egner sig til undervandsbrug.

 

DYK #3 – Golfbolde

Officiel udgivelse: uge 09. Sider: 40. Videoklip: 6.
Udgivet
Log ind
#
I dette nummer bl.a.:

”Jeg føler mig frem og får først et lille chok, da jeg støder på noget hårdt og kommer til at trække hånden til mig. ”

Vi dykker efter golfbolde!

Vi har iklædt os vores fineste tørdragt, taget dobbeltsættet på ryggen og et net i hånden, da vi tropper op ved hul nr. 8 på golfbanen. Man behøver ikke at være golfspiller for at have det sjovt på en golfbane.

I dette nummer begynder første lektion af DYK UV-FOTOSKOLE! 

 

DYK #2 – Okinawa

Officiel udgivelse: uge 06. Sider: 27. Videoklip: 5.
Udgivet
Læs nu
I dette nummer bl.a.:

”Dykning i et subtropisk paradis med en tur tilbage i tiden til Anden Verdenskrig og videre mere end 10 000 år tilbage i tiden!”

Shhh... I dette nummer afslører vi en af verdens bedst bevarede dykkehemmeligheder!

Læs med i DYK NetMag#2 og find ud af mere om hemmeligheden! Læs prøvenummeret – også uden abonnement!

 

DYK #1 – Malapasqua

Officiel udgivelse: uge 04. Sider: 20. Videoklip: 4.
Udgivet
Læs nu
DYK NetMagasin #1
I dette nummer bl.a.:

Den filippinske ø Malapascua er et af de bedste steder at tage hen, hvis du gerne vil opleve de sky og sagnomspundne rævehajer i deres naturlige element. Makrodykningen omkring øen er nu heller ikke at kimse ad, og takket være gode guider med falkeblik, kan du møde det meste af det diminutive persongalleri på dykkestederne omkring øen.

Læs prøvenummeret – også uden abonnement!

I dette magasin bl.a.: