DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Henrik Harmsen – disko og dykning
Henrik Harmsen – disko og dykning
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Pjaltefisk Sted Melbourne, Australien Kamera Olympus 5060 m. Tetra Makro Lens Indstilling F4, 1/80 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar Det var fridykning og en hård omgang at holde kameraet roligt under vandet. Jeg var heldig at komme ud med en lokalkendt. Han viste mig et område med ca. 20 pjaltefisk. Vandet var 12 grader og efter 1 time uden handsker var mine hænder ikke helt normale. Men det var det hele værd.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Dragefisk Sted Ægypten Kamera Olympus 5060 Indstilling F6,3, 1/80 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar Her havde jeg øjenkontakt med en dragefisk, der svømmede forbi. Billedet giver et indtryk af, at det ikke kun er os, der studerer fisk, men at fiskene også studerer os.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Porcelænskrabber Sted Borneo Kamera Olympus 5060 m. Tetra Makro Lens Indstilling F5,6, 1/1000 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar En hun- og en hankrabbe gemmer sig i en søanemone. Billedet virker godt pga. af de sidder så tæt sammen og vogter.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Orangutankrabbe Sted Borneo Kamera Olympus 5060 m. Tetra Makro Lens Indstilling F5,6, 1/1000 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar Denne krabbe var ikke større end 1 cm. Billedet blevet vellykket selvom det er svært at stille skarpt på en krabbe, når den har hår over hele kroppen.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Druekoral-reje (Vir philippinensis) Sted Borneo Kamera Olympus 5060 m. Tetra Makro Lens Indstilling F5,6, 1/1250 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar Her er et af de billeder, som er ramt lige i øjet. Læg mærke til, at hele bagkroppen er gennemsigtig.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Suppeskildpadde Sted Borneo, Sipadan Kamera Olympus 5060 Indstilling F4,8, 1/640 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar Her koncentrerede jeg mig om at få en luffe med i billedet og komme helt ned i frøperspektiv. Billedet giver en god effekt med de rynker, der løber ned ad halsen.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Oceanisk hvidtippet haj Sted Elphinstone, Ægypten Kamera Canon Digital Ixus Indstilling F2,8, 1/500 sekund Blitz Ingen Kommentar Dette billede var starten på min fotokarriere under vandet. Fire-fem hajer svømmede rundt om os i 30 minutter. Denne var på et tidspunkt så tæt på, at jeg måtte slå den væk med kameraet. Så mærker man, at man er i live.
Henrik Harmsen – disko og dykning
Motiv Harlekin-spøgelsesnålefisk Sted Borneo Kamera Olympus 5060 m. Tetra Makro Lens Indstilling F5,6, 1/800 sekund Blitz 1 stk. Sea&Sea YS-90DX Kommentar Langt om længe fik jeg mulighed for at spotte den utrolige farverige harlekin-spøgelsesnålefisk. Den er så lille og ligger næste altid op af søgræs mens det følger med bølgerne i vandet. Det gør den svær at finde. Jeg brugte ca. fem minutter og 15 billeder for at få den ramt rigtigt med lys og placering.

Henrik Harmsen

– disko og dykning

Henrik Harmsen er oprindeligt uddannet som gartner, men han har ikke beskæftiget sig med erhvervet, siden han modtog sit svendebrev. I stedet gik han ind i restaurationsbranchen og arbejdede for Danmarks største diskotekskoncern. Efter i to år at have hjulpet med at starte tre forskellige diskoteker, fik han samlet mod til at åbne sit eget. Siden har han haft diskoteker mange steder i Danmark.
Henriks dykkereventyr startede, da han i 1997 åbnede et diskotek Sharm El Sheik i Ægypten. Efter 100 dyk, begyndte han at tage billeder med et amatørkamera og blev siden grebet af at fotografere under vandet. Nu rejser han minimum en måned om året for at samle billeder til sin fotosamling. Det er indtil videre blevet til undervandsfotos fra blandt andet Sulawesi, Borneo, Australien, Frankrig, Cypern, Ægypten og Bali. Næste rejse går til Rødehavet og en større tur til Tobago og Sydamerika i marts 2007 er under planlægning.
– Hvert sted har sine gode sider, siger Henrik. På Sulawesi og Borneo har jeg efter min mening taget de flotteste billeder. Den største oplevelse har været mødet med nærgående og truende hajer i Ægypten og på andenpladsen kommer dykning i Melbourne-bugten med legesyge sæler, fortæller han.
– Når jeg skyder et billede, går jeg meget op i at se på lys, vinkler og omgivelser. Hver gang jeg har taget en række billeder på et dyk, gennemgår jeg dem nøje inden næste dyk, så jeg hele tiden kan udvikle mig og lære af mine fejl, slutter Henrik Harmsen.

Henrik anvender et Olympus 5060 og et Olympus 7070, der er ombygget til at passe undervandshuset, et Tetra 5060 fra Light & Motion. Huset er udstyret med makro- og wide-angle-linser og som blitz bruger han YS-90DX fra Sea&Sea. Henrik mener, at dette setup har den fordel, at det er let at håndtere under vandet, og at man ikke nødvendigvis behøve at bruge begge hænder.

Se flere af Henriks billeder på:
www.paparatzzidiver.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også