DYK på YouTube  DYK på Facebook  Hent RSS feed  NYHEDSBREV

  Portfolio  Portfolio
Simon Brown – med militær præcision
Simon Brown – med militær præcision
Simon Brown – med militær præcision
Titel Militærdykker fra Royal Engineers Sted Hampshire, England Udstyr Nikon F90x i Subal-hus. 16 mm Fisheye, Fuji Velvia 100F. Blitzer på TTL Kommentar Jeg havde ingen anelse om hvordan jeg skulle eksponere flammen. Derfor skød jeg en hel rulle og helgarderede eksponeringen på alle mulige måder. Ironisk nok blev det billede, som jeg eksponerede efter baggrunden, det bedste. Vandet var fyldt med sort slagger fra svejseapparatet. I brusebadet om aftnen var jeg kulsort. Dirty job, men givende.
Simon Brown – med militær præcision
Motiv Dykker med sepiablæksprutte Sted Naturreservatet Port Cros ud for La Londes i Sydfrankrig Udstyr Nikon D200 i Subal-hus. 16 mm Fisheye (effektiv brændvidde 24 mm). En Inonblitz Z240. Eksponering 1/50 sek, f11 Kommentar For at få dette billede i kassen måtte jeg manøvrere yderst forsigtigt mellem blæksprutten og min makker i 13 minutter. Da jeg bagefter viste billedet til den franske skipper, forudså jeg at dette billede ville ende som cover på et dykkemagasin. Og jeg fik ret.
Simon Brown – med militær præcision
Motiv Danse tango Sted Pool i Hampshire, England Udstyr Nikon D200 i Subal-hus. 10,5 mm Fisheye. To Inonblitzer Z240 og en Sea&Sea YS90 på fuld effekt. Eksponering 1/125 sekund, f16 Kommentar Tre blitzer belyser danserne. To på lav effekt på forgrunden og den tredje på fuld effekt i baggrunden. Min assistent holdt den tredje blitz mens han lå sammenkrøbet bag motivet.
Simon Brown – med militær præcision
Motiv Solstråler Sted Jackfish Alley, Rødehavet Udstyr Nikon D200 i Subal-hus. 10,5 mm Fisheye, ingen blitz Eksponering 1/25 sekund, f5,6 Kommentar Jeg tog billedet mens jeg ventede på at komme ind i grotten. Fire minutter senere havde solen flyttet sig, stenene lå i skygge og øjeblikket var forpasset. Hvordan kan jeg vide det? Min makker var inde i grotten og tog ”samme” billede. Men da han kom derind, havde solen nået at bevæge sig.
Simon Brown – med militær præcision
Motiv Gåsen spiser Sted Cornwall, England Udstyr Nikon D200 i Subal-hus. 10,5 mm Fisheye, To Inonblitzer Z240 Eksponering 1/100 sekund, f5,6 Kommentar Min yngste datter kastede brødstykker ned foran kameraet. Jeg lå i vandkanten. Vandet blev grumset når gæssene ramte bunden og hvirvlede brødsmulerne op. Det er dejligt at finde tålmodige motiver. Så kan man blive ved, til man får et godt resultat. Dette billede blev til i tredje forsøg.
Simon Brown – med militær præcision
Motiv Skruer på M/V Altair Sted Eknesskjærfluene, Norge Udstyr Nikon D200 i Subal-hus. 10,5 mm Fisheye, en Inonblitz Z240. Eksponering 1/50 sekund, f4 på ISO 400 Kommentar Vraget ligger med kølen op. Derfor er der ikke meget andet end skruerne at fotografere. Det tog et stykke tid at få lyset på plads. En enlig blitz giver lidt reflekser i det nærmeste skrueblad. Men jeg håbede, at det ville se ud som naturligt lys eller en dykkelygte.
Simon Brown – med militær præcision
Motiv Nedstigning Sted Consul Carl Fisser, Ålesund, Norge Nikon D200 i Subal-hus. 10,5 mm Fisheye, to Inon-blitzer Z240 Eksponering 1/60 sekund, f7,1 på ISO 200 Kommentar Jeg bad alle de andre på båden om at vente lidt, mens jeg forberedte billedet. Derefter lå jeg klar til at fotografere massenedstigningen til vraget. De De knaldgule dødningehænder giver en god kontrast mod den grønne baggrund. Det bidrager til rumfornemmelsen, når dykkerne er indrammet på den måde.

Simon Brown

– med militær præcision

Englænderen Simon Brown er i dag 40 år og begyndte med undervandsfotografering efter at have mødt to fotografer, som var på opgave for magasinet National Geographic. De fotograferede vrag ud for Normandiet i Frankrig til en kommende artikel. Begge var de enormt entusiastiske med deres arbejde. Smittet af deres passion for undervandsverdenen, tænkte Simon, at han også ville prøve dette her med uv-foto. Året var 2001 og siden da har han gjort sit bedste for at følge i deres fodspor.
Frem til 2008 har hans billeder været publiceret i 16 forskellige dykkemagasiner over hele verden. Artiklerne har været oversat til foreløbig ni sprog – blandt andet russisk og mandarinkinesisk. Her i DYK har du blandt andet kunnet læse Simon Browns artikler om militærdykkere i DYK 5/2006 og DYK 12/2007.
Han har egentlig intet favoritrejsemål, men Norge ligger ham varmt om hjertet. Han synes godt om den koldtvandsdykning, der findes der. Det samme gælder Poor Knights i New Zealand. Simons mest mineværdige dyk fandt sted for ganske nylig. Koldtvandsrevet med ögonkoral i Trondheim er ganske enkelt fantastisk smukt, og han vil meget gerne tilbage dertil. Blandt planerne for fremtiden findes Sydamerika, Namibia og flere projekter med militære dykkere.

Du kan se flere af Simon Browns på
www.simonbrownimages.com

Log ind for at se fulde artikler eller opret gratis profil hvis du endnu ikke har et login på DYK. Begge dele gør du her.

Få også DYK magasinet hele året rundt ved at abonnere her: DYK Magasinet

Læs også