DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Kristiansand, Norge Objektiv Nikkor 18-70 mm Eksponering f/16, 1/125 sek. Blitz En Ikelite SS 150 Kommentar Blåstakken er den mest farverige fisk man kan støde på i Skandinavien og med lidt tålmodighed og passiv venten kan man vække deres nysgerrighed som tilfældet er på dette billede.
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Vapper Østersøen Objektiv Sigma 10-20 mm Eksponering f/4, 1/30 sek. Blitz Ingen Kommentar Motiv fra broen på vraget af Vapper, hvor det indkaldende lys giver en god effekt. Men det er samtidigt sørgeligt at se hvilke ødelæggelser, dykkere har udsat dette vrag for gennem de seneste år.
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Mauritius Objektiv Sigma 10-20 mm Eksponering f/6.3, 1/320 sek. Blitz To stk. Nikon SB 800 Kommentar Titan aftrækkerfisk (Balistoides viridescens) kan til tider være et ubehageligt bekendtskab for dykkere. Men dette eksemplar var yderst fredeligt og stod faktisk på et tidspunkt helt op i min domeport med åben mund, så jeg blev lidt bekymret for, om den ville lave ridser i glasset.
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Mauritius Objektiv Sigma 10-20 mm Eksponering f/22, 1/60 sek. Blitz To stk. Nikon SB 800 Kommentar Dette billede er taget under et træningsdyk til VM på Mauritius hvilket tydeligt fremgår af fotograferne i baggrunden
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Mauritius Objektiv Sigma 90 mm Eksponering f/16, 1/250 sek. Blitz To stk. Nikon SB 800 Kommentar Denne blå kuffertfisk (Ostracion meleagris) er ikke nem at få billeder af i denne vinkel, da de som regel svømmer væk, så snart de ser en dykker, men dette eksemplar var mere nysgerrig end normalt. Arten er for øvrigt giftig.
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Kyrintos, Grækenland Objektiv Sigma 50 mm Eksponering f/8, 1/125 sek. Blitz En Nikon SB 800 Kommentar Under et dyk i Grækenland poserede denne skriftbars (Serranus scriba) i al sin pragt og lod mig komme tilpas tæt på til at få dette billede i ro og mag
Claus Larsen – danmarksmester 2006
Sted Trykkerdammen, Øresund Objektiv Sigma 50 mm Eksponering f/22, 1/60 sek. Blitz En Nikon SB 800 og en Ikelite SS 150 Kommentar Når vandet er koldt er fladfiskene temmelig sløve og det kan som her lade sig gøre at få et godt billede, når de svømmer frit i vandet og på den måde undgå en forstyrrende baggrund.

Claus Larsen

– danmarksmester 2006

Claus Larsen er 45 år og arbejder til dagligt som salgschef. Han er medlem af frømandsklubben Nikon i Ishøj, hvor han også fungerer som instruktør.
Claus startede med at dykke i 1998 og fik sit første certifikat under en tur til Rødehavet. Her havde et par kammerater lejet et Motormarine-kamera, og da Claus fik det i hånden skød han bl.a. et rigtig godt billede af en skildpadde – siden da var han solgt til undervandsfotografering. Først var det med et billigt point and shoot-kamera, der hurtigt blev afløst af et Nikonos V. Efter et spring over til undervandsvideo blev udstyret opgraderet til et Nikon D70s i hus.
Kameraet har i de seneste år været med på stort set alle dyk og resultaterne kan beskues på Claus’ hjemmeside www.dykfoto.dk, hvor der til stadighed bliver uploadet nye billeder. Planen er at udvide hjemmesiden med tips og ideer til dykkesteder, motiver, samt teknik, som især nybegyndere kan drage nytte af.
Glæden ved at dokumenterer den fantastiske verden, der gemmer sig under overfladen samt det faktum, at man til stadighed kan forbedre sine færdigheder som undervandsfotograf er i høj grad det, der motiverer ham.
I 2006 vandt Claus guld ved DM og det gav, ud over æren, endnu mere blod på tanden.
Den hidtidige største oplevelse inden for undervandsfotografering til dato var deltagelsen i Photosub 2007 (VM i uv-foto) på Mauritius, der fandt sted i maj 2007. Mødet med nogle af verdens bedste fotografer i en så stor konkurrence gav en masse erfaring og ikke mindst en masse inspiration til fremtidige opgaver.
– I tiden fremover vil vidvinkel få den helt store opmærksomhed i det omfang forholdene er til det, hvilket desværre er sjældent i de danske farvande hvor langt hovedparten af mine dyk foregår, fortæller Claus.
– Derfor er en tur til Rødehavet samt en Norgestur til efteråret på programmet i år. Men også fremtidige projekter i hjemlige farvande er programsat og her er en tur til Fu Shang Hai i efteråret en oplagt mulighed for at få et par gode vragfotos i porteføljen. Og selvfølgelig skal jeg forsvare guldet ved DM 2007 i september måned. Den store drøm om fremtidige dykkedestinationer er uden tvivl at besøge Rangiroa-atollen i Fransk Polynesien, og jeg håber, at det en dag kan blive til virkelighed, slutter Claus Larsen.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også