DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Tørdragt – Santi E. Motion +

Santi E.Motion +
Santi E.Motion +
Santi E.Motion +
Tekst: Sune Dadda Karma Harms
Santi E.motion+ tørdragt er landet på skrivebordet. Vi har været en tur i vandet med den for at teste den.

Det første, der falder mig ind, da jeg tager den op af kassen, er at den virker meget let, med sine 3,9 kg. Stoffet er forholdsvis tyndt, men virker utrolig holdbart, som faldskærmsstof. Normalt dykker jeg selv med en ældre trilaminat tørdragt, der har en lidt tykkere skal end Santi E.Motion +.
Santi E. Motion + er baseret på de to tidligere modeller E. Motion on E. Lite og kombinerer det bedste fra de to – fleksibilitet og holdbarhed.

Smart Seals
Dragten kommer som standard med SANTI Smart Seals® system, et tørhandske system udviklet af Santi. Der er to lommer med velcro og yderligere to mindre lommer med lynlås, hvilket er en lækker detalje. Dragten er forsynet med Apeks inflatorventil på bryst og en Apeks dump-ventil på venstre overarm.

E. Lite
Dragten er udført i Ribstop laminat (nylon/Butylen/po- lyester) i den øvre del af kroppen og foran på benene. Det kraftigere E. Lite stof er brugt flere steder, bl.a. på lænden, ned langs bagsiden af benene samt på maven albuer samt nederste del af benene.

Lynlås
Lynlåsen, der er i plastik, går fra højre skulder og ned til venstre hofte har en ekstra lynlås for beskyttelse. Man skal lige vænne sig til at lynlåsen sidder modsat af normalt, men det vænner man sig hurtigt til.
Lynlåsen har fået et lidt anderledes håndtag og nogle ekstra forstærkninger indvendig. Hvis du er lidt betænksom med hensyn til plastiklynlåsen, så kan du måske trøstes med at de har to års garanti på lynlåsen. Jeg oplevede at lynlåsen virkede holdbar og langt nemmere at vedligeholde end en klassisk metallynlås.

Teleskoptorso
Jeg er vant til en tørdragt, som måske i virkeligheden er lidt for stor til mig, i hvert fald er den meget nem at komme i og der er en del luft omkring min krop. Santi E.Motion+ virker nærmest skræddersyet. Jeg har skrevet mine mål til Santi og de har sendt en størrelse XLS, som med teleskoptorsoen får dragten til at være langt mere strømlinet på mig end hvad jeg er vant til.
Selvom dragten sidder mere tæt...
 

Læs hele artiklen i NetMag #28...

SOME images:
Santi E.Motion +
Santi E.Motion +
Santi E.Motion +