DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Rødehavets dybeste hemmeligheder – ZEALOT

Som fartøjstype minder Zealot en hel del om Carnatic, som mange dykkere kender fra Abu Nuhas.
Tekst & Foto: Jesper Kjøller
En af de mest populære liveaboard-uger i den ægyptiske del af rødehavet, er den såkaldte bde-rute – brothers, daedalus & elphinstone.mange har allerede besøgt disse tre spektakulære rev, men kun de færreste ved, at de alle tre gemmer på hemmeligheder på dybder, som kun få dykkere har mulighed for at udforske.

Kilderne er lidt uenige om datoen, men det var formodentlig i efteråret 1887, at kaptajn J.A. Bests med en besætning på 53 mænd og to passagerer var på vej fra Liverpool mod Bombay. Lasten består ifølge manifestet af bomuldsballer, kasser og jern til en værdi af 24.700 £. Efter sejladsen gennem Middelhavet, går Zealot den 12. oktober ned i Rødehavet via Suez. Den følgende morgen passerer fartøjet Shedwan Island ved Hurghada, og Kaptajn Best sætter kurset 24 grader for at gå vest om Brothers Islands.
Førstestyrmanden Jonathan Russell er på sit første togt efter at være blevet forfremmet til officer, og klokken 04:00 overtager han ansvaret og går i kortrummet for at arbejde med kurserne. Daedalus’ fyr er endnu ikke i sigte. 20 minutter efter kommer han tilbage på broen og opdager nu, at ikke alene er fyret i sigte – det er lige foran skibet…
 

Læs hele artiklen i NetMag #19...

SOME images:
Som fartøjstype minder Zealot en hel del om Carnatic, som mange dykkere kender fra Abu Nuhas.