DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Sverige  Sverige
Fotouge – Smögen 2023
Niklas Nilssons vinderbillede i "Blandet lys - etableret", som også blev tildelt Mesterprisen.

Fotouge

– Smögen 2023

Tekst og ovenvandsfoto: Stefan Beskow

Fotougen blev afholdt for tredje gang i uge 29 i smögen, og ligesom sidst skete det hos Smögen dyk & upplevelse.

►  Interessen for ugen er konstant steget og i år var der hele 82 fotografer, der tilmeldte sig ugen. I sidste ende valgte lidt færre at sende billeder ind, så det endte på 72 der deltog med billeder. Noget, der er meget glædeligt, er de mange uetablerede fotografer, der tør tage skridtet, at sende billeder ind til en konkurrence, og dermed få smag for mere. Stemningen mellem fotograferne er meget hjertelig og der uddeles ivrigt tips og tricks. Fotografer hjælper også hinanden med at tage bedre billeder, hvilket gør arrangementet underholdende og lærerigt.

Vejret
De sidste to år har der været fantastisk vejr. Denne tradition holdt dog ikke i år. Ugen startede med regn, og der var frisk vind hele ugen. Det betød, at antallet af dykkesteder var begrænset, men på trods af dette blev der alligevel indsendt mange rigtig gode billeder.

Etablerede og Uetablerede
Årets konkurrence havde en Uetableret klasse og en Etableret klasse. I hver klasse var der tre kategorier at dyste i: bugten, blandet lys og dyr. Derudover blev der uddelt to mesterpriser. En mesterpris i Uetableret-klassen og en i Etableret-klassen. Disse blev tildelt Madeleine Karlsson i Uetableret-klassen og Niklas Nilsson i Etableret-klassen. I begge tilfælde var det baseret på, at de vandt to af kategorierne med deres billeder og dermed beviste, at de var værdige vindere. De havde mulighed for at vælge først blandt præmierne på det meget veldimensionerede præmiebord, hvor den samlede værdi beløb sig til hvad der svarer til over 175.000 danske kroner. Her var der tørdragter, dykketure, regulatorer, dykkecomputere – stort set alt hvad der havde med dykning at gøre med mere.

Forskellige konkurrencer
Udover den "store konkurrence" blev der i forbindelse med ugen arrangeret to mindre fotokonkurrencer. Oxygene dykkercenter havde sammen med Scubapro en konkurrence rettet mod uetablerede fotografer, hvor man kunne låne et hus til mobilkameraet. Derudover havde Smögenbryggarn en konkurrence om fotografering af tang (som bruges i deres ølproduktion).

Tilfredse deltagere
Arrangementet sluttede lørdag med en meget velbesøgt prisoverrækkelse. Derudover havde flere af sponsorerne udstillet deres produkter, og der var mulighed for at snakke med dem om disse. Hos nogle var det også muligt at teste produkterne. Ugen var i det hele taget meget vellykket, og på trods af, at vejret ikke var helt i top, var det tilfredse deltagere, der forlod Smögen sidst på ugen.  

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Resultater Smögen dyks fotokonkurrence 2023
 

Kategori Bugten Uetablerede
1. Madeleine Karlsson
2. Rebecca Frödén
3. Maria...

Fakta

Fakta - Fotougen

Hovedsponsorer
Waterproof og Ursuit

Jury
Stefan Beskow
Klas Malmberg
Mattias Vendlegård
Lena...

Læs artiklen i DYK #77:

SOME images:
Fotouge – Smögen 2023, Fotouge – Smögen 2023
Niklas Nilssons vinderbillede i "Blandet lys - etableret", som også blev tildelt Mesterprisen.
, Fotouge – Smögen 2023
Fredrik Blomquists billede i "Blandet lys - etableret", hvilket gav ham andenpladsen.
, Fotouge – Smögen 2023
Førstepræmien i "Dyr - etableret" blev tildelt Andreas Kron for dette billede.

Læs også