DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

Team DYK i Aqaba dag 2 – C130 og The Tank

Hercules C-130.
Foto: Torbjörn Gylleus
Hercules C-130.
Foto: Alex Dawson
The Tank – M42 Duster Anti-Aircraft Vehicle.
Foto: Magnus Lundgren
Hercules C-130.
Foto: Magnus Lundgren
Tekst: Magnus Lundgren
Nogle dykkedage indeholder ligesom bare mere end andre - og denne dag var fyldt helt op med fotomotiver, som alle badede sig i klart, blåt hav.

Hercules C130
Jeg må erkende, at jeg personligt havde en smule ambivalente følelser inden dagens første dyk. Spritnye og moderne vrag har lidt lav status hos mig, men på den anden side, et flyvrag er jo trods alt et flyvrag. Til min store overraskelse blev jeg faktisk rigtigt begejstret da den imponerende Hercules C130s kontur tonede frem foran mig. Det er et rigtigt stort fly! Helt intakt, som kun et flyvrag der er sænket med vilje kan være det, med mere en 40 meter vingefang.
Til at begynde med svømmede min fotokollega Alex Dawson, nyslået fridykker, ihærdigt ned og poserede ved cockpittet med sine lange fridykkefinner. Sigten var OK, men kan være meget bedre i Rødehavet. Set gennem et fisheye-objektiv ser det jo på den anden side altid ud som om der er kanon sigt.
Jeg fik 15 minutter på vraget inden den første dykke-gruppe ankom for at tage deres egen mindeværdige svømmetur rundt om Hercules-flyet. Det må være det mest populære dykkersted i hele…

The tank
Så næste dyk begyndte jeg på noget så usædvanligt som en panservogn af modellen M42 Duster Anti-Aircraft Vehicle, med dobbelte kanoner. Et fedt vrag der ligger på lavt vand, seks meters dybde, som blev sænket i 1999 af Jordanian Royal Ecological Diving Society. Kampvognen har nu både hård- og blødkoraller på sig. Den er dermed blevet til et lille rev med både damsel- og klovnefisk, der blandet sig med skorpion- og dragefisk rundt omkring i de trange kroge.
Lidt væk fra kampvognen er der et fint rev som hedder Seven Sisters. Der er et antal koralsøjler eller pinnacles, som lidt ligner et bjergmassiv. Herligt at svømme rundt om rev fulde af liv, og jeg husker især de prikkede kuffertfisk, en mikro-størrelse krokodillefisk i sandet, og de store, jagende…
 

Læs hele artiklen i NetMag #27...

SOME images:
Hercules C-130. Foto: Torbjörn Gylleus
Hercules C-130. Foto: Alex Dawson
The Tank – M42 Duster Anti-Aircraft Vehicle. Foto: Magnus Lundgren
Hercules C-130. Foto: Magnus Lundgren