DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Fra Frodes logbog: Giant’s causeway - Nordirland

Ballintoy Harbour, hvor scener fra Game of Thrones er filmet.
Richards Bennett-Worallo Sea Cat er su- per fed. Den har bl.a. en elektrisk lift der
meget komfortabelt løfter dykkerne med udstyr på op på dækket.
UNESCO stedet Giant’s Causeway.
Britisk marine biolog på vraget af Lough Gary.
Tekst & foto: Frode Kjems Uhre
Havfuglene glider ubesværet over os, mens vi sejler vestpå langs den nordlige kyst i Nordirland i en superfed og komfortabel katamaran dykkerbåd fra dykkercentret Aquaholics i Ballycastle, som jeg skal dykke med de næste tre dage.

Første dyk er ved øen Carrick-a-rede. Øen blev i 1755 forbundet med fastlandet af lakse fiskermænd med en rebhængebro. Nu bliver broen hovedsagligt brugt af turister, der formedens 7 britiske pund kan få sig et adrenalin kick i 30 meters højde. Og flere turister har måtte evakueres fra øen med helikopter, fordi de efter at have gået over broen var blevet så bange, at de ikke turde gå tilbage. Vi får et rigtig fint dyk ved øen, hvor jeg bl.a. ser en småplettet rødhaj. Efter dykket sejler vi ind og spiser frokost i nærliggende Ballintoy Harbour, hvor flere scener i Game of Thrones blev filmet. I filmen kaldes havnen Iron Island. Dagens andet dyk er ude ved Rathlin Island. Vi dykker på godt 25 meters dybde langs en væg, der er smukt begroet af dødmanshånd, sønelliker og søanemoner. Og der er masser af krabber og fiskeliv. Vandet er også meget klart med en sigt på over 20 meter. Dykkercentret har en superhyggelig ”self catering dive lodge” kun 100 meter fra havnen i Ballycastle, og her har ejeren Richard sørget for…
 

Læs hele artiklen i NetMag #28...

SOME images:
Ballintoy Harbour, hvor scener fra Game of Thrones er filmet.
Richards Bennett-Worallo Sea Cat er su- per fed. Den har bl.a. en elektrisk lift der meget komfortabelt løfter dykkerne med udstyr på op på dækket.
UNESCO stedet Giant’s Causeway.
Britisk marine biolog på vraget af Lough Gary.