DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Fra Frodes Logbog – Georgien

Rød mulle (mullus barbatus)
Krabbe
(Pachygrapsus marmoratus)
Den georgiske erhvervsdykker giver ok tegn til at jeg kan vade ud i vandet mellem alle de russiske badegæster.
Tekst & foto: Frode Kjems Uhre
Den georgiske dykker Aftandil henter mig som aftalt på mit hotel i badebyen Batumi i Georgien kl. 11 om formiddagen. Han har taget sin kone og sine to børn med.

Vi kører lidt sydpå langs Sortehavet og stopper ved Kvariati-stranden, der allerede er godt fyldt op med solhungrende russiske turister. Aftandil fortæller, at han de seneste år har haft en lille dykkerbutik på stranden, men at han har lukket den igen, da der ikke var kunder nok.
Nu arbejder han i stedet som erhvervsdykker. Jeg var ankommet dagen før med Turkish Airlines, men det var min dykkertaske ikke. Her til morgen havde jeg ringet til luftfartsselskabet for at høre, om min taske var kommet med morgenflyet fra Istanbul, som jeg var blevet lovet dagen før. Men de fortæller, at bagagen er lokaliseret og stadig befinder sig i København. Heldigvis er det ikke det store problem. Jeg rejser altid med alt mit undervandsfotogrej i håndbagagen og det samme gælder maske, dykkercomputer og regulator. Aftandil låner mig en 3 mm shorty og en BCD og nogle finner. Han har endda en stor dykkerkniv, som han insisterer på, at jeg spænder på benet.

Aftandil bliver på stranden med konen og børnene, og jeg dykker alene fra stranden. Vandet er 28 grader varmt. Jeg svømmer lidt væk fra de mange badegæster og hen mod et lille stenrev. Her er masser af små fisk, men de er meget sky og lader mig ikke komme tæt på med kameraet.

Det samme gælder for krabberne, og selv de små eremitkrebs er sky. Jeg svømmer lidt væk fra stenrevet, ud på den bare sandbund og når ud på godt 6 meters dybde…

Læs hele artiklen i NetMag #42...

SOME images:
Rød mulle (mullus barbatus)
Krabbe (Pachygrapsus marmoratus)
Den georgiske erhvervsdykker giver ok tegn til at jeg kan vade ud i vandet mellem alle de russiske badegæster.