DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Christian Skauge – makromagiker
Christian Skauge – makromagiker
Christian Skauge – makromagiker
Titel Hotlips Sted Nærøy, Norge Objektiv Nikkor 105 mm Eksponering Manuel 1/40, f/22 Kommentar Til dette billede ville jeg egentlig helst have haft en 60 mm, men disse søanemoner var så flotte, at jeg ikke kunne lade være med at tage billeder. Området rundt om munden på søanemoner har altid fascineret mig. Jeg kan især godt lide de striber, som går fra munden og rundt om tentaklerne.
Christian Skauge – makromagiker
Titel Schooling bannerfish Sted Strait of Tiran, Ægypten Objektiv Olympus 5050 zoom (7 mm) Eksponering Manuel 1/250s, f/1.8 Kommentar Et af mine gamle billeder fra tiden med et Olympus kompaktkamera. Vi søgte efter makroliv på Gordon Reef i Rødehavet, da noget fik mig til at se ud i det blå. Hundredvis af vimpelfisk susede forbi, og takket være kompaktkameraet kunne jeg hurtigt omstille mig til at tage et vidvinkelbilllede. Jeg fik fanget disse nydelige fisk mod den blå baggrund.
Christian Skauge – makromagiker
Titel Øjenkontakt med søhare Sted Bukkholmsundet, Norge Objektiv Olympus 5050 zoom (11,9 mm) Eksponering Manuel 1/100 s, f/8 Kommentar Nøgensnegle kan være utrolig udfordrende at fotografere, mens man andre gange får lidt hjælp. Denne søhare krøb op langs kanten af et tangblad, da den pludselig drejede sig mod kameraet. Det lidt bedende udtryk giver billedet et usædvanligt præg.
Christian Skauge – makromagiker
Titel Whip coral shrimp Sted Farasan Banks, Saudiarabien Objektiv Nikkor 60 mm Eksponering Manuel 1/200 s, f/14 Kommentar Efter megen søgen lykkedes det at finde en af disse små rejer. De er lettest at finde om natten, hvor tentaklerne på korallerne er ude, så motivet bliver finere end om dagen. Det gælder om at ligge helt stille i vandet, så man ikke skræmmer rejen.
Christian Skauge – makromagiker
Titel Fløjfiskdetalje Sted Vikaneset, Norge Objektiv Nikkor 105 mm F/2.8 AF VR Eksponering Manuel 1/60 s, f/25 Kommentar Det er sjældent, at man får de bedste billeder på det første dyk på et nyt sted, men denne fløjfisk var en undtagelse. En flot han i parringsdragt. Takket være den lange arbejdsafstand, man får med en 105 mm, kunne jeg tage nogle flotte udsnit rundt om øjet uden at skræmme fisken.
Christian Skauge – makromagiker
Titel Trapezkrabbe i albueskæl Sted Gulen, Norge Objektiv Nikkor 105 mm med 2x telekonverter Eksponering Manuel 1/125 s, f/32 Kommentar Et af mine favoritdyr. Om natten kan man finde dem, når de er på jagt efter mad, og de søger gerne tilflugt i en tom skal, når man jager dem med kamera. Udfordringen med så kraftig makroobjektiv er at finde motivet i søgeren og få det skarpt. Det tog flere minutter før jeg var klar til at skyde det første billede.
Christian Skauge – makromagiker
Titel Alien of the Deep Sted Lurefjorden, Norge Objektiv Sigma 10-20 mm Eksponering Manuel 1/50 s, f5.6 Kommentar En af mine største dykkeoplevelser. På et natdyk så vi tusindvis af denne særprægede gople, Periphylla periphylla. Den lever normalt fra 800 til 3000 meters dybde. Billedet er taget i frit vand på 30 meter med bunden ca. 300 meter under mig.

Christian Skauge

– makromagiker

Christian Skauge begyndte at dykke i 1996. Til daglig bor han i Oslo hvor han er redaktør på det norske dykkemagasin Dykking. Inden en rejse til Mexico i 2000 købte han et analogt Reefmaster-kamera, men det blev ikke en succes og der blev ikke taget mange billeder med det. I 2003 tog han et Olympus 5050 med til Maldiverne, og fik mere blod på tanden. Det var der passionen for undervandsfoto for alvor begyndte. Christian kom hjem med en del fine billeder med Olympus-kameraet, men han var lidt skuffet over mulighederne for makro – han kunne ligesom ikke rigtig komme tæt nok på.
Derfor opgraderede han i 2006 til systemkamera, først Nikon D70 og senere til Nikon D200 – begge i undervandshuse fra Nexus. Nu kunne han komme helt tæt på sine motiver og fange detaljerne i makrolivet i de norske fjorde, hvor Christian dykker så tit han kan komme til det.
Christian elsker nøgensnegle i alle varianter, men også krebsdyr, især små trapezkrabber og troldkrabber.
– Min lidenskab er makrofotografering i Norge, fortæller Christian.
– Jeg holder af rene billeder med stramme kompositioner og ensartede baggrunde. Jeg prøver altid at finde nye, sjældne og anderledes dyr og jeg forsøger at tage dem fra nye vinkler. Jeg er optaget af strukturer og farver.
– Jeg ved ikke om jeg har min egen stil – mine billeder ender tit med at blive klassiske i komposition og udtryk, siger Christian, der nævner Espen Rekdal og Alex Mustard som sine hovedinspirationskilder.
Christian Skauge tager naturligvis også vidvinkelbilleder, men hen er endnu ikke helt tilfreds med resultatet.
Blandt favoritdykkestederne nævner han Gulen, Nærøy, Vikaneset og Saltstraumen i Norge samt Papua Ny Guinea, Bonaire og Saudiarabien. Bedste oplevelser: Manatees i Florida, lyserøde floddelfiner i Amazonas, hvalhaj i Kenya, tarponer og ørnerokker på Bonaire samt hvide hammerhajer på Papua Ny Guinea.
Christian har deltaget i en del norske og internationale fotokonkurrencer, hvor han har opnået fine resultater. Det er blandt andet blevet til Norgesmesterskabet i 2005 og 2007, bronze på www.underwaterphotography.com 2007 samt tre sejre på Wetpixel POTW. Christian blev nummer tre sammenlagt i Underwater Visions 2007 og nummer to i SanDisk Red Sea indsendingskonkurrence 2007. Desuden leverede han forsidebilde til Unterwassers 2008-kalender.

Se flere billeder på www.dykkefoto.no

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også