DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Farvel og Tak

23. jan 2012 -- Juergens

Det lakker mod enden som manden sagde da han hældte fernis ned ad ryggen. Huset ligner et bombet lok.. (eller et almindeligt egyptisk hus) med alt muligt udstyr der ligger til tørre og snart skal pakkes. Selv om det ikke ser sådan ud er der styr på det meste.

Den sidste uge blev rigtig god. Jeg fik afviklet fem nitrox kurser og lavet gode afsluttende dyk. De sidste tre dage kom til at foregå i Ras Mohammed, og det var en god afslutning. Et af dykkene svømmede jeg ved siden af en skildpadde i 15 minutter. På mit sidste dyk som guide havde vi pænt med strøm, men vi fik alligevel set en stor grøn skildpadde der lå og sov - det var et pænt farvel.

Mit sidste dyk hernede i denne omgang var i bugten, og det var et helt forrygende dyk. Vi så absolut intet specielt, det var ret koldt og dykket var kun på 25 minutter, men jeg havde mit første rebreather dyk. Det er jo narko det skidt. Det første fix er gratis og så er man afhængig. Der er godt nok gået lidt tid med at surfe lidt rundt på nettet for at se på sådan en fætter. Det er jo bare et valg man skal træffe - en nyere brugt bil eller rebreather.

Jørgen (en repeater gæst af de mere insisterende) har givet et forslag til at jeg slutter af med en top/bund 5 over mine dyk hernede. Det er en god ide som jeg dog vil udvikle lidt på og lave en top/bund 5 over mine oplevelser hernede.

Her er de 5 dårligste oplevelser i uprioriteret rækkefølge:

 • Et dyk i Tiran hvor jeg tager OWD dykkere på 27 meter uden at tænke over det - uprofessionelt.
 • Et intro-dyk med en ældre ny-uddannet gæst, som slet ikke vidste hvad dykning gik ud på - jeg har klaget til det danske dykkercenter der har uddannet  ham.
 •  Forskellige gæster der uberettiget klagede over nogle priser - og det tilmed efter at de havde fået udleveret vores prisliste, skrevet under på at de havde læst og forstået den og tilmed haft fantastiske dykkeroplevelser.
 • Manglen på bacon og svinekød og det enormt dårlige egyptiske køkken.
 • En dansk gæst der var ved at drukne for mig under en øvelse - her måtte alle rescue øvelserne omsættes til praksis.

 

Her er de 6 bedste oplevelser:

 • På en ubetinget første plads helt uden nogen form for konkurrence. Alle de spændende, sjove, interessante og mærkelige mennesker jeg har mødt. Jeg havde i min vildeste fantasi aldrig forestillet mig at jeg ville møde så mange spændende mennesker, hvor jeg er sikker på, at jeg vil komme til at se og dykke med flere af jer igen. Til alle jer der har været hernede at dykke med mig: TAK!!!!
 • Alle de ting jeg har lært både indenfor dykning og på det personlige plan.
 • Ras Mohammed om sommeren - det er ikke bare fantastisk, det er absolut verdensklasse.
 • Min kærestes gigantiske dykkerfremskridt (Divemaster og Advanced nitrox) og generelle opbakning til projektet.
 • Dahab. Jeg kan lide stedet. Jeg har set søhest og spanish dancer deroppe og jeg har haft en masse gode ture derop.
 • Mit delfin-dyk med Lea i november 2011 på Ras Ghozlani.

Der har naturligis været masser af andre gode og dårlige oplevelser, men generelt har det været et fantastisk år med så mange oplevelser, at jeg næsten ikke kan rumme dem.

Da jeg åbenbart ikke helt kan lade være med at skrive om mine dykkeroplevelser, vil jeg fortsætte mine skriverier på www.jürgens.dk.

 

TAK

Kommentarer

Indsendt af Juergens den
Hej Jørgen. Tak for de pæne ord. Sidder lige nu på et helt andet blåt kontor i Brøndby og kikker på snevejret udenfor, mens jeg kæmper med diverse adgange til it-systemer. Det kræver ikke meget at savne et dyk i Ras Mohammed. Vi må snart se hvad Danmark kan byde på.