DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Portfolio  Portfolio
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Sort suppeskildpadde Sted Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv. Fisheye 15mm Eksponering 1/100 sek, f13 Ikelite Substrobe DS 125 og DS 50
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Plettede ørnerokker Sted Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Fisheye 15mm Eksponering 1/60 sek, f13 Blitz Ikelite Substrobe DS 125 og DS 50
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Galapagos søløve Sted Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Fisheye 15mm Eksponering 1/160 sek, f8
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Galapagos søløve Sted Galapagos Kamera Canon 400D Objektiv Canon 50mm Eksponering 1/160 sek, f6,3
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Vandmand Sted Skåne Kamera Olympus 765 Eksponering 1/160, f13
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Vandmand Sted Skåne Kamera Canon 400D Objektiv Canon 50mm Eksponering 1/80, f11
Jonna Bergström – Galapagos inspirerede
Motiv Troldhummer Sted Väderøerne Kamera Canon 400D Objektiv. Canon 100mm makro Eksponering 1/100, f11 Blitz Ikelite Substrobe DS 125 og DS 50

Jonna Bergström

– Galapagos inspirerede

Det er en rigtig varm dag, og Jonna står og ser på undervandsfotos. Hun bestemmer sig for, at det her, det vil hun kunne! Hun vil lære at fotografere! Når det er lykkedes, vil hun tage tilbage hertil og fotografere under vandet. Året er 2001 og Jonna er endelig kommet til Galapagos efter at have drømt om disse fortryllede øer siden hun var lille.
Tilbage i Sverige igen er hun fast besluttet på at virkeliggøre sit mål, som hun satte sig på Galapagos. Første skridt på vejen er at lære at dykke. Hun tager sit første certifikat samme år.
I 2003 rejser hun til Mexico over flere omgange og arbejder et stykke tid som Divemaster der. Der køber hun også sit første kamera, et Sea&Sea MMII. Et år senere i 2004, går hun over til digital kompaktkamera og året efter til digital SLR.
Hvordan ved man så, når man har lært at fotografere? Jonna deltog i DYKs fotokonkurrence og tog en første- og en tredjeplads. Det ser hun som en blåstempling af, at hun nu godt kan tage uv-billeder! Tiden er endelig oprundet. I 2007 tager hun tilbage til Galapagos og realiserer sit mål om at tage undervandsbilleder der. Da hun er fremme og er kommet ned under overfladen, er det en fantastisk følelse at have nået så langt, men rejsen frem mod målet har også været et spændende eventyr med mange oplevelser. I dag er hun bidt af dykning og uv-fotograferingen og hun er fast besluttet på at fortsætte med det. Med friske mål i sigte på de fortryllende øer, går det mod nye eventyr.
Jonna brænder for dyr og natur. Når hun fotograferer og ser sine billeder vokse frem, er det lyset og følelsen, som er det vigtigste i billedet. Gopler, der bader sig i lys er det, hun synes bedst om at fotografere hjemme. Hendes motto er, at et godt billede aldrig må tages på bekostning af miljøet eller dyrene.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også