DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
Clean-up! – I vedbæk havn
To af klubbens medlemmer er i gang med indsamlingen af affald.

Clean-up!

– I vedbæk havn

TEKST & FOTO DYK Redaktionen m.fl.

Det var en smuk og klar forårs-morgen da DYK ankom til Vedbæk havn, hvor vi var blevet inviteret med til Den Nationale Affaldsindsamlingsdag af Vedbæk Sportsdykkerklub, også kendt som VSK. 

►  Havnen lå badet i sol og der gik ikke lang tid før vi fandt klubbens næstformand, Maria Bollerup der fra en af molerne var i gang med at yde overfladesupervision. Der var allerede tre dykkerhold i vandet og Maria forklarede hurtigt hvordan man havde fabrikeret bærekasser, som dykkerne havde med sig under vandet til at indsamle affaldet i. Snart blev vi også mødt af Frederik Hinz Andersen og Claus Jensen fra VSK. Sammen kunne vi hurtigt se effekten af kasserne, som var en god hjælp da de første dykkere afleverede deres “fangst”.

Det er ikke første gang at Vedbæk Sportsdykker-klub deltager i den nationale affaldsindsamlingsdag og sidste år var det en stor succes og gav godt sammenhold i klubben. Da havde man blandt andet held til at finde og bjærge fire bilbatterier, som nu heldigvis ikke kan gøre mere skade.

I år kunne vi se, at der var også mange forbipasserende og faste gæster på havnen, der stoppede op, opmærksomt stillede spørgsmål eller bare fulgte med i aktiviteterne, som man hurtigt kunne se var til gavn for både miljøet og de mange brugere af havnen.

Blandt brugerne af havnen, var der da også flere vakse bådejere, der i dagens anledning fik hjælp til at at tjekke deres skruer for liner, net eller andet der ikke hører til på en bådskrue.
Miljøet i Vedbæk havn lader da også til at blive bedre, for trods trofaste og aktive medlemmer, gentagne dyk og masser af god stemning på molen, så var den indsamlede mængde affald meget mindre end sidste år, simpelthen fordi der var mindre at indsamle. Det er jo i sig selv er en dejlig succeshistorie, når man samtidig fik en skøn dag i forårssolen.

Læs mere om VSK og deres aktiviteter her:
vskdyk.com ♦

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Fakta

Den Nationale affaldsindsamlingsdag er et landsdækkende initiativ, startet af Danmarks Naturfredningsforening og har i år været i gang i 15 år. Over 200.000 danskere deltog i år, både til lands og til...

Læs artiklen i DYK #69:

SOME images:
Clean-up! – I vedbæk havn, Clean-up! – I vedbæk havn
To af klubbens medlemmer er i gang med indsamlingen af affald.
, Clean-up! – I vedbæk havn
DYKs koordinerende redaktør Søren Helms med VSKs næstformand Maria Bollerup.
, Clean-up! – I vedbæk havn
Maria Bollerup og VSKs materielforvalter Claus Jensen.

Læs også