DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

Thailand – HTMS Sattakut

Det klassiske "kanonskud" på vraget HTMS Sattakut.
Kanonen tiltrækker et enormt dyreliv og der er ofte flere nøgensnegle at finde på den.
Tekst & Foto: Sune Dadda Karma Harms
Koh Tao byder primært på revdykning, men også vragdykning er muligt her. Koh Tao’s flagskib, hvis man kan kalde et skib, der ligger på bunden af havet det, er uden tvivl HTMS Sattakut.

Skibet blev af et konsortium, bestående af The Department of Marine and Costal Resources og den thailandske flåde, doneret til Koh Tao. Vraget ligger i dag på sandbund på 30 meters dybde, med toppen af masten på 18 meters dybde, kun få finneslag fra revet Hin Pee Wee.
HTMS Sattakut blev færdigbygget i 1944 og er 48 meter lang og 7 meter bred. Skibet er et tidligere amerikansk krigsskib fra anden verdenskrig og har deltaget i slaget ved Iwo Jima og andre slag i kampen mellem USA og Japan. Skibet blev overtaget af den thailandske hær i 1947, hvor det fungerede som en del af den thailandske flåde helt frem til 2007. Efter at være blevet renset, blev skibet bevidst sænket, som kunstigt rev d. 18. Juni 2011.

Vraget er blevet utrolig populært blandt dykkere på Koh Tao og de fleste der har et Advanced Open Water kursus, får en tur forbi det gamle krigsskib.
Mange havdyr har fundet vej til vraget, og i dag finder man bl.a. store stimer af fusilier, unge yellowtail barracudaer, forskellige snappere, læbefisk, trevalle, rabbitfish og muræner. Desuden er der set...

Læs hele artiklen i NetMag #5...

SOME images:
Det klassiske "kanonskud" på vraget HTMS Sattakut.
Kanonen tiltrækker et enormt dyreliv og der er ofte flere nøgensnegle at finde på den.