DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio

Casper Tybjerg

– formidlingsfanatikeren

For 28-årige Casper Tybjerg startede det hele på en ferie til Tenerife. Han var dengang 15 år gammel og havde lige erhvervet sig et dykkercertifikat. I et forretningsvindue fik han øje på et klassisk, orange Nikonos V-kamera. Det var kærlighed ved første blik. Casper var ikke gammel nok til selv at have kreditkort og hans far var løbet tør for både lokal valuta og rejsechecks, så det endte med, at Casper måtte låne penge til kameraet af en venlig slagter fra Svendborg, som tilfældigvis ferierede på stedet.
Teenageårene blev fordelt nogenlunde ligeligt mellem dykning, kæresten og lektierne fra gymnasiet. Casper var fra starten dybt fascineret af undervandsverdenen og nærede en stærk trang til at fortælle sine ikke-dykkende medmennesker om, hvor fantastisk der er under overfladen. Fascinationen var vedholdende og bl.a. derfor var det logisk for Casper at starte på biologistudiet ved Aarhus Universitet.
Trangen til at formidle naturvidenskab til offentligheden har været Caspers drivkraft gennem studierne. Han startede som freelancer på Politiken, og da han i 2001 blev kåret som Danmarks bedste naturfotograf af Canon, Morgenavisen Jyllands-Posten og WWF, begyndte det at gå rigtig stærkt.
Samme år fik han til opgave at producere ”Politikens Dykkerbog”. Han fik fremstillet et undervandshus til sit Nikon F100, ladede batterierne til sine Nikon SB-105 blitzer op og sprang i havet. Han begyndte samtidigt som skribent og uv-fotograf på DYK.
Casper har ikke noget favoritsted at dykke. Eller rettere sagt: alle steder er favoritsteder. Tropisk, tempereret eller arktisk, dybt eller lavt, god eller dårlig sigt, vrag eller rev – oplevelsen og tilfredsstillelsen er den samme. Hans eneste krav er, at der skal være vand til at lave bobler i og meget gerne noget levende, han kan fotografere.
Casper fotograferer med et Nikon F100 i et SUBAL-hus. Objektiver: 15 mm, 20 mm, 17-35 mm, 50 mm, 85 mm og 105 mm makro. Blitz: to stk. Nikon SB-105. Foretrukne film: Fuji Velvia. Desuden er han en lykkelig indehaver af et Nikon D2X-digitalkamera, som forhåbentlig kommer med i havet inden længe.

I kan se flere af Caspers billeder på www.ttf.dk

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også