DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Magnus Lundgren

– nysgerrig om en hals

Magnus Lundgren begyndte sin karriere som uv-fotograf 1990 i Sharm el Sheiks klare vand med et lejet Nikonos V hos den gamle fotohandler nær hotellet Sanafir i Naama Bay. Da samme fotohandler fremkaldte billederne, indså Magnus, bøjet over fotohandlerens støvede lysbord, at der ikke var nogen vej tilbage.
Et par år senere, efter at have rejst et par gange rundt om jorden med dykkeudstyr og kameraer, boede Magnus i Thailand og Indonesien i flere år. Her fandtes den marine mangfoldigheds tag selv ord lige uden for døren. Efter tusinde og atter tusinde dyk i tropiske vande blev Indonesien hans helt store favorit med sin tilsyneladende uendelige strøm af scenerier og motiver.
Magnus’ fotografier publiceres både nationalt og internationalt og hans arbejder har vundet mange internationale priser. Mest stolt er Magnus over at være blevet Grand Master i vidvinkelklassen ved verdens største uv-fotokonkurrence arrangeret af Diver Magazine.
I dag har Magnus kastet sig over koldtvandsdykning og han dykker hellere i Sverige og Norge end fx i Hurghada. Magnus’ billedbureau Aqua Graphics, der er et af Sveriges største inden for uv-foto, driver han sammen med marinbiologen og uv-fotografen Klas Malmberg. Sammen med to kolleger ejer Magnus desuden Skånes største sportsdykkevirksomhed Dykterminalen, med butikker i Malmö, Lund og på nettet.
Hans bedste fotorejse var en to måneders odyssé rundt på New Zealands Nord- og Sydø i en mere eller mindre faldefærdig Toyotabus. En rejse hvor Magnus kunne fylde luft på i selvbetjeningsbutikker og på benzintanke og måtte sove blandt kamera- og dykkeudstyr i bussen i to måneder. Den varierede kyst med sit barske marine liv i kombination med en gæstfri befolkning og et bølgende grønt landskab, gjorde et dybt indtryk.
Magnus varmeste fototips er at forsøge at vende og dreje de gode motiver og at turde være original i stedet for at dyrke gentagelsens kunst.
Magnus fotograferer i dag mest med et Nikon D70 eller et Nikon F90x begge i Sea&Sea-huse. Han bruger mest Hartenbergers blitz med indbygget fokuseringslys, men også nogle af Sea&Seas blitzer. Favoritlinserne er fisheye og en Sigma 105 mm 2,8 EX til makro. Favoritfilmen er Fujichrome Velvia 50 med høj farvemætning og fine korn.

Vil du se flere af Magnus’ fotos, så kig ind på
www.aquagraphics.se

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også