DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage

24 timers dykkerstafet

– en Dykningens Dag-event

Af Sine Aakerman

I år tyvstartede fynboerne Dykningens Dag med en 24 timers dykkerstafet, som blev skudt i gang fredag d. 28. maj kl. 16.00. Det følgende døgn afløste dykkere hinanden fem meter under overfladen med en halv times mellemrum. Parvis, selvfølgelig.

Suuntoen på armen viser 15.59 og der er dermed mindre end ét minut til, at stafetten officielt går i gang. Min makker Leif får et hurtigt ok-signal, inden vi sammen går ned ad linen til det officielle start- og mødested på fem meter. Vi nåede det! Vi tager turen ud over skrænten og fæstner den sidste line, der skal hjælpe de kommende dykkere på stafetten. Heldigvis er strømmen svag, og vi har ikke problemer med at nå tilbage til mødestedet i god tid, inden næste makkerpar afløser os og overtager stafetten – et rør, der er påmonteret den Mares-computer, som der 24 timer senere skal trækkes lod om blandt de 75 medvirkende dykkere. Mens vi venter på afløserne, håndfodrer vi torskene med muslinger.
Sommerfuglene sidder stadig i maven, da vi kort efter når ind på stranden til de 15-20 dykkere og nysgerrige forbipasserende, der foreløbig er troppet op. Kommer det nu til at forløbe planmæssigt? Møder dykkerne op som planlagt?
Klokken nærmer sig 22, og mine bekymringer er for længst manet i jorden. Makkerparrene har afløst hinanden hver halve time siden kl. 16, og alle kommer glade op ad vandet. Latter og opmuntrende tilråb letter den regntunge luft omkring mig, mens jeg fylder maven med pølser fra grillen. Mæt og tilfreds kører jeg hjemad.
Næste morgen klokken otte er jeg tilbage. Solen bager allerede fra den skyfri himmel, og Søbadet viser sig fra sin bedste side. To dykkere er på vej ud for at overtage stafetten, og i vandkanten står en af overfladesupporterne og udpeger retningen. Jeg gengælder hans trætte, men glade smil og bliver de følgende minutter informeret om nattens forløb. Ukompliceret, heldigvis.
Resten af dagen er der hektisk aktivitet i Søbadet. Mange dykkere er mødt op for at fejre Dykningens Dag, og foruden dykkerstafetten har Fyns Dykkercenter ca. 45 prøvedykkere i vandet de næste otte timer.
Sidste makkerpar tager dykkerstafetten med op af vandet kl. 16.00. Jenny vinder lodtrækningen om Mares Icon HD-computeren. Jeg står stadig i vand til livet og betragter veltilfreds flokken på stranden. Veltilfreds over at få den fælles oplevelse med i bagagen. Taknemmelig for opbakningen fra de mange dykkere, der involverede sig i projektet og vores staff-gruppe, der virkelig havde trukket læsset de forgangne 24 timer.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også