DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Ronnie Svensson – under vands og i luften
Ronnie Svensson
Ronnie Svensson – under vands og i luften
MOTIV Manta birostris STED Nusa Penida, Bali UDSTYR Nikon D80, Sigma 10-20 mm (på 12 mm), Sea&Sea YS110 og S&S YS120 EKSPONERING f/9, 1/100 sek, ISO200 KOMMENTAR Dette dyk, som bød på en af mine hidtil bedste dykkeoplevelser fandt sted på en pudsestation. Rundt om os svømmede et dusin fantastiske mantaer. Så snart en af dem forlod os, dukkede nye individer op.
Ronnie Svensson – under vands og i luften
MOTIV Coming through STED Inland Sea, Gozo UDSTYR Nikon D80, Nikon 10,5 mm fisheye, omgivende lys EKSPONERING f/3,2, 1/10 sek, ISO800 KOMMENTAR Ved at passere gennem sprækken kunne man bevæge sig fra den rolige lagune og komme lige ud i havet.
Ronnie Svensson – under vands og i luften
MOTIV Hippocampus bargibanti STED Tulamben, Bali. UDSTYR Nikon D80, Sigma 50 mm makro, Sea&Sea YS110 og S&S YS120. EKSPONERING f/11, 1/125 sek, ISO200 KOMMENTAR Under et tidligt morgendyk, inden de øvrige turister havde kastet sig i havet, lykkedes det mig at tage dette billede på omkring 30 meters dybde. Det blev ikke til mange minutter sammen med denne lille og velkamuflerede pygmæsøhest, men jeg fik dette billede, som er blevet et af mine personlige favoritter.
Ronnie Svensson – under vands og i luften
MOTIV Limacia clavigera STED Väderøerne, Hamburgsund UDSTYR Nikon D80, Nikon 105 mm makro, Sea&Sea YS110 og S&S YS120. EKSPONERING f/9, 1/200 sek, ISO100 KOMMENTAR Dette billede, en nøgensnegl på et tangblad, er min personlige favorit fra mine billeder fra forrige års SM.
Ronnie Svensson – under vands og i luften
MOTIV Pelagia noctiluca STED Gozo UDSTYR Nikon D80, Sigma 50 mm makro, Sea&Sea YS110 og Sea&Sea YS120 EKSPONERING f/11, 1/160 sek, ISO320 KOMMENTAR Over to dage nærmest kogte havet af disse gopler, hvorefter de helt forsvandt. Det var godt vi havde dragt på, for selvom disse gopler er flotte, er de ikke så rare at komme i nærkontakt med …
Ronnie Svensson – under vands og i luften
MOTIV Sabella spallanzanii STED Gozo UDSTYR Nikon D80, Sigma 50 mm makro, Sea&Sea YS110 og S&S YS120. EKSPONERING f/8, 1/160 sek, ISO320 KOMMENTAR Ser ud som planter, har fjer og er et dyr. Rørorme hører virkelig til blandt naturens outsidere …

Ronnie Svensson

under vands og i luften

Ordet ”Snestorm” er det eneste jeg har skrevet i min logbog fra et af mine første dyk med kamera, Jeg havde netop lært, hvad backscatter er, fortæller Ronnie Svensson.
Året var 2006 og Ronnie var taget til Ægypten på dykkerferie med sin kæreste. I bagagen lå et nyanskaffet kamera, et Canon Powershot S80, og en lille ekstern blitz. Han troede som så mange andre, at blitzen ganske enkelt ville gøre underværker for hans undervandsbilleder, men nu kunne han godt se, at det ikke var tilfældet.
Mange dyk senere, hvoraf utallige af dem var på det kendte dykkested Øen ved Malmö, var han dog blevet mere fortrolig med sine bestræbelser inden for undervandsfoto og anskaffede efter nogle år et systemkamera, et Nikon D80, som han har anvendt lige siden. I dag synes han ikke han er ordentlig påklædt uden et kamera, og helst med et makroobjektiv monteret. Ronnie indrømmer, at årsagen til, at vidvinkelobjektivet længe måtte finde sig i at blive på land, var at han oplevede det som besværligt at håndtere under vand. Træning og gode venners undervisning har dog gjort, at han efterhånden oftere og oftere også foreviger undervandsverdenen gennem vidvinkel.
Ronnie er 36 år og bor på en hestegård lige uden for Lund. Han arbejder til daglig som sygeplejerske på Univesitetssjukhuset i Lund. Hans venner undrer sig sommetider over, hvad der er galt med ham, eftersom hans fotointeresser kredser om to ret usædvanlige områder, nemlig undervandsfoto og luftfoto fra ultralette fly. På spørgsmålet om, hvilken disciplin, der er sjovest, indrømmer han, at under fotofremvisninger virker det som om, at hans undervandsfotos høster det største bifald.
I 2009 stillede han op i Sverigesmesterskabet i uv-foto og placerede sig den gang som nummer seks. Da han var med igen i 2010 håbede han i det mindste at kunne beholde den position. Det viste sig at gå bedre end som så – Ronnie kan i dag stolt præsentere sig som svensk mester i uv-fotografering.

Udstyr
Nikon D80 med hus, porte og armsystem fra Sea&Sea. Sea&Sea blitz (YS-110 og YS-120)
Objektiver: Nikon 10,5 mm, Sigma 10-20 mm, Nikon 18-55 mm, Sigma 50 mm og Nikon 105 mm makro

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også