DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Foto  Foto
Epson Red Sea Competition – og vinderen er …
Sommetider er det de enkle detaljer, som giver det bedste resultat. Her en rødehavsfanefisk i nærbillede.
Epson Red Sea Competition – og vinderen er …
En ørnerokke gled forbi, og fotograferne klikkede løs.
Epson Red Sea Competition – og vinderen er …
Det kræver et godt øje at finde de små rejer, som lever deres liv på de smalle piskekoraller.

Epson Red Sea Competition

– og vinderen er …

Af Klas Malmberg

Som DYKs svenske repræsentant i fotokonkurrencen Epson Red Sea Competition forlod jeg et regnfuldt Göteborg og ankom til solbeskinnede Eilat. Det går ikke stille af sig, når omkring 30 udenlandske fotografer skal gennem den israelske security. Det tog mange timer at forklare, at en blitz ikke er en bombe, men det er en helt anden historie.

Eilats kyststrækning mod Det Røde Hav udgøres af en syv kilometer lang sandbund, som har små koralblokke udspredt i forskellige højder. Umiddelbart ikke det mest inspirerende område for en dykker og undervandsfotograf, men skinnet kan bedrage. Området er et naturreservat, hvor reglerne, der skal beskytte korallerne, håndhæves hårdt. Det vanker bødestraf for at skade korallerne, og vi blev klart instrueret i, at vi kunne blive diskvalificeret, hvis vi ødelagde noget.

1. konkurrencedag
Efter timers diskussion, aflyste informationsmøder og meget venten, fik jeg endelig en makker og var en lykkelig dykker … i 40 minutter. Så løb han tom for luft. Med mine 130 bar tilbage i flasken følte jeg mig lidt snydt. René Andersen, der repræsenterede dansk DYK, havde også fået en luftslugende makker og storslugerene kunne lave en opstigning sammen, mens vi to fortsatte med at fotografere. Mange udenlandske konkurrencedeltagere havnede i lignende situationer og den mest almindelige løsning var solodykning…

2. konkurrencedag
Senere end beregnet fik os, der repræsenterede forskellige lande, vore tildelte fotoobjekter. I mit tilfælde blev det rødehavsfanefisk, Chaetodon fasciatus. Kun halvanden konkurrencedag tilbage – fuld fart ud i vandet for at jage fisk.

3. konkurrencedag
René og jeg fortsatte med at dykke sammen og kunne med tilfredshed indlevere vore fem billeder i fiskeklassen efter mange og lange dyk.

Afslutningsdag
Israeleren Noam Kortler vandt hovedpræmien på 10.000 dollars samt fiskekonkurrencen, hvor han donerede præmien til et jurymedlem (SOS Sea turtles foundation). Noam er dykkerinstruktør, og han mere eller mindre bor i konkurrenceområdet, så han tog fantastiske billeder på sin hjemmebane. En velfortjent vinder, men også naturreservatet i Israel blev vinder! Noam og en anden deltager kom desværre til at skade en koral under konkurrencen og i Noams tilfælde førte det til, at naturreservatet fik 5.000 dollars af hans præmiepenge til bevaringsarbejdet.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også