DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

Malta: Sean McGahern

Sean McGahern håndfodrer en fisk med alger fra vraget.
Under et dyk på husrevet finder Sean McGahern bagenden fra en trailer. Han svømmede rundt med nummerplade på resten af dykket. Bremselygten virkede dog ikke.
Tekst & Foto: Sune Dadda Karma Harms
Sean McGahern spiser, drikker og sover under vandet.

Sean McGahern er halvt irsk og halvt maltesisk, opvokset i England og har boet sammenlagt omkring 17-18 år på Malta i løbet af de sidste 20 år. Han har dykket det meste af sit liv. Han har tidligere arbejdet med personsikkerhed og været langturschauffør, et job som han stadigvæk savner. De sidste mange år har han levet af at være dykkerinstruktør på Malta og driver ved siden af, en lille dykkerklub – World Record Diving Malta – som står bag flere større dykkerevents og verdensrekorder. Sean McGahern blev d. 5. Oktober 2013 indehaver af verdensrekorden for verdens længste varmtvandsdyk med 49 timer og 56 minutter under vandet.
Sean satte i 2012 verdensrekorden i længste koldtvandsdyk på 12 timer og 34 minutter. Når Sean McGahern skal være længe under vandet, tager han afføringsmedicin, der gør, at han ikke har afføring under sit dyk.

Alle Sean McGaherns rekordforsøg har været for at samle penge til velgørenhed. I november 2015 opholdt Sean sig 5 dage under vandet i tank nr. 15 sammen med hajer, rokker, moræner m.m. i Malta National Aquarium. Rekordforsøget var til støtte for Project Aware, for at gøre opmærksom på hajer og den generelle misopfattelse af hvor farlige de er. Udover en lang række speciality kurser er Sean McGahern certificeret side-mount instructor, TriMix Blend Instructor og medforfatter til PADI’s manual for Distinctive Full Face Mask Diving. Sean er en personlighed, der skiller sig ud fra mængden. Han er sprængfyldt med energi og altid i godt humør. Hans sarkastiske og ligefremme humør smitter og skaber smil både over og under vandet. Det er en oplevelse at dykke sammen med ham og få del i hans erfaringer og store viden om dykning og Malta.  

Læs hele artiklen i NetMag #4...

SOME images:
Sean McGahern håndfodrer en fisk med alger fra vraget.
Under et dyk på husrevet finder Sean McGahern bagenden fra en trailer. Han svømmede rundt med nummerplade på resten af dykket. Bremselygten virkede dog ikke.