DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Foto  Foto
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Vidvinkel nr. 2 – Morten Bjørn Larsen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Makro nr. 5 – Morten Bjørn Larsen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Vidvinkel nr. 6 – Morten Bjørn Larsen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Vidvinkel nr. 1 – Søren Petersen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Makro nr. 10. – Søren Petersen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Makro nr. 1 – Lars Laursen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Makro nr. 2 – Lars Laursen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Som altid dykkes der efter DSF’s regler, når der er Danmarksmesterskab i undervandsfoto. Det indebærer blandt andet, at dykkerne markeres med bøjer i overfladen.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Ulstrup Strand blev invaderet af biler – 21 undervandsfotografer fylder en del. Til gengæld var der god plads i vandet.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
Nogle konkurrencedeltagere havde medbragt remedier og rekvisitter for at gøre deres vidvinkelbilleder mere dynamiske. Det var dog ikke meningen, at bilen skulle med i vandet. Men en kajakroer i overfladen er der muligheder i.
DM i uv-foto 2010 – det’ bare for sjov
På sejrspodiet endte fra venstre: Morten Bjørn-Larsen (bronze), Søren Petersen (sølv) og Lars Laursen (guld).
1 af 12

DM i uv-foto 2010

– det’ bare for sjov

Af Morten Beier
Første weekend i september blev der for 35. gang afholdt danmarksmesterskaber i undervandsfotografering arrangeret af Dansk Sportsdykker Forbunds Fotoudvalg. I år fandt begivenheden sted ved Kalundborg.

I de enkelte klubber er der sjældent mere end en håndfuld undervandsfotografer, men til DM kan man møde en masse ligesindede, som man kan dele sin interesse med. Da jeg snakkede med nogle af deltagerne om fredagen, inden det gik løs, var det også samværet, de pegede på som det vigtigste element. Konkurrencen var sekundær – det var jo bare for sjov.
Det er måske især os nye deltagere, der er med i DM for første gang, der føler, at vi mødte nye mennesker, for deltagerskaren bestod af en større gruppe af folk, der har været med i mange år, og som kender hinanden godt. Derfor var det også meget positivt at konstatere, at vi nye blev rigtig godt modtaget. Det kunne man mærke allerede om fredagen, da vi efter gennemgang og diskussion af reglerne brød op i mindre grupper over kaffen og den glimrende kage.

Fokus
I år kunne man konkurrere inden for to kategorier: vidvinkel og makro. De tidligere år konkurrerede alle billeder mod hinanden uden opdeling i kategorier. Desuden var konkurrencetiden i år udvidet fra tre til fire timer. Og så måtte man stadig gerne have remedier med. Der florerer mange historier om, hvad deltagerne har medbragt gennem årene. Alt fra malede træfisk i de ellers så fiskerige danske farvande til lokal import af levende og døde havdyr.
Lørdag løb konkurrencen fra klokken 10 til 14. Under morgenmaden og timerne inden start blev folk lidt stille og ret fokuserede. Man fornemmede, at nok var det hyggeligt og bare for sjov. Men man kan jo lige så godt forsøge at vinde, når man nu er her ...
Ulstrup Strand var stedet for konkurrencen. Området er temmelig stort, og man kunne til enhver tid finde et sted, hvor man kunne være alene. Omvendt var der til tider trængsel ved badebroen samt ved de net og ruser, der er sat i området. De var nemlig oplagte vidvinkelmotiver.
Jeg havde arrangeret to kite-surfere, som jeg tænkte, vi alle kunne få lidt sjov ud af. Normalt kan dykkere jo bedst lide roligt vand, men jeg var lidt ærgerlig over, at det lørdag morgen blæste så lidt, at kite-surferne end ikke ville kunne komme ud af vandet, og vejrudsigten lovede aftagende vind. Andre havde medbragt en havkajak – bare for sjov.

Diskvalificeret
Fire timers dykning lyder af meget, men når først der er sat strøm på blitzen, og der også skal skiftes optik undervejs, går det rigtig stærkt. Desværre var der en enkelt, som kom for sent op efter dykket og derfor måtte udgå af konkurrencen. Da han stak hovedet op af vandet og fik at vide, at tiden var overskredet, råbte han tilbage: – Jeg tager lige en halv time mere.
Da tiden var gået, lettede stemningen igen, og folk gik på besøg ved hinandens biler, mens der blev nusset med kameragrej. – Nå, hvordan gik det?
De fleste var nogenlunde tilfredse med resultaterne, og da de sidste ordvekslinger var afsluttet, tog vi tilbage til vandrerhjemmet og udvalgte hver især de tre vidvinkel- og tre makrobilleder, vi...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også