DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Rejse  Resa
Den Dominikanske Republik – opfriskende anderledes
Lastrummet i vraget Hickory.
Den Dominikanske Republik – opfriskende anderledes
Piscina er en naturlig swimmingpool med en lang række forskellige tunneler at udforske.
Den Dominikanske Republik – opfriskende anderledes
Dykningen i Taina Caves kan måle sig med de bedste hule- og grottedyk i verden.
Den Dominikanske Republik – opfriskende anderledes
Dykningen i Taina Caves kan måle sig med de bedste hule- og grottedyk i verden.
Den Dominikanske Republik – opfriskende anderledes
En af de mere snævre passager gennem El Du-Du Caves.

Den Dominikanske Republik

– opfriskende anderledes

Af Martyn Farr

Bare fordi man kan rejse med charterfly til en destination, betyder det ikke, at dykningen er tandløs. Tag fx den Dominikansk Republik som eksempel. Rundt om den caribiske ø er der middelmådige koralrev, men til gengæld huledykning i verdensklasse, både for begyndere og rutinerede dykkere. Og hvis man trænger til afveksling, er der en god håndfuld vrag at udforske.

Det er ganske enkelt den bedste sigt, jeg nogensinde har oplevet! Vi befinder os på seks-otte meters dybde i et grottekammer, der er propfuldt med drypsten. Det ser ud som om, kammeret er knastørt. Vore kraftige HID-lygter skærer gennem mørket, og vi kan tydeligt se den tynde guideline, der slingrer sig frem, til den forsvinder langt borte i det fjerne.
Hulen er kendt under navnet Asphalt, fordi der tidligere var en asfaltfabrik lige foran indgangen. Vi havde fået at vide, at hulen skulle være smuk, men allerede fra starten stod det klart, at den var en af de bedste, jeg har dykket i. Den burde have fået et navn, der bedre afspejlede dens overdådige pragt.
Vi havde opholdt os i Den Dominikanske Republik i en uge og allerede besøgt en masse dykkesteder. Det er i sandhed kontrasternes ø! Den viste sig ikke bare at blive et kulturchok, men også et rigt og varieret dykkeområde. Det er svært at forstå, at der ikke er gået mere end syv dage, siden vi landede i lufthavnen Punta Cana længst ud på øens yderste østlige del …
En lille gruppe musikanter spiller merengue, og en sommerfugl flagrer forbi mit ansigt. Jeg klatrer ned ad trappen til den varme landingsbane. Himlen er klarblå. Mens vi går i solskinnet, ser jeg en svale forsvinde ind under palapa-græstaget på flyterminalens hovedbygning. Kønne piger står i noget, jeg antager er nationaldragter. De poserer ivrigt for fotograferende feriegæster, men vi nærmer os paskontrollen. Her er den rene karnevalsatmosfære – ikke rigtigt, hvad jeg havde ventet mig.
Vi bliver tildelt en tolk og en chauffør, og de står til vores rådighed under hele ugen. Tanken er, at vi skal have smagsprøver på den bedste dykning på et righoldigt udvalg af dykkesteder over hele den caribiske ø.
Første stop er Bayahibe. Det er en myldrende lille turistby med et luksushotel, som hedder Dreams Le Romana. Stedet er perfekt til dykning, men vores vært havde haft problemer med sin bil undervejs, så vores oprindelige planer måtte skrinlægges. Efter en hurtig ændring i arrangementerne befinder vi os i hænderne på den russiske superhelt og dykkeguide Olec.
Han tager os med til et storslået område med grotter en halv times biltur fra hotellet. En energisk og smilende bærer slæber vores tunge flasker ned i det gabende hul i jorden. Efter nogle minutters promenade fra den firhjulstrukne bil står vi ved vandkanten.
Foran os ligger en lille fredfuld sø. Den lokker med en sigt på 50 meter eller mere i det 24 grader varme ferskvand. En lille gruppe ferierende ankommer på hesteryg. De bader, svømmer og pjatter på den anden side, mens vi gør os klar. Derefter smutter vi ned i den rummelige tunnel og af sted på vores første eventyr.
Allerede efter nogle meter står det klart før mig: Her er undervandsformationer, der kan konkurrere med de bedste i Mexico, der ellers anses for at være de smukkeste i verden. Men så kommer jeg ud for et problem. Min slave-blitz strejker, så som fotodyk...

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også