DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV!

  Portfolio  Portfolio
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel Nordisk vægdykning Sted Väderøerne, Sverige Objektiv 10,5 mm fisheye. Eksponering Manuel 1/30 s, f10 Kommentar Jeg holder af dette billede, fordi det formidler dykkefornemmelsen. De der siger, at dykning i Skandinavien er trist og grå, kan ikke have oplevet disse farver.
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel Stor næbsnog Sted Limhamn, Sverige Objektiv Sigma 105 mm makro Eksponering Manuel 1/200 s, f13 Kommentar Taget hjemme på ”husrevet” i Limhamn. Billedet viser, at vi ikke skal glemme de lokale dykkesteder, der kan byde på virkelig gode fotomuligheder.
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel Barracudaer og dykker Sted Sipadan, Malaysia Objektiv 10,5 mm fisheye. Eksponering Manuel 1/60 s, f10 Kommentar Et dyk, hvor det hele gik op i en højere enhed! Vi var omringet af denne kæmpestime i over 60 minutter. Emilia svømmede ind i stimen for at filme og hun er ikke opmærksom på, at jeg tager billedet!
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel På broen Sted Perhentian Island, Malaysia Objektiv 10,5 mm fisheye Eksponering Blændeprioritering 1/125 s, f13 Kommentar Sidste dag inden hjemrejsen snorklede jeg og eksperimenterede med at tage billeder gennem vandoverfladen. Mange motiver er enkle – det gælder bare om at finde dem!
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel Mandarinfisk Sted Mabul, Malaysia Objektiv Sigma 105 mm makro Eksponering Manuel 1/80 s, f14 Kommentar Tålmodighed er alfa og omega, hvis jeg skal få gode resultater, når jeg fotograferer. Dette billede krævede, at jeg sad stille på en kvadratmeter i tæt på en time for at få et billede af de sky fisk.
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel Blæksprutte Sted Gullmarsfjorden, Sverige Objektiv Sigma 105 mm makro Eksponering Manuel 1/200 s, f13 Kommentar Natdyk i Gullmaren kan byde på rigtig gode dykkeoplevelser. Denne svenske type blæksprutte kan glimte, når man rammer den rigtigt med blitzen.
Stefan Beskow – den tålmodige skolelærer
Titel Havskildpadde Sted Sipadan, Malaysia Objektiv 10,5 mm fisheye. Eksponering Manuel 1/200 s, f11 Kommentar Man kan ikke besøge Sipadan uden at fotografere havskildpadder. Her har jeg forsøgt at undfange den runde vinkle, der dannes af fisheye-obkektivet (Schnells window). For at fryse solstrålerne, kræves hurtig lukkertid.

Stefan Beskow

– den tålmodige skolelærer

Allerede som knægt begyndte fascinationen af livet under overfladen for Stefan Beskow. Han blev født i Varberg i 1974 og han udforskede ivrigt undervandsverdenen med snorkel og maske i sine unge år. Det var derfor naturligt at tage næste skridt, da han i 1992 tog sit første dykkecertifikat. Selv om vandet kun var et par grader og sigten var dårlig, var Stefan solgt! I dag er han instruktør med erfaring fra især Sverige, men han har også arbejdet en del i Thailand. Den store fotointeresse kom omkring 2000, da Stefan anskaffede sit første kamera, et Motormarine II. Det blev anvendt flittigt i en del år, inden han opgraderede til et spejlreflekskamera med tilhørende undervandshus. For to år siden begyndte han at  fotografere digitalt. Det gav et stort løft både kvalitetsmæssigt og tidsmæssigt.
– Man sparer en hel masse tid, eftersom man kan blive nede og fortsætte med at fotografere til billedet er er tilstrækkeligt godt i stedet for at skulle gå op for at skifte film, mener Stefan.
Stefan har en forkærlighed for makrofotografering, men han tiltales også af farvestrålende vidvinkelbilleder. Han er blevet publiceret i både svenske og internationale magasiner. I konkurrencer er det blevet til medaljer i både svenske og nordiske mesterskaber, men også til fine placeringer i Asian Divers’ fotokonkurrence for et par år siden. I det daglige arbejde som lærer har han også haft glæde af sine billeder i undervisningen. Favoritdykning er i Sydøstasien, hvor han har svømmet med alt fra pygmæsøheste til grindehvaler. Her har han sammenlagt tilbragt omkring to år på farten sammen med sin primære dykkemakker, hustruen Emilia. Dog skal man ikke kimse af den lokale dykning, mener Stefan. Han bor i Lund, så han værdsætter, at der ikke er langt til dykkesteder som Kullen og Limhamn.
Se flere billeder på www.stefanbeskow.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også