DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv En lille søstjerne, som hænger på et blad Sted Jordfall, Gullmarn Kamera Nikon D300, Nikon 105mm makro Blitz En Sea&Sea YS-110 fra højre, manuel indstilling Eksponering f/20, 1/100 sek, ISO200 Kommentar Søstjerner... ja man har jo set en del billeder af dem. Jeg fandt denne lille bandit, som forsøgte at gemme sig og isolerede den med hjælp af en lille blænde og retningsbestemt blitz.
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv Havkarusse Sted Lyngö, Vestkysten Kamera Nikon D300, Nikon 105mm makro Blitz 2 stk. Sea&Sea YS-110, TTL Eksponering f/5,6, 1/250 sek, ISO200 Kommentar En almindelig havkarusse. Jeg kan godt lide at eksperimentere med billedudsnittet og brugte et dyk på at fotografere detaljer på fisk.
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv Strandvraget i søen Hinsen Sted Hinsen, Hofors Kamera Nikon D300, Tokina 10-17mm Fisheye Blitz Ingen Eksponering f/8, 1/100 sek, ISO200 Kommentar I søen Hinsen ligger et vrag lige under overfladen. På solbeskinnede dage er her et fantastisk lysspil. Dette billede repræsenterer mine dyk på hjemmebanen.
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv Liam hopper i vandet Sted Parkbadet, Sandviken Kamera Nikon D300, Tokina 10-17mm fisheye Blitz En Sea&Sea YS-110 fra højre TTL Eksponering f/14, 1/100 sek, ISO200 Kommentar En kommende dykker? Femårige Liam er en glad og frisk knægt, der syntes det var sjov at blive fotograferet under en session med babysvømning. Hans vandfølelse kan jo gøre enhver dykker misundelig.
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv Munden på en havnellike Sted Hällebäck, Gullmarn Kamera Olympus C-5050Z, UN PCU-01 makro Blitz Kun lygten, som lyser gennem stammen Eksponering f/2,3, 1/30 sek, ISO100 Kommentar Jeg lagde lygten, så den lyste ind mod stammen på en havnellike og derefter fotograferede jeg munden.
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv Tangreje Sted Väderøerne, Vestkysten Kamera Nikon D300, Nikon 105mm Macro. Blitz To stk. Sea&Sea YS-110, TTL Eksponering f/14, 1/125 sek, ISO200 Kommentar Hvad gør man under en frokostpause på Väderøerne? Jo man finder en lille pøl, hvor man kan stikke hovedet og kameraet ned og jage små rejer og snegle. Dette billede kom på tredjepladsen i makroklassen i Sverigesmesterskabet 2008.
Joakim Andersson – stor interesse for småting
Motiv Patrik står op-og-ned på isen Sted Stora Logärden, Hofors Kamera Olympus C-5050Z, INON UWL-100 med dome Blitz To stk. Sea&Sea YS-90DX Eksponering f/5,6, 1/125 sek, ISO100 Kommentar Ingen, der har prøvet at stille sig omvendt på isen har kunnet undgå at fnise lidt. Det er en sjov fornemmelse, som jeg ville forsøge at fange hos min makker Patrik. Dette billede blev nummer fire i vidvinkelklassen i de Nordiske Mesterskaber 2007.

Joakim Andersson

– stor interesse for småting

At synke ned i det mørke østersøvand indgyder ro, i det mindste for Joakim Andersson fra Sandviken. Når han desuden har kameraet med, sammenligner han det med en form for aktiv meditation. Joakim er 37 år og arbejder til daglig med avancerede datasystemer. I sin fritid dykker han (naturligvis), træner aikido og driver desuden virksomheden BluePix, som blandt andet fotograferer babysvømning. Han har dykket i otte år og fotointeressen vågnede i forbindelse med en rejse til Australien. Han blev grebet af en lyst til at vise familie og venner alt det smukke, han så under overfladen. Dengang foregik det med et vandtæt engangskamera. Meget er sket siden og netop nu er det makromotiver, der har den største interesse, og det må gerne være abstrakte motiver i form og farve. På trods af dette finder Joakim særlige udfordringer i at fotografere i Østersøen og i søer. Joakim prøvede at indsende billeder til det nordiske mesterskab i 2007, og der blev et af hans vidvinkelbilleder placeret på fjerdepladsen. Det gav blod på tanden og i det svenske mesterskab året efter fik Joakim udmærkelsen bedste debutant. Men konkurrence i sig selv er ikke vigtigt – det handler om at skabe interessante billeder. En rigtig god original, som derefter bearbejdes ved hjælp af grafiske værktøjer, er noget Joakim vil videreudvikle i de nærmeste år. Nogle af hans billeder er publiceret i nordiske magasiner, bl.a. omslaget på Marmennell (Norsk Sportsdykkerforbunds medlemsblad).

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også