DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Lasse Iversen – brænder for Norge
Lasse Iversen – brænder for Norge
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel Alien encounter Sted Lurefjorden, Vestkysten af Norge Kamera Nikon D300 med Tokina 10-17mm fisheye, Nexus kamerahus Eksponering 1/100 sek, f5,6, ISO200 Blitz To Inon Z240 med manuelle indstillinger Kommentar At dykke med dybtvandsgoblen periphylla periphylla er som at møde en alien fra en anden planet. Den kan kun opleves i ganske få fjorde i Norge om vinteren og der skal dykkes, hvor der er dybt og mørkt.
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel Babysitter Sted Bunaken, Nordsulawesi, Indonesien Kamera Nikon D300 med Nikon 105mm makro, Nexus kamerahus Eksponering 1/100 sek, f10, ISO200 Blitz To Inon Z240 med manuelle indstillinger Kommentar Jeg opdagede denne tiger cardinalfish med æg i munden på et rev i Bunaken. Den var forsigtig, men efter 10 minutters tålmodig venten, så drejede den sig mod mig, så jeg kunne tage et portræt af den.
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel Freedom is an illusion Sted Pool Kamera Nikon D300 med Tokina 10-17mm fisheye, Nexus kamerahus Eksponering 1/160 sek, f16, ISO800 Blitz To Inon Z240 med manuelle indstillinger Kommentar Jeg ønskede at illustrere begrebet freedom is an illusion. Guldfisken fik sit livs oplevelse og den tog ingen skade af svømmeturen.
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel Kamuflagereje Sted Gulen, Vestkysten af Norge Kamera Nikon D300 med Nikon 105mm makro, Nexus kamerahus Eksponering 1/50 sek, f20, ISO200 Blitz To Inon Z240 med manuelle indstillinger Kommentar Kamuflagereje som lever i beskyttelse af en anemone.
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel Stenkrabbe Sted Gulen, Vestkysten af Norge Kamera Nikon D300 med Nikon 105mm makro, Nexus kamerahus Eksponering 1/250 sek, f22, ISO200 Blitz To Inon Z240 med manuelle indstillinger Kommentar Stenkrabbe (bryers nut crab) i et musling. Pastelfarverne i skallen danner en fin baggrund for denne krabbe.
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel The lookout Sted Lembeh, Nordsulawesi, Indonesien Kamera Nikon D300 med Nikon 105mm makro, Nexus kamerahus Eksponering 1/100 sek, f20, ISO200 Blitz To Inon Z240 med manuelle indstillinger Kommentar Jeg opdagede denne nøgensnegl med en emperor shrimp på ryggen. Rejen brugte sneglen som transport, og jeg ventede til det rette tidspunkt med at tage dette billede af en reje, som holder udsigt.
Lasse Iversen – brænder for Norge
Titel Wreckdiver Sted Frankenwald, Vestkysten af Norge Kamera Nikon D200 med Tokina 10-17mm fisheye, Nexus kamerahus Eksponering 1/80 sek, f3,2, ISO400 Blitz To Inon z240 med manuelle indstillinger Kommentar Min makker udforsker vraget Frankenwald på Norges vestkyst

Lasse Iversen

– brænder for Norge

Lasse Iversen er 40 år og bosat i Oslo, Norge. Han begyndte at snorkle allerede som barn, og sammen med sin far dyrkede han masser af undervandsjagt i 70’erne, hvilket var en spændende og inspirerende aktivitet for en lille knægt.
– Da jeg var fjorten år gammel, fik jeg overtalt mine forældre til at lade mig deltage på et PADI Junior Open Water kursus på Cypern. Jeg har dykket lige siden, selv om aktiviteten er gået op og ned i perioder, fortæller Lasse.
Han blev interesseret i foto som teenager og købte sit første Nikon FM2. Siden har han prøvet flere forskellige spejlreflekskameraer og kompaktkameraer, og var ikke sen til at hoppe med på digitalbølgen, da den kom.
– Første gang jeg kombinerede min interesse for dykning og foto, var da jeg i 80’erne lånte et Nikonos V og forsøgte mig som undervandsfotograf. Det gav blod på tanden, men som studerende havde jeg ikke råd til at videreudvikle denne hobby.
For seks år siden begyndte han for alvor at dykke meget aktivt igen og på samme tid købte han sit første undervandshus til et kompaktkamera (ganske vist kamufleret som en julegave til sin kone…). Undervandshuset kom med på en liveaboard til Similan Islands i Thailand – og Lasse kom hjem med ca. 800 mere eller mindre uklare billeder af fiskestimer og havskildpadder, og var blevet fuldstændigt solgt til undervandsfotografering!
– Nu dykker og fotograferer jeg så meget, jeg kan, både i Norge og i udlandet. Jeg er også ivrig deltager i det lille, men ret aktive, undervandsfotomiljø i Norge. Mange af mine billeder er blevet publiceret i norske og internationale dykkeblade.
– Mine ambitioner med undervandsfotograferingen er at vise glimt af den smukke, mystiske og mangfoldige verden, som findes under havoverfladen i hele verden. Jeg brænder især for at tage gode billeder fra Norge og nordiske farvande, fordi fotos fra disse områder ofte er underrepræsenteret i forhold til fotos fra tropiske farvande. De grønne have er de mest næringsrige i verden, og jeg håber, at flere vil få øjnene op for, hvor meget smukt der er at se der.
Lasse håber også, at hans billeder kan være med til at øge bevidstheden blandt folk om, hvor sårbare havene er, og hvor vigtig det er, at vi tager vare på disse miljøer.
Han tager både vidvinkel- og makro, men for tiden er han mest optaget af at tage vidvinkelfotos, når sigten gør det muligt.
– I fremtiden har jeg planer om at tage flere fotos i pool og i havet med et mere ”kunstnerisk” tilsnit. Det er et felt, jeg arbejder med at udvikle, slutter Lasse.

Se mere på www.coldwaterphoto.com og www.aquaphoto.no

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også