DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Team DYK i Aqaba dag 3 – Husrevet

Husrevet.
Foto: Rene B. Andersen.
"Under the bridge".
Foto: Rene B. Andersen.
”The Tank” M42 Duster Anti-Aircraft Vehicle.
Foto: Rene B Andersen.
Half n' half med Dom i forgrunden og vores dykkerbåd bag ham.
Foto: Alex Dawson.
Tekst: Rene B. Andersen
Det er tredje og sidste dykkerdag, dagens dykkerplan er primært koraller, og da jeg ikke tager makro mere, har jeg planlagt en lidt afslappet dag. Første dyk er næsten ud for vores hotel, vi bruger dog stadig dykkercenterets båd.

Vi går ned omkring 20 m, hvor der er flotte koraltoppe spredt hen over sandbunden, ret flot kontrast med den hvide sandbund og korallerne.
Der er masser af liv omkring hver koral. Det er nogen år siden, jeg sidst har dykket sydpå, så jeg nyder landskabet og fiskelivet. Bunden begynder at skråne lidt, idet vi svømmer ind mod land, og landskabet forandrer sig til sandbund med søgræs, hvor der gemmer sig en del hvide muræner, der ikke er sky for at være model.
Da vi kommer ind på de 6-8 m, dukker bådkajen op, og den er fyldt med bløde koraller, som har en kraftigt rød farve, når man lyser dem op, og med div. små akvariefisk giver det nogle flotte motiver. Én ting mere, der gør broen interessant, er den Frogfish, der bor der. Guiden havde kendskab til to i Aqaba, og her er vi heldige at finde den ene, så den bliver hurtigt det primære motiv. Dengang jeg skød makro, ville jeg også have brugt hele dykket på den, men da jeg har vidvinkel på, holder jeg mig lidt i baggrunden og lader de andre komme til. Lidt desværre, at jeg må droppe den, da tiden løber fra mig. Er da også usikker på, om jeg kunne have fået noget godt ud af den, og det er også rart med et dyk, hvor jeg ikke er i ’foto mode’.
Jeg svømmer tilbage mod båden, og med lidt held lykkes det at finde bundtovet. Mens vi har været nede, er det også blæst op, som de har lovet, så maden om-bord bliver nydt, mens vi prøver at finde læ. Som det altid er på de sidste dyk, er det ikke alle, der holder planen inkl. mig, og da jeg havde et langt dyk, hopper jeg næste dyk over. De andre har travlt med at…
 

Læs hele artiklen i NetMag #27...

SOME images:
Husrevet. Foto: Rene B. Andersen.
"Under the bridge". Foto: Rene B. Andersen.
”The Tank” M42 Duster Anti-Aircraft Vehicle. Foto: Rene B Andersen.
Half n' half med Dom i forgrunden og vores dykkerbåd bag ham. Foto: Alex Dawson.