DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Titel Boat Leaving Sted Blumen, Wadi Lahami, Ægypten Udstyr Canon G9 i Ikelite-hus, ingen blitz, Epoque DCL-20 vidvinkellinse Eksponering Manuel. Lukkertid 1/125, blænde f/5.6, ISO80 Kommentar Jeg ville tage et billede nedefra, mens min makker Mattias justerede sit kamera i starten af et dyk. Netop da så jeg dykkebåden starte og tage af sted og efterlade sig en ring af bølger og en luftstrøm efter propellen. Jeg nåede at tage ét billede.
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Titel Classic Wall Sted Hamburgsund, Sverige Udstyr Canon G9 i Ikelite-hus, to Ikelite DS-125 blitzer, Epoque DCL-20 vidvinkellinse Eksponering Lukkerautomatik (1/80), valgt blænde f/4.5, ISO100 Kommentar Fornøjelsesdyk efter SM-finalen 2009. En billede, som viser alle de herlige farver på Sveriges vestkyst. Min makker Stefan havde netop positioneret sig, da den lille fyr dukkede op for at være med!
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Titel Girl finds mirror in the water Sted Brönnöysund, Norge Udstyr Canon G9 i Ikelitehus, en Ikelite DS-125 blitz, ingen linse – kun kamerahusets port. Eksponering Manuel. Lukkertid 1/60s, blænde f/2.8, ISO80 Kommentar Det lå tilfældigvis en spejl på bunden (jeg sværger!) og Anne så lige som jeg, det sjove i situationen, så hun stillede op og poserede på et lidt anderledes billede.
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Titel Out for a stroll Sted Fjellveröy, Hitra, Norge Udstyr Canon G9 i Ikelitehus, en Ikelite DS-125 blitz, Inon UWL-165 Eksponering Manuel. Lukkertid 1/60, blænde f/5.6, ISO200 Kommentar Første rejse med G9’eren gik til Fjellveröy. På den tredje dykkedag havde jeg nogenlunde styr på indstillingerne. Den her nøgensnegl var ude at spadsere og blev et passende motiv. Jeg kan godt lide billedets blanding af makro med vidvinkelperspektiv.
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Titel The Mushroom Sted Hamburgsund, Sverige Udstyr Canon G9 i Ikelite-hus, en Ikelite DS-125 blitz, Ingen linse – kun kamerahusets port. Eksponering Manuel. Lukkertid 1/125, blænde f/4,5, ISO80 Kommentar Under et aftendyk på en workshop tog jeg dette billede, hvor en gople svævede frit ude i mørket. Goplen har en skøn symmetri med en let diagonal i.
Daniel Holmberg – foran og bag kameraet
Titel Tre kammerater Sted Maksour, Wadi Lahami, Ægypten Udstyr Canon G9 i Ikelite-hus, en Ikelite DS-125 blitz, Epoque DCL-20 vidvinkellinse. Eksponering Lukkerautomatik (1/80), valgt blænde f/5.6, ISO80 Kommentar Efter et meget tidligt morgendyk spurgte guiden, om vi helst ville spise morgenmad eller snorkle med delfiner … Efter ca. et sekunds betænkningstid valgte alle i båden det sidste alternativ, trods knurrende maver. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, og noget af det sjoveste, jeg har været med til, ikke mindst fordi delfinerne rigtig var i legehumør!

Daniel Holmberg

– foran og bag kameraet

Dybden er ca. 20 meter. Dykkecomputeren viser to grader. Bunden udgøres af løst ler og dynd. Der er ikke meget bevoksning, og sigten er som normalt tre-fire meter. Dykket varede på trods af kulden i 50 minutter, og det, som gjorde det interessant, var hulningerne på bunden. I hulningerne lå nogle hornulkehanner, der forsvarede æggene, som hunnerne havde lagt. – Sjovt at fotografere noget nyt herhjemme, tænkte Daniel Holmberg fornøjet.
Dykkestedet ligger i udkanten af hjembyen Örnsköldsvik, hvor dykkekarrieren blev indledt i 1998, da han tog et certifikat og købte udstyr. Men inden da var der allerede blevet dyrket meget svømning og snorkling. Luc Bessons film Le Grand Bleu kan også nævnes som inspiration.
Allerede samme år begyndte han at fotografere – først med et analogt engangskamera og derefter et kortere stykke tid med et APS-kamera for til sidst at havne med et Canons S45e i 2003. Efter et lille fald ned på et betongulv blev S45 opgraderet til et S50. Det holdt til 2008, da det blev nok med alle disse kedelige billeder uden farve, men fulde af backscatter.
Indkøb af et Canon G9 i et Ikelite-hus med DS-125 blitz, vidvinkel- og makro-vådlinser gjorde, at der for alvor kom gang i fotograferingen.
I dag har 34-årige Daniel deltaget i to finaler i sverigesmesterskabet. Én gang som model og én gang som fotograf. Begge oplevelser var sjove. Desuden har han fået fine placeringer i kvalificeringskonkurrencer ved de nordiske mesterskaber.
Norge er hans favoritdykkested, hvor han holder af de fantastiske farver, planter, dyr og vrag. Han nyder fx Hitra, Strømsholmen, Stokköya og Narvik. Især i Hitra kan man have nogle rigtig skægge strømdyk! (Prøv at se på YouTube).
Han besøger også gerne tropiske dykkesteder som fx Wadi Lahami i Ægypten, hvor han har dykket med delfiner. Asien, hajdykning og et SLR-kamera står højt på ønskelisten.

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også