DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Event  Event
Copenhagen Diveshow 2013
Copenhagen Diveshow 2013
Copenhagen Diveshow 2013
makro, vrag og uv-liv  Der blev indsendt næsten 200 billeder, og de 60 bedste – 20 i hver af de tre kategorier – hang på DYKs stand, hvor dommerne og publikum kunne udse sig deres favoritter. Det var også muligt at stemme hjemme fra sofaen via en computer, hvis man ikke lige havde mulighed for at være i Bella Center.
Copenhagen Diveshow 2013
Hædrende omtale – Lonnie Henningsen
Copenhagen Diveshow 2013
Makro – Morten Bjørn Larsen
Copenhagen Diveshow 2013
Copenhagen Diveshow 2013
Copenhagen Diveshow 2013
Publikumsvinder – Steen Nissen
Copenhagen Diveshow 2013
Undervandsliv – Totte Kristiansson

Copenhagen Diveshow 2013

– reportage

Test og foto Jesper Kjøller
Copenhagen Diveshow, der igen i år fandt sted i den hyggelige og lavloftede hal C1, nød godt af de mange besøgende og oplevede især lørdag eftermiddag en rigtig travl periode med masser af mennesker på standene og på tilhørerpladserne foran foredragsscenen.

Næsten 45.000 mennesker gik gennem tælleapparaterne i Bella Center næstsidste weekend i januar, hvor der igen var Ferie & Fritid og traditionen tro også Copenhagen Diveshow. Det er 13. gang, at DYK og Bella Center i samarbejde arrangerer det traditionsrige event, der trods op- og nedgange i konjunkturerne stadig er en levedygtig begivenhed, selvom selve dykkersektionen ikke længere har helt samme størrelse, som den havde for fem-seks år siden.

Bella Center satser på en bredere publikumsskare end bare feriekøbere. Messen byder jo også på bl.a. golf og camping samt et nyt tiltag, hvor sport er omdrejningspunktet. Det blev blandt andet markeret med et indendørs 10-kilometerløb, der fandt sted lørdag eftermiddag med en rute gennem alle hallerne. 

Foredragsprogrammet udfoldede sig igen i år på den særdeles velfungerende scene bagest i messeområdet, hvor brave folk som Flemming Thyge, Anders Knudsen, Lars Kirkegaard, Stefan Hogeborn, Magnus Lundgren og Faisal Khalaf talte om så forskellige emner som handikapdykning, huledykning, undervandsfoto og -video, drømmerejser, vrageftersøgning i Østersøen og udforskning af Rødehavet.

På DYKs stand var der travlhed og ofte kø ved computeren, hvor stemmerne på publikumsfavoritterne blev afgivet.

Fotokonkurrencen på DYKs stand blev endelig afgjort, da dommerne søndag mødtes på DYKs stand, hvor alle billederne var ophængt.

Næsten 600 publikummer havde stemt, og den klare vinder blev Steen Nissens billede af en blåplettet pilrokke, efter alt at dømme taget i Rødehavet. Steen blev således den heldige vinder af et lækkert Nikon 1 J1 spejlløst kamera med medfølgende undervandshus.

Dommerne Lars Kirkegaard, Stefan Hogeborn og Magnus Lundgren (billedet fra højre mod venstre), der alle tre også var at finde på foredragsprogrammet, var et stykke tid om at blive enige om de tre kategori-vindere og det gav anledning til mange interessante diskussioner om, hvad det er der gør, at et undervandsbillede fungerer, og hvad man skal lægge vægt på. Efter lidt voteren frem og tilbage fandt de alligevel et par oplagte vindere. 

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også