DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Koh Lanta – Thailand i topklasse
En af mange herlige solnedgange over Koh Lanta.
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Den godmodige zebrahaj er let at komme tæt på, hvis man bevæger sig langsomt og kontrolleret.
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Et par dykkere foran åbningen til Katedralen på Koh Haa Yai.
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Den smukke Seafan Garden på Koh Bida Nok.
Koh Lanta – Thailand i topklasse
En spøgelsesnålefisk (Solenostomus paradoxus), som gerne vil gemme sig i blødkorallen.
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Den meget usædvanlige skorpionfisk (Rhinopias), som gemmer sig Hin Mouangs skråninger.
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Koh Lanta – Thailand i topklasse
Dykkestedet Koh Bida Nai og i baggrunden kan man skimte de populære Phi Phi-øer.
1 af 10

Koh Lanta

– Thailand i topklasse

af Gabriella Larsson og Jonas Samuelsson
Thailand lokker hvert år turister til fra alle verdenshjørner. Her er der noget for enhver smag – man skal bare finde det rette sted at tage hen. Hvis du drømmer om en rolig ferie i kombination med glimrende dykning, så kan Koh Lanta være et interessant alternativ. De svenske dykkeguider Gabriella og Jonas beskriver her deres favoritdyk i området.

Den smukke ø Koh Lanta ligger i den sydvestlige del af Thailand i Andamanerhavet, som er en del af det Indiske Ocean. De allerfleste, som søger hertil, er ude efter en rigtig ferie med dovne dage på stranden. Måske en dagudflugt til nogle af de små paradisøer i nærheden, og naturligvis dykning og snorkling. Der er mange børnefamilier, som slår sig ned her i længere tid, da Koh Lanta har ry for at være en børnevenlig destination, og der er oven i købet en svensk skole på øen.
Til forskel fra naboøen Phi Phi Island, er Koh Lanta en relativt rolig ø med et begrænset natteliv. Men man kan naturligvis også finde hyggelige strandbarer, som tilbyder lidt udeliv med billige drinks og musik.
Med sine 32 kilometer har Koh Lanta meget at udforske. Langs med vestkysten fra nord til syd strækker mange fine sandstrande sig, og det er her hovedparten af øens hoteller og restauranter ligger. De mest populære strande ligger længst mod nord. Her på Khlong Dao og Phrae Beach bor de fleste turister. Mange børnefamilier vælger at bo på Khlong Dao, hvor stranden er lavvandet, og hvor der er masser af plads at bevæge sig på.
Phrae Beach kaldes også Long Beach og ligger ved næste bugt. Her finder man en hvid og finkornet sandstrand, som er noget dybere end den første. Denne er også meget populær. Langs med stranden ligger et antal gode restauranter og hoteller, og man kan også finde nogle barer, der tilbyder lidt natteliv.
Jo længere mod syd du kommer, jo færre turister og mennesketomme strande finder du. Så er du ude efter ordentlig afkobling samt længere mellem turisterne og mere spredt bebyggelse, så er det her, du skal tage hen.
Østkysten er næsten ikke påvirket af turisme, og det er her hovedparten af øens lokale indbyggere bor. De fleste er muslimer, og en minoritet er buddhister, så her vil du se mange moskéer langs med vejen. På denne side af Koh Lanta ligger desuden Lanta Old Town, som er en gammel traditionel fiskerby med smukke træhuse og et par hyggelige caféer og restauranter. Det er et hyggeligt sted at stoppe og spise frokost eller få en snack. Vil du tage hertil på egen hånd, så er det let at leje en knallert. Det er en god måde at udforske resten af øen. I dag er vejene asfalterede og i god stand.
Hvis man ikke er interesseret i at leje knallert eller bil, så er der et stort udbud af andre transportmidler, fx de såkaldte tuk-tuks, som for få penge kører dig derhen, hvor du ønsker.
Ban Saladan er turisthovedstaden, og den finder du længst mod nord. Det er her, du ankommer med færgerne fra fastlandet. Her kan man købe lidt af hvert, fx tøj, souvenirs og smykker m.m. Der ligger også et par banker, vekselkontorer, apotek og supermarked. Det er også her, at øens dykkercentre og udstyrsbutikker findes. Langs med havet ligger der mange gode restauranter, som er bygget på pæle over vandet, og her serveres det bedste, som thaikøkkenet har at byde på.
Udbuddet af restauranter på øen er i øvrigt stort...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også