DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Dødningehånd Sted Grebbestad Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 50/2,5 Macro 1 2 Eksponering f8, 1/60, ISO100, autofokus Blitz Et stk. Subtronic Mega Color Kommentar Dykningen rundt om Grebbestad er virkelig god, og chancen for at se store grupper med dødningehånd er stor. Her ville jeg skabe en fornemmelse af hygge og nærhed med stærke farver.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Hvirvelorm på søstjerne Sted Smögen Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1 Eksponering f11, 1/80, ISO 100, Autofokus Blitz To stk. Ikelite DS51 Kommentar En heftig kombination med stærke farver, som jeg holder meget af.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Havkat Sted Fossen, Gullmarsfjorden Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1 Eksponering f16, 1/125, ISO200, autofokus Blitz Et stk. Ikelite DS51 Kommentar Jeg var heldig at få øje på dette kæmpeeksemplar, som lå et godt stykke inde i en sprække. Jeg måtte proppe blitzen ind i sprækken for at kunne belyse, og jeg synes, resultatet blev vellykket. Læg mærke til skyggerne på væggen bag katten.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Anemone Sted Hällebäck, Gullmarsfjorden Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 100/2,8 USM Macro 1:1 + Kenko DG Pro 300 2x Eksponering f11, 1/200, ISO 200, Manuel fokus Blitz Et stk. Subtronic Mega Color, et stk. Subtronic Maxi Kommentar Denne anemone opdagede jeg ved et tilfælde, og den lå perfekt til at bruge manuel fokus. Her ville jeg skabe et interessant og abstrakt motiv af en ganske almindelig anemone.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Pighaj Sted Stavanger, Norge Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 15/2,8 Fisheye Eksponering f8, 1/80, ISO 125, Autofokus Blitz To stk. Subtronic Pro160 Kommentar At komme til at se pighaj, når man dykker, er så sjældent, at jeg blev helt eksalteret, da denne her dukkede op lige foran mig. Jeg tog en del billeder, men netop dette her, giver en god kontakt med betragteren.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Havrose og jolle Sted Stavanger, Norge Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 15/2,8 Fisheye Eksponering f8, 1/100, ISO 125, Autofokus Blitz To stk. Subtronic Pro160 Kommentar Inde i de norske fjorde er der masser af havroser, og de er altid taknemmelige at fotografere. Netop denne sad på kun fem meter dybde og dannede en perfekt forgrund for jollen.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Bægerkoral Sted Skår, Gullmarsfjorden Kamera Nikon D70s i Ikelite-hus Objektiv Nikon 105VR Eksponering f22, 1/160, ISO 200, Autofokus Blitz To stk. Ikelite DS125 Kommentar Bægerkorallerne svømmer man ofte forbi uden at skænke dem opmærksomhed, men når man kommer rigtig tæt, ser man, hvilke smukke mønstre og farver de har.
Marco Pennbrant – konkurrerer med glimt i øjet
Motiv Frafjordvraget Sted Stavanger, Norge Kamera Canon 5D i Aquatica-hus Objektiv Canon EF 15/2,8 Fisheye Eksponering f8, 1/20, ISO 200, Autofokus Blitz To stk. Subtronic Pro160 Kommentar Dette vrag blev for ganske nylig opdaget af dykkere i Stavanger, og ingen kender dets historie, så derfor kaldes det blot Frafjordvraget. Vraget er delt på midten, agter ligger på 36 meter og forenden på 18 meter. Billedet er taget med forenden i baggrunden.

Marco Pennbrant

– konkurrerer med glimt i øjet

Det var under barndommens sommerferier i Skærgården, at interessen for havet begyndte. Som knægt var det spænende at udforske livet under overfladen, at snorkle, at fange krabber og at kigge på fisk. Men sulten efter at kunne studere plante- og dyreliv på nærmeste hold blev først rigtigt stillet i 18-års-alderen, da Marco fik sit Open Water-certifikat – og så var han solgt for alvor.
16 år senere og masser af dykkeoplevelser rigere begyndte interessen for dykning dog at køle, og det var på tide at finde på nye udfordringer under overfladen. Efter nogle lidt famlende forsøg med uv-foto havde Marco fundet den udfordring, han søgte, og den store jagt på motiver var startet.
– For at lære det basale gik jeg i gang med at prøve at genskabe billeder, der var taget af mere erfarne fotografer, og det var en nyttig læretid. Som begynder er det vigtigt at have tålmodighed og ikke have for store forventninger, siger Marco.
I dag er Marco Pennbrant 39 år og bor i det centrale Göteborg. Til hverdag arbejder han som konstruktør i bilindustrien, og han anvender meget af sin ledige tid til dykning og fotografering. Kameraet følger altid med under overfladen, og makrofotografering er en favoritaktivitet.
– Jeg har som mål at udvikle min fotografering mere i den kunstneriske retning og kombinere farve og form, især i nordiske vande, eftersom mange ikke-dykkere tror, at de hjemlige vande er helt farveløse og døde.
Marco deltog i sverigesmesterskabet i uv-foto i 2009 for første gang og havnede på en sammenlagt 7. plads og tog bronze i makro-klassen. Han deltog også i det nordiske mesterskab samme år, hvor det blev til en 14. plads.
– Konkurrencer er en hyggelig måde at træffe ligesindede på og se, hvilket niveau man står på som fotograf. Det er dog ikke noget, jeg går meget op i. Men naturligvis vil man gerne gøre det så godt som muligt, når man nu er stillet op.
På Marcos ønskeliste over fremtidige rejsemål står British Columbia i Canada og Nordnorge øverst oppe. Begge er rejsemål, som ikke bare er dykkeferier, men som også byder på unikke og storslåede naturoplevelser på land.
Du finder flere af Marcos billeder på:
www.pennbrantphoto.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også