DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

David Pearlman

– danser med hajer

David har allerede gjort sig bemærket blandt DYKs læsere som fotografen bag forsiderne til begge udgaver af vores Rejsespecial i 2003 og 2004. David er født og opvokset i Chicago, USA. Allerede i treårsalderen blev han fascineret af hajer og af at trække vejret under vandet. Da David fyldte 14 år, fik han et dykkerkursus i fødselsgave af sin mor. Lektionerne blev afholdt i et vandfyldt stenbrud, hvor sigten var godt en meter og temperaturen omkring otte grader. De enste fisk han så, var små aborrer. Men ikke desto mindre boblede han af glæde om kap med sin regulator. Han var solgt. Efter high school tog David et sabbatår og flyttede til Hawaii. Der fik han for alvor mulighed for at opleve hvad førsteklassesdykning vil sige. Hans kærlighed til havet og undervandsfotografering blev for alvor grundlagt. Et år senere vendte David tilbage til Chicago. På Columbia College studerede han fotografering og journalistik. I dag er David 39 år gammel og bor i Boca Raton i Florida, hvor han arbejder som professionel fotograf.
Oceanerne tilbyder millioner af fotomotiver. Blandt dem er hajerne Davids absolutte favoritter – især den store hvide haj.
– Der er intet andet, der kan få blodet til at rulle i årene som et af disse majestætiske rovdyr. Hvidhajer er store som biler. Deres tænder har samme mål som snapseglas. Synet af sådan et dyr gør mig ydmyg. For oplevelsens skyld tager jeg til det sydlige Australien mindst én gang hvert år. For mig har alle havets levende væsener deres egen unikke skønhed. Jeg ville ønske, at jeg kunne opleve og fotografere det hele, slutter David Pearlman.

Se flere af Davids billeder på www.davidpearlman.net

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også