DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Reportage  Reportage
Copenhagen Diveshow 2011 – så var der poolparty igen
Rebreatherprøvedyk er blevet en populær aktivitet på Copenhagen Diveshow. Igen i år fik mange deres første boblefrie oplevelse sammen med Anja Karlsen fra Scansub DK Diver.
Copenhagen Diveshow 2011 – så var der poolparty igen
Stig Åvall Severinsen fik aktiveret sit publikum med åndedrætsøvelser.
Copenhagen Diveshow 2011 – så var der poolparty igen
Næste? Der var travlhed i prøvedykpoolen, hvor børnene stod i kø for at få sin en oplevelse.
Copenhagen Diveshow 2011 – så var der poolparty igen
OWUSS-scholarshippet var som altid stærkt repræsenteret på Copenhagen Diveshow. Årets Scholar Ingrid Rushfeldt Krüger på podiet.
Copenhagen Diveshow 2011 – så var der poolparty igen
BBC-værten Paul Rose charmerede tilhørerne med sit foredrag om arbejdet med tv-serien Oceans.
Copenhagen Diveshow 2011 – så var der poolparty igen
Sjovt nok er det altid børn, der stiller op til prøvedykkene i Bella Center. De færreste voksne skal nyde noget af at vise deres vinterblege lemmer frem, eller endnu værre, skrue sig ned i stram neopren midt i primetime.

Copenhagen Diveshow 2011

– så var der poolparty igen

Tekst: Ulrik Westphal Foto: Mark Trustrup og Jesper Kjøller

Feriemessen i Bella Center var i år blevet flyttet to uger frem i forhold til den traditionelle sidste uge i januar og lå derfor op til uge syv, hvor mange danskere holder vinterferie. Måske var det med til at besøgstallet i år kom op på næsten 40.000? Der var i hvert fald masser af mennesker på den 11. version af  Copenhagen Diveshow.

Man er ikke i tvivl om, at Copenhagen Diveshow 2011 bliver afholdt i Danmark. For der er så hyggeligt her og der hersker en skøn atmosfære, bemærkede en af årets foredragsholdere søndag middag. Straks kommenterede en anden foredragsholder, at han meget gerne kommer igen næste år. Og de to garvede foredragsholdere kommer en del rundt i verden, så de må vide, hvad de taler om. De var dog ikke de eneste udlændinge på Diveshowet. Både nordmænd og svenskere lagde vejen forbi Bella Center i løbet af weekenden, og især lørdag var der mange gæster. Tiden fløj af sted og da dagen var gået, var der lutter store smil hos alle udstillere. Søndag sidst på dagen udtrykte mange stor tilfredshed med årets Diveshow og de så allerede frem til næste år.
Det var 11. gang, at Copenhagen Diveshow fandt sted i Bella Center og for de dykkerinteresserede var der mange oplevelser at hente og en stor del af de besøgende brugte en mange timer i området.
Var man taget af sted med det formål at se på det sidste nye inden for udstyr, var der gode muligheder. Havde man mere lyst til at høre om vragdykning var det også muligt. Kort sagt var hele bredden repræsenteret.
I den øvrige del af Bella Center kunne man ride på rodeotyr, køre på Segway, spille golf, se på rejser til hele verden, kigge på campingvogne og meget mere.
At det ikke kun var dykkere, som besøgte dykkeområdet i hal C4, kunne man høre på de mange nysgerrige, som lagde vejen ind forbi. Mange udstillere fik sig en snak eller to med ikke-dykkere, som ville vide mere om dette og hint. 

Aktiviteter
Igen i år var der stor aktivitet i de to pools. I den dybeste pool var Anja Karlsen fra Scansub fuldt beskæftiget sammen med de øvrige prøvedyks-ansvarlige. Her foregik der prøvedyk med rebreather og det var populært. Der var forskellige modeller og fabrikater, så flere dykkere fik derved lejlighed til at prøve lidt af hvert. Mange dykkere kunne ikke stå for fristelsen til at prøve en af maskinerne, og da det foregik i tørdragt, var det jo lige til at gå til.
Rundt om poolen stod tilskuerne og kiggede efter boblerne som udeblev. – Der er nok ikke nogen i poolen, sagde en far til sin søn. Men sønnen kiggede op på storskærmen, hvortil der var koblet et undervandskamera, og konstaterede, at det nok var bare var X-men, som var i poolen lige nu på grund af de manglende bobler. Men fakta var, at rigtig mange fik deres første dyk på en rebreather og flere fik julelys i øjnene.
I den anden pool stod Master Dive igen i år for et sikker publikumshit, nemlig prøvedyk på almindelig scuba. Her var der rigtig mange juniorer, der fik deres første oplevelse. Som garvet dykker er det faktisk ret fantastisk at stå ved poolen og opleve, hvordan dykkerhjertet bliver tændt. Stor indsats af Master Dive hele weekenden igennem. De glædede rigtig mange gæster med at få deres første dykkeroplevelse.
Efterfølgende var en del af de mange prøvedykkere, forbi de...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også