DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Messe  Mässa
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Kjell Evensen (tv) og Tim Mølkjær (i midten) fra Master Dive sammen med PADI Divemaster Camilla Ottesen og familien Krogh, som netop har fået det prøvedyk, de havde vundet i MetroXpress’ familiekonkurrence.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Photoshop-eksperten Ingvar Elliasson på DYKs stand i færd med at trylle med uv-fotos.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Landsholdet efter at have holdt vejret i næsten en halv time sammenlagt. Fra v mod h er det Peter Pedersen, Timo Jattu, Kurt Lykke Larsen, Stig Åvall Severinsen og Henning Larsen.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Allan Greisen (tv) og Rasmus Lauritsen (th) i venskabelig kappestrid om hvilken CCR-rebreather der er bedst.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
En uimponeret cowboy ser til, mens der sættes verdensrekorder i poolen.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Utrættelige Tim Mølkjær tager en pause fra afviklingen af prøvedyk for selv at prøve noget nyt.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Plancherne med de mange udstillede bidrag til fotokonkurrencen bliver beundret af store og små.
Copenhagen Diveshow 2006 - Pingo, Trylleri og Tek-update
Kødrand om poolen mens fridykkerlandsholdet er ved at sætte verdensrekord i opvisningsdisciplinen Team Static.

Copenhagen Diveshow 2006

- Pingo, Trylleri og Tek-update

Af Jesper Kjøller
Endnu en gang rykkede dykkercentre, rejsearrangører, udstyrsfabrikanter og en masse andre dykketosser ind i Bella Center for at vise de mange besøgende på Skandinaviens største feriemesse hvad dykning har at byde på.

Næsten 45.000 mennesker trodsede den bidende vinterkulde i den sidste weekend i januar og gik inden for og gennem Bella Centers tælleapparater for at besøge Ferie06 – den største rejsemesse nogensinde. Der deltog nemlig mere end 800 udstillere fra 53 lande, fordelt på 300 stande og der er intet andet sted i Skandinavien, hvor du kan finde et så stort og varieret udbud af rejsebureauer og ferieaktiviteter.

Traditionen tro var feriemessen igen vært for en dykkesektion, der bare vokser og vokser for hvert år. Denne gang var det sjette gang i træk, at DYK og Bella Center i fællesskab stod som arrangør af dykkesektionen, som har fået navnet Copenhagen Dive Show for blandt andet at markere, at der efterhånden er tale om en særdeles international begivenhed. Der var således mange udstillere fra vores nabolande Norge og Sverige, som er ved at få øjnene op for messens potentiale og har set de gode muligheder i at nå et stort publikum. Ligeledes kom mange sydsvenskere på messebesøg i København, da Copenhagen Dive Show også er ved at manifestere sig i skåningernes bevidsthed som vinterhalvårets vigtigste dykkebegivenhed i Øresundsregionen. Desuden var der mange udstillere fra europæiske, mellemøstlige og caribiske destinationer samt udstyrsfabrikanter fra flere lande.

Pingo

En af messens faste og mest populære indslag var Søværnets Dykkerskole, der sammen med Frømandskorpset, Minørtjenesten og Dykkehistorisk Selskab hele tiden trak store kødrande af tilskuere på deres stand, hvor der var masser af demonstrationer af både historisk og nutidigt erhvervs- og militært dykkergrej. Især kunne det gamle tungdykkerudstyr med blysko, kobberhjelm og luftpumpe med rugbrødsmotor få mange børn og barnlige sjæle til at blive hængende på standen, og det gik i fast rutefart op og ned ad stigen til den opstillede dykketank, hvor publikum kunne følge med ude fra den tørre side af glasset. 

Rundt omkring på forsvarets store stand kunne man også beskue eksempler på Frømandskorpsets taktiske udrustning – man kunne sågar se en hjelm, der har tilhørt en tidligere frømand ved navn Pingo, men han er vist stoppet i korpset og har stiftet familie...

Trylleri

På DYKs stand var der livlig aktivitet hele weekenden igennem. Messen er en af de få lejligheder hvor DYKs freelancere har mulighed for både at møde hinanden og DYK-redaktionen. Snakken om megapixels, raw-filer, TTL-blitz og ram-kort bar tydeligt vidnesbyrd om, at digitalkameraet for alvor også har fået fat i de mere erfarne uv-fotografer, der ellers har været de mest konservative fortalere for at tage undervandsbilleder på film.

Interessen for digitale undervandsbilleder blandt messegæsterne kunne også aflæses i tilslutningen til Photoshop-eksperten Ingvar Eliassons seminarer, hvor han tryllede med uv-billeder og på overbevisende måde demonstrerede, at selv de bedste skud kan forbedres med et par klik med musen.

...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også